Ciuperci umplute cu carne
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala,se scot coditele pe care le taiem marunt. Carnea se condimenteaza,o amestecam cu oul,usturoiul pisat si coditele de ciuperci. Dupa ce au fost scurse si...Citeste continuarea
Caras prajit cu mamaliguta si...
Postat de: susu in Crap / CarasEu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il...Citeste continuarea
Cascaval pane cu piure de cartofi
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie putin mai gros ca sa nu se topeasca foarte tare. Ouale se bat cu mixerul sau daca vreti sa iasa mai pufos aluatul bateti albusul spuma si amestecati-l apoi cu galbenusul....Citeste continuarea
Chiftele prajite
Postat de: susu in PorcCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful date prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale
Postat de: comanligia in Prajiturise topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece. Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald...Citeste continuarea
Ciorba de potroace de Sarbatori
Postat de: Sylvia in CiorbeLa aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem...Citeste continuarea
Cozonac ieftin
Postat de: mamaieelena in PrajituriIntr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron...Citeste continuarea
Cosulete cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-o forma termo-rezistenta mica se pun feliile de bacon si pastrama in cruce pt a tapeta forma si a se forma un cosulet. In Cosuletul format se sparg 2 oua intregi punem sare si piper si...Citeste continuarea
Cozonac Treccia Russa
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr. Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul...Citeste continuarea
Crema Mascarpone cu mere...
Postat de: cris2711 in DulciuriCoaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: corina241 in DulciuriAm pregatit un castron de plastic,am pus ouale si praful de sare,am adaugat treptat putin lapte si apa minerala,apoi am inceput sa adaug faina.Am amestecat bine cu telul,apoi am inceput sa subtiez...Citeste continuarea
Cale
Postat de: cec in DulciuriMai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei ) Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar...Citeste continuarea
Ciorba din gat de curcan
Postat de: mitinita in CiorbeSe fierbe gatul de curcan in oala minune cam 45 de minute. Se curata si se taie legume in cubulete. Dupa ce se deschide capacul oalei se adauga legumele si se mai fierbe pana devin moi,cu sau...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: LUK in CiorbeSlanina se taie cubulete mici si se rumeneste intr-un vas in care am pus o lingurita de ulei.Salata se spala se taie fasii si se pune peste slanina cand aceasta e rumenita.Se amesteca de cateva...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: MIUTA in CiorbeLa inceput am curatat si tocat salata.Intr-o cratita am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt.Am lasat-o cateva minute si am pus o lingura de faina.Am amestecat un minut si am adaugat la...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de mustar
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea bucatele ca pt snitele, se bat cu ciocanu, se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se dau prin faina. Intr-o tigaie, se incinge 2 lg ulei dupa care se rumeneste carnea pe ambele...Citeste continuarea
Chec ciocolata
Postat de: adriana_bobu in PrajituriSe amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga...Citeste continuarea
Cozonac pufos Ionix cu rahat şi...
Postat de: ionix in DulciuriPreparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr...Citeste continuarea
Cotlet de porc “Simfonia...
Postat de: nico15 in PorcCarnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa...Citeste continuarea
Cartofi Puc de Hockei
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii bine si se taie in jumatate ca in poza. Se pune putin ulei in tava si se pun cartofii pe care s-a presarat sare in tava,dar sa nu se suprapuna,pui numai cat sa se acopere tava....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: postavaru in CiorbeSe spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va...Citeste continuarea
Carnati afumati
Postat de: medioto59 in Mezel de casaSe toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne , usturoi , sare , piper ,boia de ardei si ardei iute.Se framanta bine pentru...Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu pui
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii cu coaja se spala bine se pun in tava se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor 45min-1 ora. cand sunt gata se taie in patru dar nu pana la capat. Pieptul de pui se face la gratar cu...Citeste continuarea
Costite de porc la tigaie
Postat de: luminita20_2006 in PorcSe pune in tigaia incinsa foarte putin ulei dupa care costita de porc condimentata cu sare si piper coriandru se toarna vinul si 50 ml apa dupa care se pune capacul si se lasa la...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: lacrimioara in Mancaruri cu carneIncepem cu chiftelele,amestecam carnea cu un ou,painea imuiata in apa si stoarsa, usturoiul presat, faina, ceapa taiata cat mai marunt, sare, piper, marar si faina. Amestecam bine si formam...Citeste continuarea
Champignonsoße(sos de Champignon)
Postat de: cris2711 in Pt. carneIn margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: lacrimioara in DulciuriIntr-un bol punem drojdia cu o lingura de zahar si 2 de faina si putin lapte caldut din cele 300 ml. Amestecam bine si lasam la dospit cam 15 -20 minute. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: lili in CiorbeCarnea se pune la fiert.Cand este pe jumatate fiarta punem cartofii taiati cubulete, o ceapa taiata marunt, 2 linguri de zarzavat pentru ciorbe ( eu am pus pe iaran ardeu cu rosii), o lingurita...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos, cirese si...
