"AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir.

de khandaniela in Dulciuri, 22 Oct 2014 | 4923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1Litru lapte 3,5% grasime
  • 350 gr. zahar
  • 1 lingurita salap(praf de radacina de orchidee)
  • 50ml. apa de trandafir
  • un varf de lingurita praf de shofran pudra
  • 100ml. smantana de gatit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir.:

 Pentru a prepara decorul din smantana, avem nevoie de o tava in care punem o folie de plastic si punem intr-un strat uniform smantana si o punem in congelator.Amestecam pentru inceput zaharul cu pudra salap foarte bine, dupa care le punem in ploaie amestecand cu un tel in laptele cald, dupa care adaugam apa de trandafir si praful de shofran. Dupa ce am amestecat totul foarte bine se pune amestecul pentru 30 de minute la congelator. Dupa aceea se programeaza aparatul pentru facut inghetata la 45 min.  si turnam compozitia in aparat. La jumatatea timpului se adauga fistic maruntitfara a opri aparatul. Cand timpul aparatului se termina preparatul se mai tine pentru 3 ore la congelator. Aceasta inghetata se serveste cu bucati mici din smantana congelata si fistic maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra ""AkbarMashti" Inghetata traditionala Iraniana cu shofran,fistic si apa de trandafir." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata rapida cu mascarpone si fructe de padure