Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: ionela2682 in PorcAm curatat cartofii, ceapa si morcovii dupa care i-am taiat in bucati mai mari si i-am pus intr-o tava, deasupra am adaugat carnati proaspeti (am folosit din aceia mai grosi). Au fost...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu smantana
Postat de: madi_marin in CiorbeRadacinoasele se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la calit putin in ulei, apoi se adauga apa si orezul spalat si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos alb
Postat de: madi_marin in PuiCarnea se toaca marunt la robot impreuna cu ceapa , usturoiul si condimentele. Se fac bilute de carne care se dau prin faina si se prajesc un ulei incins. Cand sunt gata se pun pe hartie...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: pisicutzaa in CiorbeSe caleste ceapa si slanina, dupa care se pune si morcovul (dat pe razatoare). Salata se spala si se rupe (sau se taie). Legumele se pun la fiert in oala de ciorba si se lasapana...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare: eu folosesc oala sub presiune pentru a fierbe burta pentru ca se face mult mai repede , la fel si pentru a fierbe carnea de vita. Intr-o oala cu 4,5 l apa punem la fiert burta...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si piept de pui
Postat de: pisicutzaa in PuiSe toaca ceapa si se pune la calit intr-o cratita. Intre timp se spala ciupercile si se taie. Dupa ce se caleste ceapa se adauga si ciupercile in cratita , se pune sare si se acopera cu...Citeste continuarea
Conopida prajita cu lapte de soia
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSecurata conopida se spala si se desface buchetele apoi se pune la fiert(de preferat la aburi )10minute Se pregateste faina cu laptele de soia si putina sare,o compozitie normala putin mai...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: antzuka in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja().Se curata, se taie cubulete Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu cartofii.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper dupa care se adauga aprox 2 lg boia...Citeste continuarea
Crema de porumb dulce cu bananuta...
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiAm deschis cutia de porumb si l-am scurs de zeama in care statea,apoi l-am amestecat cu putin lapte si l-am incalzit usor.Apoi l-am pasat impreuna cu banana si l-am trecut prin sita.Spre...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: adnas54 in DulciuriBiscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale). Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu branza, masline...
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriToate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si...Citeste continuarea
Cuib_mamaliguta cu sunca si ou /...
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus...Citeste continuarea
Carnaval
Postat de: epurasha2bb in PorcTaiem cepele bucati mari si ciupercile si le calim in tigaie impreuna cu bucatile de carne dar nu mult doar putin cat sa nu fie crude.Apoi le asezam pe fundul vasului de lut tinut in prealabil in...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci la cuptor
Postat de: adnas54 in Mancaruri de postSe amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si...Citeste continuarea
Clatita cu spanac umpluta cu morcov...
Postat de: epurasha2bb in PuiIn primul rand se fierbe putin spanacul in lapte(eu am folosit din cel congelat si gata maruntit pe care intai l-am decongelat si apoi l-am scurs bine).Se adauga untul si cand incepe sa se...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: epurasha2bb in PorcDaca aveti creier congelat lasati sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi curatati creierul si il dati prin apa cu putin otet intr-o sita.Apoi bateti un ou si pregatiti un amestec de faina...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCiupercile le curatati de pielita,le spalati bine si le taiati felii. ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. intr-o cratita se pune putin ulei peste care se pun ciupercile si ceapa.se...Citeste continuarea
Carnaciori de curcan cu cartofi
Postat de: nadina73 in CurcanNumic mai simplu se prajesc carnaciori in putin unt topit si se servesc cu garnitura de orez sau cartofi si binenteles cu o salata Citeste continuarea
Chiftelute marinate din carne de...
Postat de: silvi0ara in CurcanCarnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi...Citeste continuarea
Cheese Balls with nuts
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele si se formeaza cu mana mici bilute.Se tin la rece un timp sa se intareasca putin.Intre timp coacem si apoi zdrobim miezul de nuca.Il amestecam cu piper mozaic din...Citeste continuarea
Ciorba Aita-post
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe pune intr-o oala sa fiarba apa cu zarzavaturile taiate in 4 cu sare ,cand aproape sant fierte se pune orezul.Dupa ce toate s-au fiert bine se pune pasta de tomate(5-6 linguri) si usturoiul...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu branza...
