A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert inghetata de coacaze negre

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu agrise verzi

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele,...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: Corina33 in Torturi

Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare. Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Se face maioneza mixand...Citeste continuarea

Aperitiv placinte din cartofi cu bacon

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja 1 ora si 30 minute sau pana sunt gata. Se curata de coaja si se zdrobesc. Se lasa la racit. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga baconul...Citeste continuarea

Paine integrala

Postat de: VanessaAli in Piine

Amestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea. Turnam peste faina apa cu...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie...Citeste continuarea

Covrigi de casa

Postat de: MotanLaOale in Piine

Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc. Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute. Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul...Citeste continuarea

Ketchup picant chili

Postat de: abetina in Conserve

Se oparesc rosiile, se cojesc de pielite, de cotoare si se pun intr-un vas de plastic. Se mixeaza cu un mixer de mana, pret de cateva minute, apoi se pun la fiert intr-o oala cu gura cat mai...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua boluri mari, apoi amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar tos si tot zaharul vanilat si le mixam pana...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si piersici

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator....Citeste continuarea

Desert prajitura ruseasca cu branza...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta)....Citeste continuarea

Desert gem de caise

Postat de: licurici_lra in Dulceata / Gem

Caisele se spala si se rup in jumatati. Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul. Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga...Citeste continuarea

Salata cu naut si fasole rosie

Postat de: caroline in Salate

Nautul si fasolea rosie le scurgem de apa de conservare si le trecem sub un jet de apa rece.  Castravetele il curatam de coaja si il taiem mai intai in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa...Citeste continuarea

Pizza duet cu porumb si diverse

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Aluatul fiind pentru 2 pizza si noi fiind doi flamanzi, le-am facut pe amandoua. Se intinde jumatate de aluat in tava...Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol, punem untul impreuna cu zaharul si esenta de lamaie si mixam pana devin o crema. Adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea acestuia. Se adauga apoi pe rand uleiul, praful...Citeste continuarea

Desert inghetata cu pepene galben

Postat de: abetina in Dulciuri

Laptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se...Citeste continuarea

Saramura de pastrav - cu busuioc si...

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

 Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu. Coaceti...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Puneti din timp la hidratat fructele uscate in rom. Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat. Cand laptele este...Citeste continuarea

Supa de legume, cu zdrente de oua

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță morcovii și pătrunjeii, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, cu apă suficientă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada festiva din...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Tijele de rubarba se curata de stratul exterior, se spala, se taie in bucati de 2 centimetri, se pun intr-un castron si se presara cu o lingura de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare,...Citeste continuarea

Desert rulada din biscuiti cu crema...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar...Citeste continuarea

Desert american apple pie

Postat de: Oana in Prajituri

Aluat : In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila,...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii pentru...

Postat de: Oana in Bulion

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite. Cu...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: dantes in Pui

Carnea de pui se taie cubulete si se marineaza in bere amestecata cu condimentele de mai sus si se lasa la rece trei ore.Apoi taiem ceapa, rosiile, ardeiul gras in bucati si le introducem pe...Citeste continuarea

Tarta cu mure, afine si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie ...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ardeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei). Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si...Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat, cu sunca si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...Citeste continuarea

Desert pancakes cu ananas

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se scurge ananasul (am pastrat 4-6 cubulete pentru decor), se taie bucatele (in cazul in care sunt rondele), se paseaza la blender pana obtinem un piure, nu foarte fin. Se lasa la scurs pana se...Citeste continuarea

Piept de pui cu Philadelphia

Postat de: caroline in Pui

Pieptul de pui il dezosam, indepartam pielita si partile grase. Taiem apoi fasii ( bucati) potrivite ca marime si le trecem sub jet de apa rece. Punem o tigaie la foc iute, adaugam putin ulei...Citeste continuarea

Desert prajitura Piknic

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si...Citeste continuarea

Varza calita cu carne de porc

Postat de: dantes in Porc

Se toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta

Postat de: oanapl in Prajituri

Topesti untul in cuptorul cu microunde. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu fructe de...

Postat de: panacris in Supe

Untul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi,...Citeste continuarea

Desert Tiramisu reţetă originală

Postat de: ancutsa in Prajituri

 Tiramisu reţetă originală Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc. Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare. Separat, intr-un vas adanc se amesteca...Citeste continuarea

Salata cu dovlecei la gratar si ton

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul...Citeste continuarea

Mancarica de fasole boabe

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.  Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca...Citeste continuarea

Paste cu peste si mozzarella

Postat de: caroline in Paste

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva...Citeste continuarea

Ardei surpriza

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când...Citeste continuarea

Tablou cu un altfel de ostropel

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am...Citeste continuarea

Salata la borcan cu legume, cus-cus...

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Mini-fileurile din piept de pui se spala, se dau cu putina sare si cu putin Fuchs Fix pentru Gratar si se frig pe un grill electric uns cu ulei, apoi se pun intr-o farfurie si se lasa sa se...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi evantai cu unt...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și...Citeste continuarea

Desert galuste cu caise

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...Citeste continuarea

Desert rasturnica cu caise

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu...Citeste continuarea

Paste cu ton si dovlecel

Postat de: sufletista in Paste

Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]