Tarta cu nuci si magiun de prune

de Ksenya in Prajituri, 7 Dec 2014 | 5698 vizualizari

 

M-am tot gandit demult sa incerc combinatia asta ,iata ca i-a venit sorocul. A iesit o tarta rapida , parfumata si buuuna! Eu zic sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 150 grame unt rece
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar sau 150 g daca magiunul e cu zahar
  • 1 varf cuti sare
  • pentru umplutura
  • un borcan magiun prune fara zahar (eu am facut fara zahar)
  • 300 g nuci macinate mediu
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci si magiun de prune:

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min.

Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun.

Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de tarta ,intindem umplutura pe toata suprafata.Din coca ramasa pregatim grilajul. Montam peste umplutura ca in imagine si dam la cuptor pentru 30 min. Scoatem tarta  din cuptor si lasam sa raceasca ,pudram cu zahar pudra.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca magiunul este fara zahar ,atunci adaugati mai mult zahar in coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci si magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca