Tiramisu reţetă fara oua
Postat de: Adele in DulciuriTiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua, in cafetiera sau cum va place mai mult, se amesteca cu apa si se pune intr-un vas. Intr-un alt vas se mixeaza mascarponele cu...Citeste continuarea
Tocana de vitel- Blanquette
Postat de: ctlina in VitaSe curata morcovii, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele. Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare,...Citeste continuarea
Tartă cu praz, pui, ciuperci,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura. Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si capsune
Postat de: timea in DulciuriPunem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se...Citeste continuarea
Tiramisu reteta pentru copii
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancare copiiTiramisu reţetă originală Punem pe foc 160 g ciocolata cu 200 ml frisca lichida pana se topeste ciocolata. Lasam la racit apoi introducem la frigider cel putin o ora. Scoatem vasul...Citeste continuarea
Tort tiramisu reteta cu sos de zmeura
Postat de: comanligia in TorturiTiramisu reţetă originală Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul. Se separa...Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat: In alt bol mixam oul...Citeste continuarea
Tocăniţă de viţel
Postat de: diaconta in VitaAm taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui. Am lasat carnea la frigider peste noapte. Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu cartofi
Postat de: Sim0naWorld in PorcIntr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat....Citeste continuarea
Tort amandina
Postat de: Sim0naWorld in TorturiMai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul. In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul...Citeste continuarea
Tocana cu pui crescut la curte
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu portocale,...
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriAsezam piscoturile intr-un vas (25×20 cm) si stropim cu zeama combinata de potocala si lamaie Separat omogenizam cu un tel mascarponele cu laptele adaugat treptat astfel incat sa...Citeste continuarea
Tarta cu ton si oua
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPunem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu galuste
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea o spalam si o taiem cubulete potrivite. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiulsi adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca putin. Adaugam ceapa si lasam cateva...Citeste continuarea
Tocanita de ficatei de pui cu ciuperci
Postat de: momo121 in FicatCuratam ficateii de pielita, ii spalam bine si ii scurgem bine de apa. Ciupercile le spalam, curatam si si le taiem feliute. Ceapa o taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins...Citeste continuarea
Tartă rustică cu mere
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm bine până obținem un aluat nisipos. Adăugăm cele 3...Citeste continuarea
Tarta cu branzica pufoasa
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAm inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta: Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si...Citeste continuarea
Tort de clatite cu sos caramel
Postat de: ralu_ca in TorturiClatitele le-am preparat dupa reteta clasica. Intr-un ibric am pus 50 ml frisca lichida si caramelele, pe care le-am lasat la foc mic pana ce acestea se topesc. Lasam sa se raceasca putin....Citeste continuarea
Tocanita de iepure
Postat de: cris2711 in IepureIntai am taiat ceapa marunt. Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete. Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit. Apoi...Citeste continuarea
Tort aniversar etajat cu ciocolata...
Postat de: monik80 in DulciuriBlat: Separam ouale si albusele le batem bine cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,si esenta de rom si le turnam incet peste albusuri, apoi se bune faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea
Tarte cu rubarba si prune
Postat de: Oana in DulciuriAmestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...Citeste continuarea
Tortellini cu ciuperci, curcan si...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniPieptul de curcan se taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt . Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan....Citeste continuarea
Tort cu mousse de cafea
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -apa.zaharul se pune intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de...Citeste continuarea
Tort aniversar cu trei creme
Postat de: gicuta69 in TorturiBlat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea
Tort cu dulceata de trandafiri
Postat de: Ina in TorturiCaramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am...Citeste continuarea
TORT WINNE CU CIOCOLATA
Postat de: Andrews in TorturiSe sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea...Citeste continuarea
Tocana de iepure
Postat de: carla27carla in IepureCarnea de iepure se spala si se taie in bucati potrivite.Ceapa ,morcovul se curata si se spala ,ardeiul rosu se spala si se curata de cotor.Se toaca ceapa marunt,morcovul se da pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carnePulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem rondele de 2 centimetri. In uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie putin...Citeste continuarea
Tort cu crema mousse de lămâie
Postat de: diaconta in TorturiAsa cum am precizat la ingrediente, lemon curd-ul folosit la crema, l-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici . Asa cum am scris la reteta,acesta se poate pastra...Citeste continuarea
Tarta cu mere buchet de trandafiri
Postat de: ctlina in DulciuriIngredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se curata merele și se dau pe...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de capsuni si crema...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se...Citeste continuarea
Tort Intercontinental
Postat de: Geanina87 in DulciuriBlat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija...Citeste continuarea
Turte Samarcande
Postat de: tarasmariana in PiineIntr-un vas mare, punem toate ingredientele uscate, amestecam, adaugam uleiul, apa calda si framantam aluatul 5 minute. Acoperim vasul si il lasam la dospit pentru 10 minute. Dupa aceea, mai...Citeste continuarea
Tarta cu ananas si capsuni
Postat de: panacris in PrajituriSe amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: Andrews in TorturiSe sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea...Citeste continuarea
Tocana de pui cu legume
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePuiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere. Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-o...Citeste continuarea
Tagliatelle cu leurda si sfecla
Postat de: sufletista in PastePastele cu sfecla Sfecla o spalam, o taiem in bucati si o punem la fiert. Cand este fiarta o scurgem de apa, o curatam de coaja si o pisam cu blenderul. Intr-un bol adaugam faina, oul...Citeste continuarea
Tartar cu somon afumat
Postat de: Retete_Haplea in SomonTocam marunt albusul , somonul, castravetii si caperele. Le amestecam pe toate intr-un bol. Turnam si zeama de lamaie, adaugam praful de sare. Amestecam si servim. Citeste continuarea
Tort Arlequin
Postat de: daniastefania in TorturiPrima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat....Citeste continuarea
Terina cu ciuperci de padure
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se...Citeste continuarea
Tort de mere insiropat
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMerele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune...Citeste continuarea
Toba de pui si porc
Postat de: gicuta69 in Mezel de casaCiolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii....Citeste continuarea
Tort Diplomat (de Pasti)
Postat de: gicuta69 in TorturiCrema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina...Citeste continuarea
Tarta cu branza sarata
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe dau pe razatoare branzetuile sau se sfarma cu mana,apoi se amesteca cu sare si galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca incet cu branza. Se aseaza prima foaie de aluat in...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu lime
Postat de: ralu_ca in PrajituriTiramisu reţetă originală Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de...Citeste continuarea
Trigoane cu cascaval
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriFaina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min....Citeste continuarea
Tort cu nuci si crema ganache
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar...Citeste continuarea
tort cu biscuiti si budinca
Postat de: geobucataras in PrajituriBiscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in...Citeste continuarea
Tort din piscoturi
Postat de: Adele in TorturiCrema 1: Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se...Citeste continuarea
Tobite
Postat de: Camy_gby in DulciuriPrima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si...Citeste continuarea