Banana bread

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 8197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • banane coapte – 3 buc.
  • 2 oua
  • făină – 120 g
  • esență de vanilie / pastaie de vanilie – 1 linguriță / ½ pastaie
  • scorțișoară – 1 linguriță
  • alune caju – 80 g
  • zahăr pudra– 140 g
  • lapte – 100 ml
  • smântână de gătit – 50 ml
  • unt la temperatura camerei – 150 g
  • bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Praf de copt – 1 lingurita
  • Sare- un praf
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

 

  1. Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.

  2. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.

  3. Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.

  4. Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.

  5. Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.

  6. Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.

  7. Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.

  8. Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.

  9. Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Painea maimutei