A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de varza cu afumatura-...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...Citeste continuarea

Cupcakes cu banane si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ciocolata o topim impreuna cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai usor. Lasam la racit, apoi adaugam zaharul si mixam energic. Urmeaza ouale pe rand, mixand foarte bine dupa...Citeste continuarea

Costite de miel cu omleta

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se taie costitele de miel bucatele si se pun la fiert cu ceapa taiata  bucatele mai mari ,o feliuta de ardei rosu,sare si piper, se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora,se completeaza cu apa...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Carnea se pune intr-un castron mai mare dupa care se adauga peste ceapa verde tocata rondele,mararul,patrunjelul,condimentele, cele 2 linguri de faina, oul si usturoiul dupa care se amesteca bine...Citeste continuarea

Ciorba de Legume

Postat de: izulika in Ciorbe

Se curata cartofii,telina,gulia,pastarnacul si se taie cubulete, dupa care curatam si restul de legume si le tocam.Intr-o oala punem apa iar cand da in clocot adaugam cartofii si ceapa tocata...Citeste continuarea

Chinchard la cuptor cu legume

Postat de: Sylvia in Peste

L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o...Citeste continuarea

Ceapa rosie murata

Postat de: bitza in Conserve

1. Ceapa se curata si se taie rondele.Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de piper.2. Din apa,otet,sare si zahar se fierbe un lichid care se toarna...Citeste continuarea

Ciocănele la cuptor cu piure şi...

Postat de: ionix in Pui

  preparare ciocanele:             intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia....Citeste continuarea

Carnaciori "melc"

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Taiem carnatii in bucati de circa 20 cm., ii infasuram sub forma de melc si infigem un betisor de frigaruie ca sa nu se desfaca in timpul frigerii.Ungem carnatii cu putin ulei si ii asezam intr-o...Citeste continuarea

Ciorbita cu perisoare

Postat de: ionix in Ciorbe

  Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii...Citeste continuarea

Clatite impaturite cu ciuperci

Postat de: anisoara in Mancaruri cu carne

  Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute.  Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu...Citeste continuarea

Clatite cu sos de caise

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare....Citeste continuarea

Caramela din banane

Postat de: anisoara in Dulciuri

In tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o...Citeste continuarea

Chec jumi-juma

Postat de: housy in Prajituri

  se bat la mixer ouale cu zaharul si zaharul vanilinat apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul se presara un praf de sare se continua mixarea se...Citeste continuarea

Ciorba de toamna

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete...Citeste continuarea

Conopida cu carne

Postat de: Corina33 in Porc

Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare cca 5-6 minute, apoi se scurge de apa. Bucata de carne se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: adriana_bobu in Ciorbe

Se pune  la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata

Postat de: lacrimioara in Prajituri

untul impreuna cu branza philadelphia la temperatura camerei se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga faina. O sa iasa un aluat moale care se pune in folie si se da la frigider 2 -3 ore. Se...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: LALY in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta...Citeste continuarea

Ciorba a la grec de pui

Postat de: diaconta in Ciorbe

Pieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza. Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete. Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi...Citeste continuarea

Ciorba de caras

Postat de: ionix in Ciorbe

  Ceapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta rapida si...

Postat de: lia in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Facem aluatul de clatite din ingredientele de mai sus. Incingem tigaia, o stropim cu putin ulei si cu un polonic, punem aluat in fiecare adancitura a tigaii, pana la...Citeste continuarea

Ciorba de broccoli cu ciuperci

Postat de: lia in Ciorbe

Curatam si spalam bine toate legumele.   Broccoli-ul il desfacem in buchetele. Radacinoasele le dam pe razatoarea mare, ardeii   ii taiem cubulete, ceapa   o tocam marunt,...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: vero_closca in Ciorbe

morcovul si patrunjelul le dai pe razatoarea mare,ceapa si ardeiul le tai cubulete.pui zarzavatul impreuna cu burta intr-o oala cu 4 l de apa si lasi sa fiarba pana cand burta este moale.daca apa...Citeste continuarea

Crema de ciuperci cu pui

Postat de: LALY in Pui

Se curata ciupercile,se spala se taie si se pun la fiert (doar 1,2kg),in 2 litri de apa si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine ciupercile,le scurgem de apa (nu aruncam apa),si cu...Citeste continuarea

Chiftelute de conopida

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

zdrobesti conopida si o amesteci cu usturoiul pisat,piper,sare,ouale batute,branza rasa,patrunjelul tocat,bicarbonatul si faina.iei cu lingura si  formezi chiftelute pe care le prajesti in...Citeste continuarea

Cartofi cu oua ochiuri la cuptor

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii  punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un...Citeste continuarea

Caras cu sos de rosii si capere,la...

