A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carnati afumati

Postat de: medioto59 in Mezel de casa

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne , usturoi , sare , piper ,boia de ardei  si ardei iute.Se framanta bine pentru...Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu pui

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii cu coaja se spala bine se pun in tava se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor 45min-1 ora. cand sunt gata se taie in patru dar nu pana la capat. Pieptul de pui se face la gratar cu...Citeste continuarea

Costite de porc la tigaie

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Se pune in tigaia incinsa foarte putin ulei dupa care costita de porc condimentata cu sare si piper coriandru  se toarna vinul si 50  ml  apa dupa care se pune capacul si se lasa la...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: lacrimioara in Mancaruri cu carne

Incepem cu chiftelele,amestecam carnea cu un ou,painea imuiata in apa  si stoarsa, usturoiul presat, faina, ceapa taiata cat mai marunt, sare, piper, marar si faina. Amestecam bine si formam...Citeste continuarea

Champignonsoße(sos de Champignon)

Postat de: cris2711 in Pt. carne

In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: lacrimioara in Dulciuri

Intr-un bol punem drojdia cu o lingura de zahar si 2 de faina si putin lapte caldut din cele 300 ml. Amestecam bine si lasam la dospit cam 15 -20 minute. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: lili in Ciorbe

Carnea se pune la fiert.Cand este pe jumatate fiarta punem cartofii taiati cubulete, o ceapa taiata marunt, 2 linguri de zarzavat pentru ciorbe ( eu am pus pe iaran ardeu cu rosii), o lingurita...Citeste continuarea

Chec cu nuca de cocos, cirese si...

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie....Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: miha in Prajituri

Am mai incercat acest chec si in alta varianta . Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: postavaru in Dulciuri

Amestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca. Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua....Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: LUK in Porc

Feliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc

Postat de: LUK in Porc

Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica.Se pun peste carnea tocata.Se bate oul si se pune cam jumatate peste carne.Se inmoaie felia de paine in apa si se zdrobeste apoi se pune pe carne.Se...Citeste continuarea

Chiftelute in sos aromat

Postat de: miha in Pui

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi il stoarcem de zeama. Amestecam pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam....Citeste continuarea

Chiftelute cu ceapa si maioneza

Postat de: lili in Aperitive / Garnituri

Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu  ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici...Citeste continuarea

Cotlet si muschiulet de porc umplut

Postat de: diaconta in Porc

Cotletul e de preferat sa fie mai subtirel. Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura. La...Citeste continuarea

Chiftelute cu ....surprize

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu...Citeste continuarea

Covrigi cu cas si chimen

Postat de: lili in Prajituri

 Faina, margarina, ouale, branza, chimenul si drojdia(inmuiata in lapte) se amesteca, formand un aluat destul de moale care se framanta bine.Se pune sare dupa gust si se lasa aluatul la...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu mazare

Postat de: nico15 in Porc

 Se curata ceapa si se taie fin, se pune ulei in tigaie se adauga ceapa si se va sota, dupa care se adauga bucatile de carne,  acestea se vor rumeni pe ambele parti de abia dupa...Citeste continuarea

CoffeeTime

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm. Blatul: Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se...Citeste continuarea

Caramel Chew Bars

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm. Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: adriana_bobu in Prajituri

Se amesteca toate componentele si se face un aluat ferm care se intinde si se taie in forma de triunghiuri pe care se pun bucatelele de rahat. Se ruleaza  si se obtin cornuletele care...Citeste continuarea

Carnati traditionali

Postat de: adriana_bobu in Mezel de casa

Se toaca carnea iar slanina se taie cubulete mici. Se adauga condimentele, usturoiul facut mujdei si putina apa (100 ml) ori zeama de la fiertura de oase/ Se monteaza dispozitivul de facut carnati...Citeste continuarea

Caltabos de casa

Postat de: adasev12 in Porc

partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere... maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la...Citeste continuarea

Ciorbita cu afumatura

Postat de: susu in Ciorbe

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de legume

Postat de: susu in Ciorbe

Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se curata legumele si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul si se adauga legumele si se lasa la calit pt. cateva minute. Se stinge cu 3 litri apa fierbinte si se lasa la...Citeste continuarea

Chec sarat ca la bunica

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata)...Citeste continuarea

Curcan umplut la cuptor

Postat de: Sylvia in Curcan

 Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior,   24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si...Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Dulciuri

Se face o maia din drojdie , putin zahar, 2 linguri lapte , o lingura de faina si se lasa la crescut cam 10 minute. Se cerne faina si se pune peste ea laptele caldut amestecat cu zaharul ,...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: susu in Sirop / Compot

Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe foc mic si se amesteca pana la dizolvare. La...Citeste continuarea

Castraveti la borcan dulci acrisori

Postat de: susu in Muraturi

Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun castravetii sa se inmoaie bine pentru cateva minute sau daca doriti puteti sa le taiati un capacel la...Citeste continuarea

Carnati de casa afumati - reteta mamei

Postat de: adasev12 in Mezel de casa

mai inati se curata intestinele...ceea ce solicita putin timp, pt a fi spalate apoi razuite ( cine nu se incumeta ...ca de, e treaba mai nasola, poate sa cumpere...eu sigur as opta pt a doua...Citeste continuarea

Cartof dulce la cuptor

Postat de: meosiris in Mancaruri de post

Am curatat cartoful, care era destul de mare, l-am spalat, apoi l-am taiat feliute. Am pus feliutele de cartof in tava unsa cu ulei, am condimentat si am bagat la cuptor pana ce au fost gata....Citeste continuarea

Carnati de Bucuresti

Postat de: Brindusa in Mezel de casa

Matele de porc se pun in apa cu otet si se lasa peste noapte Carnea si slanina se taie bucatele si se toaca (de mare ajutor aici e masina de tocat electrica!) Se pune 3/4 din usturoi, cimbru,...Citeste continuarea

Cookies cu fulgi de ciocolata alba

Postat de: laylalala in Dulciuri

Incinge cuptorul la 190 ˚ C. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul urmat de lapte si coaja de...Citeste continuarea

Corioci

Postat de: BucatarialuiDodo in Dulciuri

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se împarte în patru. Se întinde fiecare bucăţică în foaie subţire, apoi se taie cu un pahar mic. Se pun rondelele de...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile...Citeste continuarea

Cartofi copti la cuptor

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu orez

Postat de: kamy in Ciorbe

Carnea am taiat-o bucati mai mari,am calit-o in 3-4 lg.ulei dupa care am adaugat ceapa taiata marunt,morcovii si telina rase.Le-am calit pana s-au inmuiat dupa care am adaugat apa fierbinte frunza...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu ciolan...

Postat de: Brindusa in Ciorbe

Pune fasolea intr-o oala mare si acoper-o cu apa. Fierbe pana ce da un clocot. Arunca apa, Pune ciolanul afumat peste fasole si acoper-o cu 3-4 l de apa fiarta (Nu rece!). Adauga morcovii,...Citeste continuarea

Chiftelute de peste marinate

Postat de: rocsi_1612 in Pangasius

Fileul de pangasius il dam pe masina de tocat carne. painea o inmuiem in putina apa si o dam tot pe masina de tocat.  1 ceapa o curatam si o trecem prin masina de tocat. patrunjelul...Citeste continuarea

Chec castelul parasit

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se mixeaza la viteza maxima timp de 5 minute ouale cu zaharul , esenta si uleiul amestcat cu untul topit.Apoi se adauga cate putin amestecand cu grija cu un tel de mana faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Clatite americane - Pancakes

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga...Citeste continuarea

Cus cus cu pui

Postat de: aziz in Pui

se spala si portioneaza carnita si se pune la fiert si se stringe spumica.legumele se spala si se taie cit mai mari cu putinta si se pun impreuna cu puiul la fiert se adauga sarea, piperul,boia de...Citeste continuarea

Chiftele marinate cu piure

Postat de: ionix in Mancaruri cu carne

Preparare chiftele: Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti :  http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html   (se va înlocui carnea de...Citeste continuarea

Caltabosi

Postat de: divainbucatarie in Mezel de casa

In primul rand curatam si spalam intestinele de porc si apoi le lasam intr-un vas cu apa si otet astfel incat sa ne asiguram ca indepartam mirosul neplacut. Dam carnea prin masina de tocat,...Citeste continuarea

Conopida in sos de rosii

Postat de: ela in Mancaruri de post

Se taie marunt ardeiul,ceapa si prazul si se calesc in putin ulei de masline. Se strivesc maslinele cu mana pt a elibera aromele si se pun in tigaie.Adaugam si rosia decojita si taiata...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Ciorbe

Se taie pieptul de pui cubulete, se pune la fiert apoi se spumeaza. Morcovii , ardeiul si cartofii se taie cubulete si se adauga peste pieptul de pui. Separat se amesteca smantana cu...Citeste continuarea

Ciuperci cu ceapa si usturoi

Postat de: postavaru in Mancaruri de post

Ciupercile se curata si se taie bucatele nu foarte mici (daca ciupercile sunt mici se pot taia doar pe jumatate). Ceapa curatata si taiata julienne se soteaza in 2 linguri apa si 1 lingura ulei...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]