Baclava

de Doralinda in Dulciuri, 26 Mai 2013 | 17544 vizualizari

 

Unul dintre deserturile preferate ale sotului! E un desert tipic tarilor arabesti dar si unul foarte servit in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca pesmet
  • un pachet foi de placinta baclava (foarte subtiri)
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara praf
  • destul unt ptr ungerea foilor cca 200 gr
  • Ptr sirop:
  • 3 cesti (de cafea) zahar
  • 2 cesti si jumatate de apa
  • coaja de la o portocala
  • 2-3 cuisoare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Ungeti o tava cu unt, dupa care puneti prima foaie de placinta si ungeti iar cu unt. Repetati aceasta operatie cu inca 5 foi dar la ultima nu puneti unt!

Sa aveti intr-un vas amestecate nucile cu zaharul, pesmetul si scortisoara, si cu o lingura puneti in a 6-a foaie cat sa acopere bine. Apoi acoperiti cu o alta foaie, ungeti cu unt, apoi inca o foaie iar unsa cu unt, iar a treia NU ungeti cu unt si puneti din compozitie. Deci, repetati aceasta operatiune pana se va termina compozitia, 2 foi unse, una nu, dar pastrati ptr la urma 3 foi care le veti unge pe toate cu unt.

Inchideti placinta prin "impaturirea" foilor care le-am lasat putin pe dinafara asa cum arata in fotografii. Intepati cu un cutit si presarati putina apa cu mana (stropiti). Puneti la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 45 min.

Faceti intre timp siropul lasand sa fiarba cca 10 minute cu toate ingredientele, dar atentie, siropul se va turna doar cand s-a racit placinta!

TIPS-URI

1

Inainte de a pune siropul, intepati sau taiati placinta sub forma de cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca