A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de burta

Postat de: luminita20_2006 in Supe/Ciorbe

Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa. Se curata legumele si se  pun in oala...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la tigaie

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se lasa in apa 30 de min dupa care se curata. Coditele se taie cubulete la fel si usturoiul si se amesteca impreuna cu cubulete de usi. cu acest mix se umplu ciupecile. Se da cascavalul...Citeste continuarea

Cornulete de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

se pun intr_un lighean borsul,uleiul,zaharul,faina,drojdia inmuiata in putina apa calduta si o lingurita zahar,si esenta, se amestek toate pana iese un aluat k de fursecuri.se lasa 20 de minute...Citeste continuarea

Cartofi copti, umpluti cu braza...

Postat de: sorin in Mancaruri de post

Cartofii se taie in jumatati. Cu grija, cu o lingurita (exista si un instrument special, habar n-am cum se numeste) se scoate cam jumatate din miezul cartofului. In locul miezului scos se pune...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Brindusa in Fructe de mare

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte....Citeste continuarea

Cotlete de porc cu carnati afumati...

Postat de: nyana in Porc

Se aseaza cotletele intr-o iena  mare se pipereaza si se da cu cimbru pe ambele parti se pun 2 linguri de ulei peste cotlete. Carnatii se cresteaza sau nu, si se pun deasupra cotletelor. Se...Citeste continuarea

Clatite aperitiv - cu sunca si...

Postat de: Swanheart in Aperitive / Garnituri

Se fac niste clatite, dupa preferinta (fiecare are propria reteta de aluat). Dupa ce sunt clatitele coapte pe o parte, se intorc pe cealalta, si se aseaza sunca taiata marunt si...Citeste continuarea

Cus cus cu pui si rosii

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa...Citeste continuarea

Ciorba din aripioare de pui cu legume

Postat de: fluturas in Supe/Ciorbe

Am pus aripioarele(taiate jumatati) la fiert,am luat spuma.Separat am calit radacinoasele si ceapa tocate in putin ulei apoi le-am adaugat in oala cu carne.Cand s-au inmuiat am pus pe rand,fasolea...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: ionix in Mezel de casa

Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape. Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat. pr ocesul de spalare...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: MIMI in Supe/Ciorbe

Punem carnea la fiert si o spumuim bine,o mai lasam putin si schimbam apa.Dupa ce am schimbat apa punem sare si lasam sa fiarba bine.Cand aproape a fiert punem legumele date pe razatoare.Cand au...Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta  rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15...Citeste continuarea

Ceafa marinata

Postat de: ala_oancea in Porc

Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute....Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu legume

Postat de: ama in Mancaruri de post

Alege cartofii cei mai drepti si fara forme fanteziste. Curata-i si scobeste-i un pic in mijloc. Aseaza-i intr-o tava unsa cu ulei, acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa-i la cuptor....Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofi se taie bucati mari apoi se pun la fiert cu sare si un pic de delicat. Usturoiul se taie feliute. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si untul apoi se adauga usturoiul si se...Citeste continuarea

Caltabosi moldovenesti

Postat de: miha in Mezel de casa

Carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Matul se...Citeste continuarea

Carnati haiducesti

Postat de: miha in Mezel de casa

Carnea de porc se curata, se spala si se toaca bine cu satarul, apoi se amesteca cu slanina tocata, cu condimentele si se umplu intestinele de oaie. Se atarna la loc uscat cu curent de aer, sa...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: brie in Ciorbe

Am spalat toate legumele, am tocat marunt morcovul,pastranacul si le-am pus la fiert  in apa calda ,am adaugat sarea si uleiul si dupa 10 minute ceapa tocata marunt si gogosarul, am lasat sa...Citeste continuarea

Carnati taranesti

Postat de: miha in Mezel de casa

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300...Citeste continuarea

Cartofi copti cu ceapa si kefir

Postat de: brie in Aperitive / Garnituri

Se spala si se curata cartofi (se pot lasa si in coaja dupa preferinte) , se taie sferturi si se ung cu ulei, se preasara sare,piper si amestecul de ierburi, se pun intro tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea

Carnati macelaresti de Burdujeni

Postat de: miha in Mezel de casa

Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii:    1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de...Citeste continuarea

Carnati afumati si uscati

Postat de: miha in Mezel de casa

Se amesteca carnea tocata cu sarea si condimentele adaugandu-se cate putina apa (50-60 ml la 1 kg de tocatura). Cu aceasta tocatura se umplu matele subtiri, se leaga la capete cu sfoara si se...Citeste continuarea

Ciocolata plastica

Postat de: Michelle in Torturi

se pune ciocolata pe baie de aburi la topit,si cand e topita adaugam mierea si luam de pe foc.amestecam pana ce ciocolata se desprinde de pe pereti oalei.punem pasta in folie si dam la frigider 24...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu branza

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Cartofii se spala bine, se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se dau la racit.  Cand sunt reci se decojesc si se paseaza, ca la piure. Se pune sare, piper si...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu smantana

Postat de: ama in Pui

Rumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin. Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti ceapa si morcovul ras - cand au prins...Citeste continuarea

Caras marinat in sos de legume a la...

