A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de pui (in Kukta)

Postat de: kamy in Ciorbe

Am spalat bine bucatile de pui.Ceapa,ardeiul si rosiile(decojite)le-am taiam marunt,morcovii si telina le-am dat pe razatoarea mica,cartofii i-am taiat cubulete.Am pus carnea si...Citeste continuarea

Cornuri super pufoase

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte. Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos...Citeste continuarea

Clatite cu Finetti si pere

Postat de: alieli in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca laptele si apa minerala. Cand sunt bine omogenizate, turnam si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocolosi, apoi se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate de pui

Postat de: Simymy in Pui

Se prajesc chiftelutele, apoi se pregateste sosul: se pune 1 ceapa mare taiata marunt la calit  apoi se adauga boiaua,faina si sucul de rosii.Se amesteca cu telul si se pune apa peste...Citeste continuarea

Conopida cu rosii la cuptor

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat...Citeste continuarea

Chiftelute picante de cartofi

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, dupa care se paseaza impreuna cu untul moale la temperatura camerei. Piureul...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

legumele se curata si se spala . afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ] ceapa si ardeiul...Citeste continuarea

chec pufos cu frisca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat oula intregi bine cu zaharul dupa care se pune frisca si se mai bate bine. Se pune  faina , amidonu ,vanilia si prafu de copt Se pregateste tava de chec cu hartie si se pune...Citeste continuarea

ciuperci umplute cu sunca si cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se scot picorusele Piciorusele se toaca marunt  si 5-6 palarioare.Plarioarele se condimeteaza bine cu sare si piper dupa care se prajesc intr-o tigaie de gratar cu...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: danamatei in Ciorbe

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata. Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert...Citeste continuarea

Ciorbă de afumătură

Postat de: ionix in Ciorbe

Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot. Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua,...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: PurpleM in Mancaruri de legume

Se pune cus-cus-ul la fiert circa 10 minute (se gasteste in comert si este foarte ieftin). Se pun legumele la calit in uleiul incins. Dupa ce s-au calit putin adaugati o canuta de apa peste ele...Citeste continuarea

Creveti decorticati cu orez

Postat de: PurpleM in Fructe de mare

Se pune orezul la fiert cca 15-20 de minute. Intre timp crevetii se lasa la decongelat cateva minute apoi se fierb 2-3 minute apoi se scurg. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit...Citeste continuarea

Curry cu cartofi si mazare

Postat de: laylalala in Mancaruri de legume

Incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu.Adauga ceapa si caleste-o pana cand incepe sa se inmoaie.Adauga praful de curry si caleste-l cateva secunde amestecand continuu. Adauga in cratita...Citeste continuarea

Ciorba de puiut de la tara

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se spala carnea bine si se curata de puf sau cotoare. Se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se spumeaza de cate ori este nevoie Intre timp curatam ceapa, morcovii, patrunjelul si ardeii. Se taie...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: mamaica in Ciorbe

Dupa ce a fost burta spalata bine o mai lasam cam 30 min in apa rece cu otet ca sa-i mai ia din miros ,dupa care o punem la fiert impreuna cu osul de vita ,dupa 30 min  adaugam si...Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu legume

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o oala si se pune sa fiarba carnea de pui spalata . Se ia spuma ce se formeaza. Se aduga ceapa tocata marunt,morcovul tocat,ardeii sau gogosarii tocati.sa lasa sa...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea

Corabioare

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se spala lamaile si se taie in doua pe lungime. Li se scoate miezul. Conservele se scurg de ulei sau apa, si se amesteca cu ceapa taiata marunt, boabele de porumb si maioneza. Cu salata...Citeste continuarea

Ciulama de ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ghebele se spala bine se curata si se pun la fiert intr-o oala cu apa cu un strop de sare vreo20-25 min. dupa ce s-au fiert ii lasam putin la scurs. ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: lilik in Vita

curatam morcovul,ceapa,ardeiul si telina,le spalam si le tocam  marunt.le punem intr-o cratita cu putin ulei la innabusit,le lasam 2-3 min,apoi adaugam sucul de rosii si tot atata apa(supa de...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface buchetele nu prea mici. se spala bine. intr-o oala se pune niste apa la fiert cu un strop de sare. cand incepe sa fiarba se pune conopida si se fierbe cam 20 min. dupa ce a...Citeste continuarea

Cozonac Pufos

Postat de: izulika in Dulciuri

Se pune laptele si apa la fiert impreuna cu zaharul,apoi se bat ouale  cu coaja de la 1 lamaie si esenta de rom.Dupa ce a fiert laptele se pune cate putin peste oua si se amesteca bine.Intre...Citeste continuarea

Carne tocata in cuib de mamaliga

Postat de: postavaru in Vita

Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Cheesecake ciocolatos

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu ragu de carne...

Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carne

am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: diaconta in Prajituri

Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale. Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara...Citeste continuarea

Chisatura sau pasta de slanina,...

Postat de: burdulea56 in Porc

Pe un dog de lemn sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: lacrimioara in Ciorbe

Se pun oasele la fiert  (se poate pune si carnita de vita la fiert cu oasele si cand a fiert se taie bucatele si se pun in ciorba)eu nu am avut si am pus numai oase dar a iesit buna, cand...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

se iau coditele de la ciuperci(champignon),se curata si se toaca marunt.amestecam cu oul,painea inmuiata,sare,catelul de usturoi pisat. Cu compozitia obtinuta umplem palariile ciupercilor. Punem...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Pentru inceput mixam branza cu zahar pana devine o crema fina, adaugam ouale rand pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt si esentele si omogenizam bine compozitia....Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: ionela2682 in Pui

Cureti carnea de pielite,o speli,apoi o pui la fiert cu zarzavaturilecuratate si spalate,taiate in jumatati.Dupa ce a fiert carnea,o dezosezi si o portionezi.Intr-un vas pui uleiul la...Citeste continuarea

Chiftele din legume si ciuperci...

Postat de: kamy in Mancaruri de legume

ptr.ciuperci pane: Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am...Citeste continuarea

Clatite "Rococo"

Postat de: adasev12 in Dulciuri

intai am facut aluatul pt clatite mixand toate ingredientele impreuna ffff bine. consistenat clatitelor o face fiecare cum vrea...apoi am lasat-o jumatae d eora la cald sa se odihneasca. am...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu pui la cuptor

Postat de: ionix in Mancaruri cu carne

Spalam carne bine si o curatam de eventuale impuritati. Amestecam intr-un bol: sare, chilli, cimbru si busuoic. Cu amestecul de ingrediente, ungem bine bucatile de carne. Ungi un vas de yena...Citeste continuarea

Conopida la cuptor cu hribi si...

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara. Se prepara un sos din  unt,faina,lapte si smantana. Se pune untul...Citeste continuarea

Conserva de mazare

Postat de: ionela2682 in Conserve

Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: ionela2682 in Prajituri

se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Taiem coastele in bucati potrivite le spalam si le punem la fiert.Cand sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele , ardeiul gras taiat cubulete si varza taiata...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Branza de vaci se mixeaza cu zahar pana se obtine o crema fina. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele si esentele, omogenizam, apoi...Citeste continuarea

Carnati cu cartofi la cuptor

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si apoi se taie in 4 pe lungimea lor.Se pun la fiert intr-un vas cu apa in care adaugam putina sare si putin ulei.Lasam sa fiarba pana cand intra furculita in ei.Ii...Citeste continuarea

Cartofi aromati la cuptor

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar atat cat sa intre furculita, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se pun intr-o tava in...Citeste continuarea

Cosulete de foietaj cu salata

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic....Citeste continuarea

Clatite cu nuca, asezonate cu sos...

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Din:faina ,oua,lapte,sare se pregateste compozitia de clatite si apoi se coc in tigaie pe rand . Intre timp se amesteca nuca, mierea si laptele dar si esenta de migdale intr-un castronas.Intr-o...Citeste continuarea

Cosulete de paine cu salata de cartofi

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Am taiat coaja feliilor de paine, apoi le-am stropit cu putina apa si am aranjat fiecare felie intr-o forma de savarina, apoi am bagat in cuptor la foc potrivit pana au prins o culoare...Citeste continuarea

Ciorba din aripioare de pui cu...

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

Curatam aripioarele, le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Condimentam cu sare si lasam la fiert circa 15 min. Spumam din cand in cand. Separat spalam , curatam si taiem ceapa,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: mioritica in Ciorbe

Se pune apa la fiert impreuna cu ardeiul, cele 2 cepe, morcovul si celelelte legume. Cat timp se fierb preparam carnea de perisoare: punem peste carne 2 cepe , cimbru, 1ou si sare sau delikat....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu multe legume

Postat de: ela in Ciorbe

Ceapa verde o taiem rondele.Morcovul il curatam si il tocam marunt,la fel si pastarnacul,ardeiul il curatam si il taiem marunt,Fasolea galbena o rupem bucati mai mici,rosiile le decojim si le...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: ionela2682 in Muraturi

-se completeaza cu apa dupa ce au fost umplute cu castraveti,se adauga restul ingredientelor,se capseaza si se sterilizeaza 30-40 min calculat din momentul in care a inceput sa fiarba apa Citeste continuarea

Caras cu sos de ardei copti

Postat de: vero_closca in Crap / Caras

pestele se curata,se spala ,se usuca si se portioneaza.se presara cu sare si piper,se trece prin faina si se rumeneste frumos in ulei. in alta tigaie se pune uleiul de masline,se calesc usor...Citeste continuarea