A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi noi cu usturoi verde la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Spalam carofii, in curatam de coaja, o razium usor, pt ca fiind noi, coaja se ia imediat, ii taiem rondele mai groase. Ungem o tava cu ulei, punem cartofii condimentati, usturoiul deasupra si...Citeste continuarea

Curry de peste cu lapte de cocos,...

Postat de: laylalala in Peste

Intr-o cratita, pe foc potrivit, incalzeste laptele de cocos cu praful de curry si apa.Adauga cartofii si lasa-i sa fiarba 15 minute pana cand s-au inmuiat.Adauga rosiile si pestele si lasa-le sa...Citeste continuarea

Curry cu creveti

Postat de: laylalala in Fructe de mare

Incalzeste uleiul intr-o tigaie.Adauga ceapa si ghimbirul ras si caleste-le cateva minute, pana se inmoaie.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut.Adauga rosiile taiate si lapele de cocos si...Citeste continuarea

Creveti pe pat de legume

Postat de: laylalala in Fructe de mare

Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul....Citeste continuarea

Crap in vin cu fenicul, capere si...

Postat de: laylalala in Crap / Caras

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC. Intr-un vas termorezistent (atat de mare incat pestele sa incapa intr-un singur strat) se aranjeaza feniculul, apoi se adauga ceapa si pestele.Se asezoneaza...Citeste continuarea

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Postat de: laylalala in Peste

Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc si se lasa deoparte. Intre timp se pune somnul intr-o tigaie , se acopera cu lapte si...Citeste continuarea

Calcan cu usturoi

Postat de: laylalala in Peste

Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina. Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se...Citeste continuarea

Checul copilariei mele

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci. Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat. Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele. Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se face un aluat din toate ingredientele care se intinde in foaie subtirica. Se taie in patrate sau orice alta forma dorita si se pun la prajit la foc iute in ulei incins. Se scot pe un servet de...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de placinta cu...

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata Umplutura:        Intr-un castron   batem 3-4 oua peste care...Citeste continuarea

Compot de rubarba

Postat de: silvi0ara in Sirop / Compot

Cozile de Rubarba se curata de coji, se taie in bucati de 2-3 cm si se pun la fiert cu apa, adaugandu-se 200g zahar,sau dupa gust. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Apoi se paseaza bine...Citeste continuarea

Ciorba de vaca

Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe

Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra...Citeste continuarea

Chec cu migdale si crema nutella

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza pe rand ouale,zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de vanilie si fulgii de migdale macinati fin in masina de rasnit cafea.Separat se amesteca...Citeste continuarea

Crap la gratar cu cartofi copti si...

Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / Caras

Curatam si spalam cartofii,apoi ii vom pune in tava yena, ii vom asezona cu condimentele mai sus mentionate(fiecare pune ce condimente doreste).Vom baga tava la cuptor pentru 50 de minute.Dupa...Citeste continuarea

Chec ciocolatos Gradina

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bat cu un blender de mana/mixer albusurile cu un praf de sare pana sta lipit de fundul castronului. Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, cacaoa si untul batut spuma. Se picura o...Citeste continuarea

Cosulete cu ciuperci

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Portocalele se taie in jumatate si se scobesc de miez. Ciupercile se taie felii si se pun in cosuletele obtinute, alaturi de fasiute de sunca si cateva bucatele de telemea. Se presara cu piper,...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc Crema: 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea cu gauri mari Ouale se fierb, sa fie tari. Se unge un vas cu unt, apoi se pune un strat de cartofi  razuiti , apoi 4...Citeste continuarea

Cottage pie (Musaca de cartofi...

Postat de: Brindusa in Vita

Mai intai pune cartofii la fiert. Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.). Adauga carnea tocata si...Citeste continuarea

Cornuri copilaresti cu salata de...

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se coc cornurile cu lapte unse cu unt si presarate cu susan deasupra in tava cu hartie de copt la cuptorul preincins. Se scot si se lasa sa se raceasca . Se sectioneaza pe mijloc de-a...Citeste continuarea

Ciuperci cu sos bechamel

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute. Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Julie in Supe/Ciorbe

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul....Citeste continuarea

Clatite umplute cu ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se face aluatul de clatite ,se amesteca bine ouale cu vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune laptele si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. La final se pune 1 canita de ulei Se...Citeste continuarea

Chant eclair

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Blat: In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se...Citeste continuarea

Ciuperci cu carnati si cascaval la...

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am spalat si am scos piciorusele la ciupercute. Dupa ce s-au zvantat in interiorul palariutelor am pus sare si piler dupa gust. Am pus apoi cate putin unt in fiecare. Peste unt am asezat cate o...Citeste continuarea

Curry de curcan cu cartofi dulci si...

