A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crème brulée

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a...Citeste continuarea

Cod pane cu mujdei de usturoi

Postat de: epurasha2bb in Peste

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau...Citeste continuarea

Chiftelute din file de peste

Postat de: violette in Peste

Fileul de peste se toaca marunt, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul, ceapa verde tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, uleiul, zeama de lamaie, sarea si pipereul. Se...Citeste continuarea

Cus-cus cu cartofi si ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei se pune si sosul de soia apoi,ardeiul taiat sau tocat,se pun cartofi taiati cubulete si ciupercile taiate,tocate cum va place,sare ,piper si putin...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pun cartofi sa fiarba in coaja aproximativ 30-35 minute Se curata de coaja apoi se scobesc bine cu un cutit cu varf se ung cu putin ulei inauntru apoi se sareaza si se umplu cu compozitia de...Citeste continuarea

Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta

Postat de: Ina in Crap / Caras

     Pestele se curata de solzi, se despica si i se scot matele si urechile. Se spala in cateva ape, apoi se scurge bine de apa. Se amesteca intr-o farfurie malaiul cu faina si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat toata cantitatea de zahar, extractul de vanilie, zeama de la cele 2 lamai si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (dezorganizati...

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: dicarmencitta1957 in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert cu coaja cu tot.Punem ouale la fiert,le vom fierbe cel putin 10 sau 15 minute,dupa care le vom pune in apa rece ca sa se decojeasca usor.Curatam cartofii de coaja si ii vom...Citeste continuarea

Cornulete de post cu rahat

Postat de: Julie in Dulciuri

Se dizolva drojdia  cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat....Citeste continuarea

Cartofi cu costita la cuptor

Postat de: lia in Porc

Cartofii se spala se pun la fiert intregi in apa cu putina sare. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei...Citeste continuarea

Creme ole cu capsuni in foietaj.

Postat de: dicarmencitta1957 in Prajituri

Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de gulii

Postat de: Sidy in Supe/Ciorbe

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei,...Citeste continuarea

Chifteluţe din pulpe de pui

Postat de: ionix in Pui

Pulpele se spală bine iar apoi se toacă. Se toacă marunt toată verdeaţa iar usturoiul se pisează. Cartoful se curăţă, se spală bine şi se dă pe răzatoare. Se amestecă...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: Ina in Prajituri

Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea groasa. ( facem...Citeste continuarea

Cheddar Tomato Squares

Postat de: laylalala in Paste

Se incinge cuptorul la 220°C. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se prajeste la foc potrivit 1 minut.Se adauga treptat laptele, smantana, sare, piper,si nucsoara.Se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: eclerash in Supe/Ciorbe

Se pune pieptul la fiert impreuna cu condimentele.Separat,tai ceapa marunt si o calesti in putin ulei,apoi adaugi si morcovul dat pe razatoare.Cand este carnea fiarta o scoti si o tai cubulete,iar...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu ou intreg

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt.  Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele. Punem legumele la fiert, apoi...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

         Feliile de muschi se bat cu ciocanul de snitele si se presara cu sare si piper. Pe jumatate din felie se aseaza cascaval feliat si kaizer sau orice alt...Citeste continuarea

Ciorbita de ied

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

  Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama. Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi verde la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Spalam carofii, in curatam de coaja, o razium usor, pt ca fiind noi, coaja se ia imediat, ii taiem rondele mai groase. Ungem o tava cu ulei, punem cartofii condimentati, usturoiul deasupra si...Citeste continuarea

Curry de peste cu lapte de cocos,...

Postat de: laylalala in Peste

Intr-o cratita, pe foc potrivit, incalzeste laptele de cocos cu praful de curry si apa.Adauga cartofii si lasa-i sa fiarba 15 minute pana cand s-au inmuiat.Adauga rosiile si pestele si lasa-le sa...Citeste continuarea

Curry cu creveti

Postat de: laylalala in Fructe de mare

Incalzeste uleiul intr-o tigaie.Adauga ceapa si ghimbirul ras si caleste-le cateva minute, pana se inmoaie.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut.Adauga rosiile taiate si lapele de cocos si...Citeste continuarea

Creveti pe pat de legume

Postat de: laylalala in Fructe de mare

Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul....Citeste continuarea

Crap in vin cu fenicul, capere si...

