Muschi de vita excentric
Postat de: nico15 in VitaSe ia carnea se curata de pielitele albe cu atentie sa nu se rupa, acestea trebuiesc indepartate deoarece daca nu va strange carnea si va avea o forma urata, dupa care o vom trage la tigaie. In...Citeste continuarea
Muschiulet de vitel cu ciuperci
Postat de: diaconta in VitaMuschiuletul se taie felii mai groase ,care se prajesc in putin ulei.Dupa ce s-au prajit putin le condimentam cu sare si piper.Se curata ceapa si morcovii si se taie cubulete.In uleiul in care am...Citeste continuarea
Muschi de porc exotic cu fructe...
Postat de: nico15 in PorcSe marineaza carnea dupa cum urmeaza: ulei, sare, cimbru, piper, vin alb sec se lasa 15 minute la marinat minim maxim 2 ore, in functie de cat timp aveti, cu cat sta mai mult cu atat este mai...Citeste continuarea
Merluciu la cuptor cu sos de roşii
Postat de: carmenvlad in PestePestele curăţat se prăjeşte în câteva linguri de ulei pe amândouă părţile. Se scoate din tigaie şi se aşează în tavă. Se presară sarea peste peşte,...Citeste continuarea
Mâncare de fasole verde cu pui
Postat de: carmenvlad in PuiSe curăţă toate legumele şi se spală cu apă rece. Carnea de pui se spală, se usucă şi se prăjeşte pe amândouă părtile în câteva linguri de ulei. Se scoate carnea...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi cu orez
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeSe curata cartofii,se taie si se pun la fiert intr-o oala. se adauga ceapa si ardeiul tocat, pasta de tomate,uleiul,carnea taiata in bucati. Se adauga apa cat sa cuprinda cartofii + o...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri cu carneCum se prepara reteta de musaca de cartofi : Pentru început, prăjim puțin feliile de cartofi în puțin ulei, doar cât să se înmoaie și le scoatem pe hârtie...Citeste continuarea
Macrou cu ierburi de Provence si...
Postat de: mitinita in PestePreparare Macrou cu ierburi de Provence si sofran Se curata pestele si se taie in bucati de aproximativ 5 cm...hai ca va las sa le taiati mai mari sau chiar sa le lasati intregi daca...Citeste continuarea
Matcha smoothie
Postat de: mitinita in BauturiPreparare Matcha smoothie Se mixeaza gheata. Eu am folosit intai robotul de bucatarie,apoi un blender vertical. Se adauga matcha si mierea,se mai mixeaza putin si se serveste,ornat...Citeste continuarea
Muffins cu merisoare
Postat de: Furnicuti in PrajituriCum se prepara reteta de muffins cu merisoare : Mai intai rupem ciocolata bucatele si o topim la bain-marie, dupa care o lasam sa se racoreasca. Ca la toate retetele de muffins, amestecam...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca de cocos
Postat de: mirela0911 in PrajituriPreparare Melcisori cu nuca de cocos Se pune faina intr-un vas. Se pune peste faina drojdia dizolvata in laptele caldut si cu o lgt zahar. Se framnata aluatul adaugandu-se uleiul, zaharul,...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu oua romanesti
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumePreparare mancare de mazare cu oua romanesti Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin ulei pina devin sticloase. Adaugam mazarea, sare...Citeste continuarea
Mini penne cu chiftele in sos
Postat de: sufletista in Pastese fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet se toaca ceapa marunt se curata usturoiul si se piseaza se caleste ceapa cu usturoiul putin, se adauga sucul de rosii, sare,piper si...Citeste continuarea
Melci confiati din coji de portocale
Postat de: mimmi in ConservePentru aceasta reteta de melci confiati din coji de portocale procedam astfel: Taiem cojile de portocala in fasii de cca 1-2 cm latime. Curatam fasiile de partea alb din interior,si formam...Citeste continuarea
Mancare de castraveti murati
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePentru a prepara aceasta mancare de castraveti murati vom proceda astfel: Ceapa se curata si se toaca marunt Eu am taiat carnea de pe costita Castravetii ii taiem felii si ii spalam cu...Citeste continuarea
Milkshake de mure
Postat de: alinutzika in BauturiSe zdrobesc bine murele impreuna cu zaharul. Se adauga treptat, amestecand continuu, laptele. Gheata se adauga in momentul in care servim acest delicios milkshake de mure . Citeste continuarea
Merluciu cu lamaie si cartofi natur
Postat de: anomisana in PestePestele l-am dezghetat repede la microunde, iar intre timp am stors o lamaie si am facut un sos din condimentul pentru peste cu lamaie, zeama de lamaie si 2 linguri de ulei. Am curatat...Citeste continuarea
Melcisori din foietaj umpluti cu nuca
Postat de: naomy in DulciuriAmestecam nuca cu zaharul brun si cel vanilat si o punem peste albusul bine batut si amestecam pana se formeaza o pasta . Separat se taie foietajul in fasii lungi si se umplu cu pasta...Citeste continuarea
Mamaliguta in straturi cu branza...