Postat de: Bucataras in Crap / Caras

Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu zeama de varza...

Postat de: ionix in Mancaruri de post

  Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte. Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc....Citeste continuarea

Cornuri cu fondant de mere

Postat de: Michelle in Prajituri

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut, zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini. Se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: miha in Porc

Cartofii se fierb, taiati cubulete sau in coaja, dupa preferinta, in apa cu sare. Muschiuletul il taiem fasii subtiri pe care le prajim putin intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline....Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar

Postat de: miha in Porc

Carnea o presaram cu usturoiul tocat si condimente. Adaugam si cateva linguri de ulei de masline, apoi o inecam in vin. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore....Citeste continuarea

Clatite la cuptor

Postat de: adriana65 in Dulciuri

Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: adriana65 in Supe/Ciorbe

Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se pune pe foc o oala cu 5 litri de apa. Carnea tocata se amesteca...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: ionix in Prajituri

    Se pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a...Citeste continuarea

Cornulete in doua culori (de post)

Postat de: ionix in Mancaruri de post

  Prepararea siropului: Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.   Foile: Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca...Citeste continuarea

Ciuperci cu ardei la tigaie

Postat de: liana_geicu in Aperitive / Garnituri

Ardeii si ciupercile se taie feliue subtiri si se pun impreuna la calit in tigaie in 3 linguri de ulei si putina apa. Se adauga si rosiile taiate cubulete, amestecand des pentru a se inabusi toate...Citeste continuarea

Cinnabon

Postat de: Alexa in Prajituri

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum...Citeste continuarea

Clatite cu bere

Postat de: ionix in Prajituri

  Faina se amesteca cu laptele caldut batand bine bine cu telul pentru a nu face cocoloase. Se adauga si berea la fe mixand bine pentru a se omogeniza bine. O sa fie un aluat mai tare...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Intr-un bol se pun cele 5 oua si se bat bine. Se adauga treptat faina, pentru a nu face cocoloase, si smantana amestecand  bine pentru a se omogeniza. Se adauga salamul taiat...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: pana_luminita in Ciorbe

Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Pregatesc carnea pt perisoare amestec...Citeste continuarea

Clatite cu budinca de vanilie si...

Postat de: rivka in Dulciuri

Se prepara compozitia de clatite din 250 gr faina cu 2 oua, sare, putin ulei de floarea soarelui si jumate de litru de lapte si se da la rece cca 30 minute. Intre timp se prepara budinca la...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de: crisad in Supe/Ciorbe

se toaca zarzavatul(eu prefer cubulete) si se adauga in apa ce fierbe pe foc  intai ceapa morcovul telina pastarnacul apoi rosiile si cartofii .cand sunt fierbe se adauga treptat zeama de...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu telemea

Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituri

cartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi  vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la...Citeste continuarea

Clatite aperitiv

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute...Citeste continuarea

Chiftelute de linte cu susan

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

Lintea se fierbe in supa cu dafin 30 min, Se scoate foaia de dafin. Se curata morcovul si ceapa, se rad si se calesc. Se amesteca apoi cu verdeata, susan, oua, faina, smantana, fulgi de ovaz si...Citeste continuarea

Carnaciori vegetarieni

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma,galbenusurile se freaca bine si se amesteca cu laptele in care o fost dizolvata drojdia,se incorporeaza cu albusul spuma se adauga grisul si pesmetul si...Citeste continuarea

Chec cu vanilie

Postat de: yammy in Dulciuri

Se amesteca galbenusurile cu untul zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o masa cremoasa; Se adauga alunele tocate, praful de copt, albusurile batute spuma si faina. Se amesteca usor;...Citeste continuarea

Chec

Postat de: yammy in Dulciuri

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul: - se mixeaza putin: - se adauga laptele si uleiul - si faina cu praful de copt -se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte...Citeste continuarea

Chec

Postat de: yammy in Dulciuri

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul: - se mixeaza putin: - se adauga laptele si uleiul - si faina cu praful de copt -se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins. Se adauga ardeiul si verdeata. Din smintina, brinza...Citeste continuarea

Conopida cu sos

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge vasul care merge la cuptor, se presara cu pesmet, se toarna un strat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]