Postat de: medioto59 in Peste

Curatam si spalam pestele.Il condimentam cu sare si piper .Il asezam  intr-o tava si asternem combinat rondele de dovlecel si fasii de ardei gras.Pregatim un sos din :ulei de masline, vin ,...Citeste continuarea

Castraveti murati reteta casei

Postat de: Sylvia in Conserve

 Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: Sylvia in Conserve

 Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Punem intr-un vas faina, zaharul ,cacao si amestecam bine.Adaugam pe rand laptele, uleiul si ouale.Mixam bine.La final adaugam praful de copt pe care l-am dizolvat in putina zeama de lamaie si mai...Citeste continuarea

Ciorba la ceaun

Postat de: ela in Ciorbe

Se curata ceapa si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie cubulete,morcovul la fel. Intr-o oala se pune putin ulei si lceapa,ardeiul si morcovul,se calesc putin.Se adauga carnea si se...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Se formeaza un aluat obisnuit de clatite din toate ingredientele. Se prajesc in tigaia cu un strop de ulei incins, apoi se ung cu crema de ciocolata, se orneaza cu frisca , dulceatza, dupa...Citeste continuarea

Cacciatore (friptura in stil...

Postat de: postavaru in Pui

Se curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie...Citeste continuarea

Ceapa murata cu rozmarin

Postat de: lia in Conserve

Se curata ceapa si se spala. La fel curatam, spalam si taiem in felii, hreanul.Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plic. In borcane de 800g, bine spalate si uscate, indesam ceapa, cu...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: lira in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul...Citeste continuarea

Castraveti la otet

Postat de: luminita20_2006 in Conserve

Castravetii se spala . In borcan se aseaza cateva felii de morcov si ceapa apoi se pun castravetii dupa otetul, sarea,zaharul piperul si mustarul si hreanul curatat( 1/2 hrean) Se toarna...Citeste continuarea

Crap in sos rosu cu usturoi

Postat de: laylalala in Crap / Caras

Incinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul de rosii cu vinul, amidonul alimentar, pesto rosso, zahar si sare de mare dupa gust.Cuarata...Citeste continuarea

Crema de iaurt si smantana

Postat de: silvi0ara in Clasice

  Se amesteca iaurtul cu smantana intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga   cu o sfoara si se lasa la scurs pana a...Citeste continuarea

Ciocanele in vas roman

Postat de: LALY in Pui

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop absorbant.Se condimenteaza cu sare si condimente. Cartofii se curata si se pun intregi daca sunt mai mici,sau se taie pe jumatate daca sunt mai...Citeste continuarea

Cotlet fraged cu rosii cherry...

Postat de: vero_closca in Porc

se condimenteaza cotletul cu ierburile aromate,cu piper si se se pun intr-o tigaie de teflon cu cele 2 linguri de ulei. cand se albeste carnea pe o parte se intoarce repede pe cealalta parte si...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: LALY in Muraturi

1.Se spala castravetii si se taie la capete.Ceapa se curata si se taie rondele. 2.Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele,apoi castravetii in picioare.Se adauga 1 lingurita de sare,2...Citeste continuarea

Cartofi cu mustar

Postat de: yafa in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam cartofii. Ii taiam in cuburi. Amestecam mustarul, otetul, boabele de mustar si asezonam. Incorporam in sosul rezultat cartofii si ii depunem apoi pe o tava unsa cu putin...Citeste continuarea

Costine cu miere la tigaie

Postat de: yafa in Porc

Amestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna. ...Citeste continuarea

Clatite cu nutela si banane

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala,...Citeste continuarea

Clatite cu cacao si frisca

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul,...Citeste continuarea

Compot de prune.

Postat de: LALY in Conserve

1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa. 2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel

Postat de: postavaru in Mancaruri de legume

Se curata dovlecelui si se scot semintele. Se de pe razatoarea cu ochiuri mari Se pune putina sare si se lasa 10 minute ca sa-si lase zeama. Se stoarce si se amesteca cu oul, branza,...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca si marmelada

Postat de: LALY in Prajituri

1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si ouale si se pun la fiert impreuna intr-o cratita mare cu apa. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se taie rondele. Se unge cu...Citeste continuarea