Postat de: laylalala in Crap / Caras

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC. Intr-un vas termorezistent (atat de mare incat pestele sa incapa intr-un singur strat) se aranjeaza feniculul, apoi se adauga ceapa si pestele.Se asezoneaza...Citeste continuarea

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Postat de: laylalala in Peste

Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc si se lasa deoparte. Intre timp se pune somnul intr-o tigaie , se acopera cu lapte si...Citeste continuarea

Calcan cu usturoi

Postat de: laylalala in Peste

Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina. Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se...Citeste continuarea

Checul copilariei mele

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci. Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat. Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele. Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se face un aluat din toate ingredientele care se intinde in foaie subtirica. Se taie in patrate sau orice alta forma dorita si se pun la prajit la foc iute in ulei incins. Se scot pe un servet de...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de placinta cu...

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata Umplutura:        Intr-un castron   batem 3-4 oua peste care...Citeste continuarea

Compot de rubarba

Postat de: silvi0ara in Sirop / Compot

Cozile de Rubarba se curata de coji, se taie in bucati de 2-3 cm si se pun la fiert cu apa, adaugandu-se 200g zahar,sau dupa gust. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Apoi se paseaza bine...Citeste continuarea

Ciorba de vaca

Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe

Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra...Citeste continuarea

Chec cu migdale si crema nutella

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza pe rand ouale,zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de vanilie si fulgii de migdale macinati fin in masina de rasnit cafea.Separat se amesteca...Citeste continuarea

Crap la gratar cu cartofi copti si...

Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / Caras

Curatam si spalam cartofii,apoi ii vom pune in tava yena, ii vom asezona cu condimentele mai sus mentionate(fiecare pune ce condimente doreste).Vom baga tava la cuptor pentru 50 de minute.Dupa...Citeste continuarea

Chec ciocolatos Gradina

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bat cu un blender de mana/mixer albusurile cu un praf de sare pana sta lipit de fundul castronului. Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, cacaoa si untul batut spuma. Se picura o...Citeste continuarea

Cosulete cu ciuperci

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Portocalele se taie in jumatate si se scobesc de miez. Ciupercile se taie felii si se pun in cosuletele obtinute, alaturi de fasiute de sunca si cateva bucatele de telemea. Se presara cu piper,...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc Crema: 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea cu gauri mari Ouale se fierb, sa fie tari. Se unge un vas cu unt, apoi se pune un strat de cartofi  razuiti , apoi 4...Citeste continuarea

Cottage pie (Musaca de cartofi...

Postat de: Brindusa in Vita

Mai intai pune cartofii la fiert. Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.). Adauga carnea tocata si...Citeste continuarea

Cornuri copilaresti cu salata de...

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se coc cornurile cu lapte unse cu unt si presarate cu susan deasupra in tava cu hartie de copt la cuptorul preincins. Se scot si se lasa sa se raceasca . Se sectioneaza pe mijloc de-a...Citeste continuarea

Ciuperci cu sos bechamel

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute. Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Julie in Supe/Ciorbe

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul....Citeste continuarea

Clatite umplute cu ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se face aluatul de clatite ,se amesteca bine ouale cu vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune laptele si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. La final se pune 1 canita de ulei Se...Citeste continuarea

Chant eclair

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Blat: In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se...Citeste continuarea

Ciuperci cu carnati si cascaval la...

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am spalat si am scos piciorusele la ciupercute. Dupa ce s-au zvantat in interiorul palariutelor am pus sare si piler dupa gust. Am pus apoi cate putin unt in fiecare. Peste unt am asezat cate o...Citeste continuarea

Curry de curcan cu cartofi dulci si...

Postat de: laylalala in Pui

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga carnea de curcan, cartofii dulci si amesteca-le bine pentru a se acoperi de...Citeste continuarea

Clatite cu budinca de zmeura

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul, sarea, se adauga jumatate din cantitatea de faina, apoi lapte, restul de faina si esenta. Se coc clatitele in tigaia teflonata, unsa cu putin ulei. Pregatim budinca...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place)  si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca

Postat de: mena29 in Dulciuri

Am spalat bine capsunii,i-am zdrobit cu furculita si am presarat zaharul vanilat peste ei si au stat asa cam 10 min. Am mixat frisca bine si nu am mai adaugat zahar deoarece aceasta are in...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: mena29 in Ciorbe

Am spalat bine salata,am taiat marunt usturoiul,am pus putin ulei in oala,am adaugat usturoiul si l-am calit putin,am adaugat salata taiata si am inabusit-o putin dupa care am adaugat cca.1,5l...Citeste continuarea