Tramezzini
Postat de: deea2686 in Aperitive / GarnituriPiinea pentru tramezini o tai in 2 ca sa iasa 2 triunghiuri.Ungi feliile cu maioneza,apoi pui peste din conserva scurs de ulei,ciuperci,ardeiul in otet,maslinele rondele si dupa gust se poate...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu praz si porumb
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCeapa o tocam marunt si o punem la calit in unt,impreuna cu morocvul dat pe razatoarea mare si prazul taiat rondele. Se pun pulpele de pui crestate,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format, dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele (...Citeste continuarea
Tagliatelle con sugo fresco di...
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-un castron se pun rosiile cuburi,uleiul de masline,usturoiul taiat feliute subtiri,condimentele si frunzele de busuioc taiate in bucati mari. Se amesteca timp de cateva minute si se da la...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi si ciuperci
Postat de: nadea68 in Mancaruri de postCuratam cartofii,ii spalam si-i taiem in bucati mai marisoare sau cum va place voua :) Ii punem la fiert intr-o oala. Intre timp curatam si ciupercile de pamant daca este nevoie,ii spalam cu...Citeste continuarea
Tort cu crema de sampanie
Postat de: katty in TorturiPentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase ....Citeste continuarea
Tocana de porc la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcAm taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare. Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu...Citeste continuarea
Tort Bienenstich - Intepatura de...
Postat de: Corina33 in TorturiPregatim intai budinca pentru crema : se pune laptele la fiert, se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte, se omogenizeaza, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe pana da in...Citeste continuarea
Tort cu crema de menta si ciocolata
Postat de: Ina in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina,...Citeste continuarea
Tort ciocolatos "Leo''
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga...Citeste continuarea
Turte banatene
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei. Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si...Citeste continuarea
Tarta cu mere si gem de gutui
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate vor iesi doua tarte delicioase: Modul de preparare este unul extrem de simplu: Untul rece direct din frigider se da pe razatoarea mare si se amesteca cu restul...Citeste continuarea
Tocana de legume pentru iarna
Postat de: sufletista in ConserveIntr-o oala mare punem uleiul si cand s-a incalzit adaugam ceapa tocata marunt,lasam sa se caleasca,putin dupa care adaugam morcovii dati prin razatoare,lasam sa se caleasca impreuna dupa care...Citeste continuarea
Tarta cu branza si pere
Postat de: sufletista in PrajituriAluatul - intr-un bol amestecam faina, sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. In alt bol amestecam uleiul, laptele, adaugam treptat peste amestecul de faina amestecand cu o lingura...Citeste continuarea
Tort delicios
Postat de: ela in TorturiMixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam treptat si galbenusurile.Punem zaharul vanilat si faina amestecata cu cacaoa...Citeste continuarea
Tocanita de naut cu carne de porc
Postat de: katty in PorcSpalam carnea , o tamponam bine cu servete absorbante , apoi o taiem cubulete mai mari . Punem carnea la prajit in uleiul incins , amestecand in ea ocazional . Intre timp curatam ceapa si o...Citeste continuarea
Tocanita cu macrou
Postat de: katty in PesteCuratam bine pestele , ii scoatem intestinele si ii taiem capul si coada . Il spalam bine si il taiem in 4-5 bucati . Il lasam la scurs.Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins ....Citeste continuarea
Tort cu caramel sarat si ciocolata
Postat de: rhapsody in TorturiNota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3....Citeste continuarea
Tort de banane
Postat de: deea2686 in DulciuriCrema: Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut...Citeste continuarea
Tort cu crema de nuci si rom
Postat de: claudiaO in TorturiMai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final...Citeste continuarea
Tarta rustica cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriPregatim aluatul Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu garnitura de...
Postat de: momo121 in PorcCarnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare...Citeste continuarea
Tarta cu sunca si ardei gras
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriCernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem...Citeste continuarea
Tarta cu foietaj, jambon si branza
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul. Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam...Citeste continuarea
Trigoane cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDrojdia o dizolvam in laptele cald. Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si sarea, turnam in castron peste faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie si framantam un aluat care sa fie...Citeste continuarea
Tagliatelle cu bacon afumat
Postat de: mirciss25 in PasteSe pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment...Citeste continuarea
Tortilla con patatas
Postat de: mirciss25 in Aperitive / GarnituriIn prealabil inchingeti uleiul, intr-o tigaie, la circa 180 grade. Curatati cartofii, dupa care ii taiati in 4 bucati longitudinale, pe care le taiati feiute destul de subtiri. Dupa ce ati...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc. Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele...Citeste continuarea
Tort de cafea
Postat de: margo in TorturiBlat Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se...Citeste continuarea
Tagliatelle con funghi pioppini
Postat de: gurita_ta2005 in PasteCeapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit. Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie si banane
Postat de: timea in PrajituriPentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: yoli86 in PrajituriIntr-un vas mare,incapator adaugam faina,zaharul,cacaua,praful de copt,sarea si condimentele. Amestecam laptele cu mierea si il punem pe foc mediu.Cand mierea s-a topit complet,stingem focul si...Citeste continuarea
Tarta cu ghebe
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPreparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca. Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit. Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste...Citeste continuarea
Tochitura cu castraveti...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea taiata cubulete,carnatiul taiat felii si aripioarele le punem la calit in putin ulei.Adaugam si ceapa cu ardeiul taiat feliute le lasam 5 minute si adaugam castravetii taiati feliute,...Citeste continuarea
Tocanita ungureasca cu piept de curcan
Postat de: mihaelar63 in CurcanCuratati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul . Spalati si taiati fasii pieptul de curcan . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata . Cand legumele devin...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: pity19 in TorturiBlaturile : Separam albusurile de galbenusuri ; Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt ,...Citeste continuarea
Tort diplomat cu caise, pere si ananas
Postat de: gaby_d in TorturiMod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul....Citeste continuarea
Tort din pandispan cu mere si crema...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlat 1: Se unge o tava rotunda (diametrul de 26 cm a avut a mea) la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zahar (100g) numai la baza.Se curata merele, se taie felii si se aseaza...Citeste continuarea
Tort de ciocolată
Postat de: Alina26 in DulciuriBlatul: Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam....Citeste continuarea
Taitei cu pesmet
Postat de: susu in DulciuriSe fierb pastele in apa cu sare si se scurg. Punem o lingura de unt la incins, adaugam pesmetul si lasam la foc mediu amestecand mereu. Cand incepe sa-si schimbe culoarea dam focul mic si il...Citeste continuarea
Tort cu zmeura si ciocolata
Postat de: rhapsody in DulciuriBlat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Oana in PrajituriMai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa...Citeste continuarea
Tort trei ciocolate - reteta video
Postat de: bucatarie_marocana in TorturiEtapa 1 : amestec gelatina cu apa rece si o las la inmuiat 5 minute pun un castron pe foc si adaug lapte, adaug ciocolata alba si amestec usor si las ciocolata sa se topeasca amestecand de...Citeste continuarea
Tarta cu legume si miez de lapte
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe prepara mai intai aluatul. Se pune untul rece taiat cubulete in vasul de la robot, se adauga sare si faina si se mixeaza lejer pana se obtin fulgi de aluat. Se adauga apoi apa rece si se...Citeste continuarea
Tarta cu branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Tort cu menta si ciocolata
Postat de: timea in TorturiAlbusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata...Citeste continuarea
Taitei simpli, cu ou
Postat de: Ina in PasteIntr-un vas in care am pus cca 300 g faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si crema de...
Postat de: gatiticuspor in TorturiBlat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati...Citeste continuarea