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie....Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: miha in PrajituriAm mai incercat acest chec si in alta varianta . Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: postavaru in DulciuriAmestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca. Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua....Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: LUK in PorcFeliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: LUK in PorcCeapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica.Se pun peste carnea tocata.Se bate oul si se pune cam jumatate peste carne.Se inmoaie felia de paine in apa si se zdrobeste apoi se pune pe carne.Se...Citeste continuarea
Chiftelute in sos aromat
Postat de: miha in PuiCartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi il stoarcem de zeama. Amestecam pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam....Citeste continuarea
Chiftelute cu ceapa si maioneza
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriSe pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici...Citeste continuarea
Cotlet si muschiulet de porc umplut
Postat de: diaconta in PorcCotletul e de preferat sa fie mai subtirel. Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura. La...Citeste continuarea
Chiftelute cu ....surprize
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu...Citeste continuarea
Covrigi cu cas si chimen
Postat de: lili in PrajituriFaina, margarina, ouale, branza, chimenul si drojdia(inmuiata in lapte) se amesteca, formand un aluat destul de moale care se framanta bine.Se pune sare dupa gust si se lasa aluatul la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu mazare
Postat de: nico15 in PorcSe curata ceapa si se taie fin, se pune ulei in tigaie se adauga ceapa si se va sota, dupa care se adauga bucatile de carne, acestea se vor rumeni pe ambele parti de abia dupa...Citeste continuarea
CoffeeTime
Postat de: Anamaria7 in PrajituriIncalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm. Blatul: Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se...Citeste continuarea
Caramel Chew Bars
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm. Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: adriana_bobu in PrajituriSe amesteca toate componentele si se face un aluat ferm care se intinde si se taie in forma de triunghiuri pe care se pun bucatelele de rahat. Se ruleaza si se obtin cornuletele care...Citeste continuarea
Carnati traditionali
Postat de: adriana_bobu in Mezel de casaSe toaca carnea iar slanina se taie cubulete mici. Se adauga condimentele, usturoiul facut mujdei si putina apa (100 ml) ori zeama de la fiertura de oase/ Se monteaza dispozitivul de facut carnati...Citeste continuarea
Caltabos de casa
Postat de: adasev12 in Porcpartea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere... maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la...Citeste continuarea
Ciorbita cu afumatura
Postat de: susu in CiorbeCartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de legume
Postat de: susu in CiorbeSe curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata legumele si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul si se adauga legumele si se lasa la calit pt. cateva minute. Se stinge cu 3 litri apa fierbinte si se lasa la...Citeste continuarea
Chec sarat ca la bunica
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata)...Citeste continuarea
Curcan umplut la cuptor
Postat de: Sylvia in CurcanAm lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si...Citeste continuarea
Cozonac trandafir
Postat de: zaharia_mihaela2005 in DulciuriSe face o maia din drojdie , putin zahar, 2 linguri lapte , o lingura de faina si se lasa la crescut cam 10 minute. Se cerne faina si se pune peste ea laptele caldut amestecat cu zaharul ,...Citeste continuarea
