Postat de: laylalala in Pui

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga carnea de curcan, cartofii dulci si amesteca-le bine pentru a se acoperi de...Citeste continuarea

Clatite cu budinca de zmeura

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul, sarea, se adauga jumatate din cantitatea de faina, apoi lapte, restul de faina si esenta. Se coc clatitele in tigaia teflonata, unsa cu putin ulei. Pregatim budinca...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place)  si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca

Postat de: mena29 in Dulciuri

Am spalat bine capsunii,i-am zdrobit cu furculita si am presarat zaharul vanilat peste ei si au stat asa cam 10 min. Am mixat frisca bine si nu am mai adaugat zahar deoarece aceasta are in...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: mena29 in Ciorbe

Am spalat bine salata,am taiat marunt usturoiul,am pus putin ulei in oala,am adaugat usturoiul si l-am calit putin,am adaugat salata taiata si am inabusit-o putin dupa care am adaugat cca.1,5l...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu aripioare de pui

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata bine aripile (am pus doar partea de sus,e cu mai multa carne)apoi se pun sa fiarba in apa cu sare Cand aripile au dat 2-3 clocote se spumeaza bine apoi se pune morcovul taiat rondele...Citeste continuarea

Chec aperitiv Roberta

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

se bat ouale bine cu un praf de sare pana se face o spuma ca de pandispan, se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.Apoi se toaca marunt salamurile, maslinele...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj cu susan

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

  Carnatii se desfac din sir individual. Se taie fasiute subtiri de aluat si se invelesc carnatii in forma de spirala.Se presara susan deasupra (daca vreti puteti unge si cu ou batut...Citeste continuarea

Copanele la cuptor cu cartofii arsi :)

Postat de: Roxana in Pui

Punem copanelele cu vegeta, piperul si curry si le lasam la macerat 20 minute. Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari. Punem in tava de la coptor copanelele si...Citeste continuarea

Chiftelute de varza

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se toaca varza marunt si la fel  ceapa, ardeiul, usturoiul si mararul.(varza mea a fost semipreparata intrucat am avut-o la cuptor cu carne si fiindca mi-a mai ramas am zis sa nu o arunc si...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: izulika in Supe/Ciorbe

Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand da in clocot se aduna spuma de cate ori este nevoie  si se lasa sa fiarba inca 20 de minute.Intre timp se curata...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Julie in Prajituri

PREPARAREA  ALUATULUI: Punem pe foc laptele, untul,zaharul si praful de sare.Cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in bloc si amestecam cu mixerul pana cand aluatul se desprinde...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ciupercile.Coditele se toaca marunt.La fel si rosiile,ceapa si pieptul de pui. Se pune pieptul de pui la calit intr-o cratita.Se adauga ceapa tocata marunt.Cand s-a...Citeste continuarea

Copac aperitive - din primul salariu

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Pt inceput asamblam copacul, taiem branza, salamul, castravetele, ridichia cubulete, felia de paine o taiem in 4, punem icre pe ea si incepem sa ornam Copacul :) La baza am pus rulada din...Citeste continuarea

Ciorbita de pui

Postat de: LALY in Ciorbe

Se spala puiul,se taie in bucati.Se pune la fiert in 3-4 litri de apa,sau dupa caz. Cat timp fierbe puiul,se toaca zarzavatul si rosiile marunt.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine.Se adauga...Citeste continuarea

Ciupercute & Buburuze simple

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Se fierb ouale.Se curata de coaja si se pun pe frunza de salata.Taiem rosiile pe jumatate,punem capacelele.Facem puncte din maioneza. Buburuze: din maslina facem capul,sprijinim jumate de rosie...Citeste continuarea

Chec glazurat

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se separa albuşurile de galbenuşuri. Galbenuşurile se amestecă cu 250 g zahar, cu praful de copt,  apa, uleiul şi faina pană se face o pasta.Albusurile le batem spuma cu restul de...Citeste continuarea

Cartofi cu kaizer

Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carne

Se curata cartofii,se taie felii mai groase.Kaizerul se taie feliute.Cartofii astfel pregatiti se pun intr-o tava,impreuna cu uleiul 5-6 linguri si morcovul taiat rondele.Se acopera cu apa.Se dau...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Intr-o cratita emailata se caramelizeaza jumatate din cantitatea de zahar,amestecandu-se pana culoarea zaharului devine aurie.Se intoarce cratita sa se acopere si peretii.Se lasa la racit....Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine . Se lasa la...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

fierb cartofii,ii tai rondele, la fund in tava pun putin ulei si apa amestecata cu putin bulion.rondele de cartofi, un strat de branza rasa ,oua fierte si sunca, si tot asa..ultimul e stratul de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: eclerash in Ciorbe

Curatam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si  calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o...Citeste continuarea

Cotlet umplut

Postat de: Roxana in Porc

Se bat cotletele foarte bine,mai subtiri ca pentru snitele, condimentam cu sare/vegeta si piper. Umplem cu cascavalul ras, ciupercutele taiate fin si cate o feliuta de ardei rosu. Le dam prin...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Roxana in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se taie in 4,apoi ii fierbem cam de trei sferturi. Cand sunt fierti se scot cu o paleta si se pun intr-o tava, se pune smantana batuta cu vegeta si se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Pulpele se pun la fiert in apa rece. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]