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriDe obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de " Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu...Citeste continuarea
Mini tarte cu gem de caise
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriVa prezint reteta mea de mini-tarte cu gem Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. asezam faina intr-un bol. in mijlocul fainii punem zaharul,galbenusurile si ouale...Citeste continuarea
Mancare de mazare
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postMazarea o punem la fiert. Intre timp curatam ceapa,o taiem si o punem la calit.Cand ceapa devine aurie punem rosia curatata de coaja si taiata cubulete mici.Mai lasam cateva minute dupa care...Citeste continuarea
Melcisori cu branza topita si...
Postat de: naomy in PasteSe pun melcisorii la fiert impreuna cu uleiul, vegeta si sarea iar cand sunt gata fierti se strecoara si se pun din nou in cratita la foc mic si se mai adauga o lingura de ulei...Citeste continuarea
Mamaliguta in straturi cu branza si...
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu sare. Cand fierbe, se adauga faina in ploaie,amestecand bine cu telul. Faina puneti atat cat doriti sa fie de consistenta mamaliga. Mie imi place moale. Cand e fiarta, o...Citeste continuarea
Musaca de vinete si telina
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneIata cum se prepara aceasta reteta de Musca de vinete si telina Se toaca ceapa si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata. Cand carnea si-a schimbat culoarea se...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi cu gusa
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneSe curata cartofii,se spala si se taie.Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei. Se adauga ardeiul curatat si tocat,bulionul,o cana de apa,carnea si amestecam. Cand incepe...Citeste continuarea
Mancare de vinete cu usturoi
Postat de: lili in Mancaruri de postVinetele le spalam bine, le stergem si le taiem felii.Feliile le prajim in ulei, dupa care le asezam intr-o cratita. Usturoiul il dam prin presa si il amestecam cu apa si vegeta.Acest amestec il...Citeste continuarea
Mint lemonade
Postat de: adasev12 in Bauturise stoarce lamaia si se amesteca cu apa, se adauga indulcitorul, esenta si siropul de menta, se amesteca bine si se da la rece. se serveste cu gheata si muuulta sete.... Citeste continuarea
Mazare boabe cu pulpe de pui
Postat de: mihaelaradu in PuiPulpele se spala bine. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Intr-o cratita, calim legumele intr-o lingura de ulei. Adaugam pulpele pe care le lasam la...Citeste continuarea
Mini tarte cu fructe
Postat de: meosiris in PrajituriSe amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider....Citeste continuarea
Mere Fancy
Postat de: MyFancyCake in DulciuriCuratam merele de coaja si le coacem 25 minute. Intre timp amestecam untul l(a temperatura camerei) cu gemul de caise si cu musli. Dupa 25 de minute, umplem merele cu aceasta compozitie si le...Citeste continuarea
Mini Pavlova
Postat de: Corina33 in TorturiSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga apoi amidonul si otetul si se amesteca putin pana la omogenizare. Intr-o tana tapetata...Citeste continuarea
Mini-Noire
Postat de: lilik in PrajituriPregatim prima data baza de biscuiti: Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit,apoi luam formele de aluminiu(din aceste ingrediente mi-au iesit 5) si pe fundul fiecareia...Citeste continuarea
Minisufleuri cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in Prajituri1. Taiem ciocolata in bucatele, untul in acelasi mod si punem intr-un vas alaturi de cacao. Punem pe aburi si amestecam pana devine o crema omogena. Dam deoparte. 2. Separam albusurile de...Citeste continuarea
Mancarica de rosii cu ardei
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeCoacem ardeii pe flacara de la aragaz dupa care ii punem intr-o oala cu capac.Presaram sare desupra si ii lasam sa se raceasca,dupa care ii curatam si ii taiem felii.Curatam ceapa, o tocam...Citeste continuarea
Mancare de bob
Postat de: Julie in Mancaruri de postPentru mancare, de la bob se folosesc pastaile verzi, tinere, taiate rondele, si boabele verzi din interiorul pastailor mature. Se inabusa ceapa tocata marunt, in ulei si apa, in proportii...Citeste continuarea
Mango Lassie
Postat de: mimmi in CocktailBlenduim mango,adaugam laptele,iaurtul,si mierea. Dam la rece cca 15 minute,decoram cu cardamon si savuraaam ... Citeste continuarea
Mancare de varza creata cu carne de...