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se fierb in oala pe aragaz ca pt puree.Se amesteca cu untul, branza faramitata, ouale, pesmet 4 , 5 linguri, patrunjelul tocat, condimentele, pasta de ardei iuti. Cu mana...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura - luscos
Postat de: mihaelar63 in Ciorbelegumele se curata si se spala . costita se lasa la desarat in apa rece . intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se pune costita taiata feliute , morcovul razuit ,...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata alba
Postat de: ela in DulciuriTopiti untul,zdrobiti biscuitii si amestecati bine pentru omogenizare.Ungeti un vas cu fund detasabil cu ulei si rasturnati biscuiti,tasati bine cu mana.Puneti la rece.Pregatiti gelatina dupa...Citeste continuarea
ciorba de pui a la grec
Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbese spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb mai greu, dupa care adaugam si celelate legume, lasam sa fiarba la foc mediu, cand a fiert,...Citeste continuarea
chiftele de cartofi
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriFormati bilute pe care le treceti prin faina si le puneti la fript in ulei incins pana se rumenesc frumos.Se servesc ca garnitura sau ca atare cu smantana!Puteti sa le faceti de post eliminand...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: burdulea56 in CiorbePunem la fiert 3,5 litri apa. Cand apa fierbe adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat dupa preferinta. Intre timp pregatim perisoarele din: carne, piper, boia, putina sare, cele 2 oua, orez, 1...Citeste continuarea
Chec cu smantana si ciocolata
Postat de: miha in PrajituriCiocolata o topim, o lasam sa se raceasca. Smantana o batem pana obtinem frisca. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Crema de unt o mixam cu zahar...Citeste continuarea
Cuburi cu nuca de cocos
Postat de: nadina73 in PrajituriSe amesteca bine oul cu untul si praful de copt pana devina ca o spuma,apoi se pune zaharul si se mai amesteca putin(tot secretul este sa se ametece foarte mult sa fie ca o spuma)dupa care se pune...Citeste continuarea
Chiftelute din sfecla rosie cu Feta...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe fierbe sfecla rosie curatata de coaja si taiata cubulete.Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliute si apoi adaugam si cubuletele de sfecla rosie fiarta si mai lasam putin...Citeste continuarea
Cocartau
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriAm faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu branza
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garniturise pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana, condimentele si...Citeste continuarea
Cochilii
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat din unt, faina, 1 ou si branza.Se lasa la rece o jumatate de ora. Pregatim apoi umplutura, taiem marunt de tot ardeiul, ciuperca si muschiul tiganesc, Dam pe razatoare...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garniturise spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune baconul, cascavalul, branza topita si untul, punem putina sare, piperul si boiaua ( sau orice...Citeste continuarea
Casuta din friganele
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe da painea prin oul batut cu putina sare si se prajeste intr-o tigaie intinsa unsa bine cu unt.Apoi se formeaza casuta din friganele obtinute, se decupeaza cu cutitul din una din felii baghetute...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbeSe pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si...Citeste continuarea
Cuibusor de oua
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriOuale se fierb bine 15minute,se lasa sa se raceasca si se curata coaja.Se taie fundul fiecarui ou si se scoate cu grija galbenusul.Se face o maioneza dintr-un galbenus de ou crud cu 3galbenusuri...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: mihaelar63 in Ciorbelegumele se curata , se spala , se taie cubulete mici si se pun la fiert impreuna cu pulpele de pui, ceapa intreaga , sarea , foaia de dafin , si crenguta de marar in 3 litrii de apa...Citeste continuarea
Chiftea Buzdugan
Postat de: epurasha2bb in VitaSe toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si...Citeste continuarea
Clătite umplute cu piept de pui
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriIncepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele. Prepararea umpluturii: Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il...Citeste continuarea
Ciorba cu loboda si afumatura
Postat de: cccris in Supe/CiorbeCarnea si legumele se taie bucatele mici. Se pun la fiert pt inceput ceapa, morcovii, gogosarul, carnea, pe la jumatate se adauga cartofii, sucul de rosii, sarea. In final punem si borsul, ouale,...Citeste continuarea
Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt...
Postat de: nadina73 in PiineSe amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza putin cu laptele (apa ) caldut apoi se amesteca cu faina cernuta si se framanta(eu o framant in masina de paine)se lasa la dospit 30 minute...Citeste continuarea
Clatite in forma de inimi
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe amesteca toate bine (eu le fac cu mixerul)inclusiv uleiul dupa care se coc ,in forme sau simpla in tigaie sant super buna daca mai rman si a doua zi ,eu pun o folie de plastic peste platoul...Citeste continuarea
Carbonnades a la Flamande
Postat de: Brindusa in VitaIncalzeste cuptorul la 180 C si pregateste o tava de bagat la cuptor. Taie carnea in bucati mici (5-6 cm si subtiri). Sterge-le de orice umezeala cu prosoape de hartie.Pune 3 linguri de ulei la...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCartofii se curata,se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos(se lasa un cotor).Mezelurile si cascavalul se taie bucati si se pune in fiecare crestatura ce doriti.Deasupra se...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi si dovlecei...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartoful si dovlecelul se rad pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si cu lingura se pun la prajit in ulei incins chiftelutele care se modeleaza direct in tigaie....Citeste continuarea
Curry de bame
Postat de: Brindusa in Mancaruri de postreteta pentru conserve de bame am pus-o aici Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu lapte de soia-post
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata usturoiul si se piseaza ,apoi se caleste in putin ulei de masline 1-2 minute dupa care se pune salata sapalat si taiat marunt,se lasa sa se inmoaia putin salata in ulei la foc mic ...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul Se amesteca toate taiate cu compozitia...Citeste continuarea
Ciabatta mea
Postat de: Brindusa in PiineIn prima zi , seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga...Citeste continuarea