Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fursecuri cu afine, portocala si...
Postat de: Nadyne in DulciuriUntul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina...Citeste continuarea
Prajitura Kinder Bueno
Postat de: Meea in DulciuriPentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful...Citeste continuarea
Quinoa cu ciuperci
Postat de: ravanna in Mancaruri de post100 g seminte quinoa se pun la fiert cu 1 lingura mare de vegeta. Dupa ce s-a fiert 15 -20 minute (cand e gata), se ia de pe foc si se scurge. Separat, calim o ceapa cu paprika pudra si adaugam 2...Citeste continuarea
Tort neornat
Postat de: MotanLaOale in TorturiPentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se...Citeste continuarea
Strudel cu cartofi si ciuperci
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce...Citeste continuarea
Snitele de porc crocante
Postat de: MotanLaOale in PorcBucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă cu eugenii Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea...Citeste continuarea
Pizza de seara
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se lasa la dezghetat (cam 40 minute). Ciupercile se pun in sita la scurs. Costita se taie cubulete. Carnatii se taie felii. Cascavalul se rade. Se intinde aluatul in...Citeste continuarea
Pulpe fragede cu usturoi
Postat de: amalia01 in PuiPulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute. Aprinzi focul la...Citeste continuarea
Fursecuri cu mar si scortisoara
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Marul il curatam, spalam si il dam pe razatoare. Punem toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem o...Citeste continuarea
Aperitiv cu ciuperci
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriPunem ouale intr-un bol, le batem 3-4 minute, adaugam laptele, faina si praful de copt si le incorporam bine. Adaugam ciupercile, maslinele si gogosarul murat taiate in cubulete mici. Adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri dulci sarate
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriFrecam untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam galbenusul, laptele, apoi caju si alunele maruntite si la final faina. Introducem la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Dupa ce...Citeste continuarea
Spanac cu legume la wok
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe...Citeste continuarea
Солянка II грибная-...
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postIntr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Rulouri cu dovleac
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata si nuca
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca...Citeste continuarea
Pateuri cu dovleac
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...Citeste continuarea
Impletita cu dovleac
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...Citeste continuarea
Oua umplute pe pat de maioneza
Postat de: stefy_a in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul). Cand sunt fierte, se lasa la racit si apoi se taie fiecare ou in jumatate. Se scoate...Citeste continuarea
Ciuperci brune umplute cu oua de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le indepartam coditele si le asezam in tava, pe hartie de copt. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Punem in fiecare ciupercuta o lingurita de cascaval...Citeste continuarea
Fursecuri Oameni de Zapada
Postat de: ancutsa in DulciuriSe separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat...Citeste continuarea
Oua in purgatoriu
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt. Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si...Citeste continuarea
Fursecuri cu avocado si merisoare
Postat de: ladydi in DulciuriFrecam untul, adus la temperatura camerei, cu zaharul si avocado pasat cu furculita. Adaugam 2 linguri de nuca si 2 linguri de merisoare taiate marunt....Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: Nadyne in SalateCuratam, spalam si punem la fiert cartofii taiati cubulete. Dupa ce s-au fiert, ii lasam la racit intr-o strecuratoare. Fierbem si ouale tari. Amestecam maioneza cu smantana, mustarul,...Citeste continuarea
Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, sucul si coaja de portocale, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si zaharul...Citeste continuarea
Fursecuri fragede si gustoase...
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuca, cacao...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...Citeste continuarea
Vrabioara de manzat cu gutui la...
Postat de: panacris in Slow CookerCarnea de mânzat se așaază în vasul aparatului minunat slow cooker Crock-Pot 4,7 L , se adaugă gutuile curățate și ”pătrățite”, adică tăiate în patru,...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca de cocos
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriPunem toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la rece ( in frigider) 30 min. După acest interval de timp scoatem...Citeste continuarea
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si...
Postat de: momo121 in DulciuriBatem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam...Citeste continuarea
Guguluf aperitiv din dovleac, praz,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...Citeste continuarea
Lasagna cu foi de casa - Reteta...
Postat de: momo121 in LasagnaIata cum se prepara Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii,...Citeste continuarea
Supa crema din zarzavaturi
Postat de: panacris in SupeZarzavaturile se curăță, apoi se taie grosier și se pun la fiert în cca. 2000 ml apă rece, cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se asezonează de sare...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Oul il frecam cu zaharul si coaja de lămâie pana isi dublează volumul. Adaugam uleiul treptat si omogenizam. Adăugăm și faina si framantam un aluat...Citeste continuarea
Biscuiti cu miere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUntul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu bucatele din...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeZarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...Citeste continuarea
Biscuiti cu unt de cocos si nuci
Postat de: RuxyRux in DulciuriMie mi-au iesit in jur de 20 de biscuiti ( depinde cat de mari ii doriti). Am amestecat untul de cocos cu restul ingredientelor( fara nuca si lingura de faina de ovaz). Cand aluatul a fost...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocala si sos de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...Citeste continuarea
Biscuiti din cereale cu scortisoara...
Postat de: ladydi in DulciuriMacinam cerealele la robot. Taiem marul cubulete. Topim untul intr-o tigaie, adaugam cerealele si laptele si amestecam continuu pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se...Citeste continuarea
Piscotica Ole
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPunem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem...Citeste continuarea
Coltunasi cu visine
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postSe framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...Citeste continuarea
Salata Caesar
Postat de: AndrutzaP in SalateIncepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi...Citeste continuarea
Pernute cu ciocolata si gem
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am...Citeste continuarea
Supa de gulioare cu scaricica...
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati legumele. Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa. Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l...Citeste continuarea
Piept de rata cu piure de conopida...
Postat de: ladydi in RataSpalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai...Citeste continuarea
Sos de rodie
Postat de: ladydi in Pt. carneCuratam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până...Citeste continuarea
Chiftelute de avocado si cartofi
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu dovleac si praz
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece. Dovleacul se taie felii, iar prazul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si...Citeste continuarea
Fursecuri cu seminte de floarea...
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Punem ingredientele,intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si decupa fursecurile cu o forma rotundă. Le coacem...Citeste continuarea
Chifle cu avocado si seminte
Postat de: ladydi in PiineTaiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Punem faina intr-un lighean si in miloc adaugam zaharul, sarea, pasta de avocado,...Citeste continuarea


