Postat de: adasev12 in PorcMai inati am taiat carnita bucati mai mici si am prajit-o bine in ulei, apoi am scos-o pe o farfurie; In tigaie am pus apoi la calit ceapa taiata marunt, apoi rosiile taiate marunt si...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde cu piept de...
Postat de: ArianaBala in CurcanPieptul de curcan il puteti inlocui cu aripi sau pulpe (care pot fi si de pui). Taiem ceapa marunt si o punem la calit. Cand ceapa devine aurie, punem si carnea peste, si le mai lasam putin...Citeste continuarea
Madlene cu migdale
Postat de: elena1988 in DulciuriFrecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi punem albusurile batute spuma si faina. Amestecam bine si punem din compozitie in tava care fost...Citeste continuarea
Mancare de castraveti
Postat de: Ubulika in PorcSe curata ceapa, se toaca si caleste putin in ulei. Se pune la prajit si carnea, taiata bucati. Se adauga usturoiul, apoi apa , se acopera si se lasa la fiert. Se pun apoi castravetii taiati...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu putina sare.Se adauga malaiul ploaie,se amesteca la foc mic 15 min. Intr-o cratita se pune putin ulei pe fund si cu o lingura se completeaza cu mamaliga.Un strat...Citeste continuarea
Mic dejun
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe prepara ochiurile. Se decoreaza dupa bunul plac. Citeste continuarea
Mini tartelette
Postat de: mimmi in DulciuriPunem faina intr-un bol,adaugam sare si untul la temperatura camerei. Framantam dupa care adaugam galbenusul,zaharul si apa. Framantam bine aluatul dupa care il dam la frigider 1 h. Intindem...Citeste continuarea
Melcisori
Postat de: SENO in PrajituriSe amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat...Citeste continuarea
Mamaliguta cu piept de pui in sos...
Postat de: sufletista in Puise curata pieptul de pui de pielita, se spala si se taie felii,se condimenteaza se desface pasta de toamate cu 50 ml apa si se adauga in tava impreuna cu uleiul, se adauga apa,busuioc,sare...Citeste continuarea
Mazare cu friganele
Postat de: dentistutza in Mancaruri de legumeCeapa se caleste in uleiul de masline pana devine galbena. Mazarea se pune la fiert cu apa suficienta cat sa reprezinte sosul pe care il dorim. In mazarea cu apa se adauga ceapa cu tot...Citeste continuarea
Marar aromat si iarna
Postat de: alinutzika in ConserveMai toata lumea isi pune pentru iarna la pungulita frunze de marar uscate sau congelate. Semintele de marar insa, sunt mult mai aromate decat frunzele de marar. Daca le veti gusta putin, va veti...Citeste continuarea
Mustata bunicului
Postat de: lili in Mancaruri cu carneTocatura, ouale, sarea, piperul, faina si o ceapa tocata marunt le amestecam bine pana obtinem o pasta de carne omogena. Spaghetele le rupem in doua. Din tocatura facem placintele mici si la...Citeste continuarea
Merdenele
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Aluat: Amestecam faina cu sarea si incorporam apoi apa si otetul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat elastic. Il...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata cu cafea
Postat de: gaby_d in DulciuriPersonal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara....Citeste continuarea