Ardei umplut

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 21 Iul 2011 | 5966 vizualizari

 

Cea mai buna reteta, de la buni. Nicaieri nu am mancat un ardei umplut mai bun decat al ei. Secretul? Ardeiul fierbe in sos, nu se face sosul la sfarsit ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 6-8 ardei grasi (depinde de marime)
  • 2 cepe
  • frunze de patrunjel
  • 1/2 ceasca orez
  • bulion
  • sare, piper macinat, zahar
  • ulei pentru sos
  • 2 lg faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul si ceapa tocate si cu orezul. Se condimenteaza cu sare si piper. Fiecare ardei, curatat de cotor si seminte, se umple cu aceasta tocatura fara a-i rupe.

Pe foc mic, intr-o oala cu fund gros, in cateva linguri de ulei, se pune faina, iar cand s-a ingalbenit putin se adauga bulionul/pasta de tomate si se lasa putin la ingrosat. Se condimenteaza cu sare si zahar, dupa gust.

Dupa aceea se aseaza ardeii, se pune sub vas tigla (altfel se va prinde sosul) si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic pana ce ardeii se moaie si umplutura e fiarta.

TIPS-URI

1

Am folosit reteta aceasta si in post, inlocuind carnea cu un amestec de soia granuele (fiarta) si ciuperci; rezultatul a fost atat de bine primit ca lumea nu si-a dat seama ca nu e carne :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]