A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci umplute cu carne

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala,se scot coditele pe care le taiem marunt. Carnea se condimenteaza,o amestecam cu oul,usturoiul pisat si coditele de ciuperci. Dupa ce au fost scurse si...Citeste continuarea

Caras prajit cu mamaliguta si...

Postat de: susu in Crap / Caras

Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il...Citeste continuarea

Cascaval pane cu piure de cartofi

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie putin mai gros ca sa nu se topeasca foarte tare. Ouale se bat cu mixerul sau daca vreti sa iasa mai pufos aluatul bateti albusul spuma si amestecati-l apoi cu galbenusul....Citeste continuarea

Chiftele prajite

Postat de: susu in Porc

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful date prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale

Postat de: comanligia in Prajituri

se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece. Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald...Citeste continuarea

Ciorba de potroace de Sarbatori

Postat de: Sylvia in Ciorbe

La aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem...Citeste continuarea

Cozonac ieftin

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron...Citeste continuarea

Cosulete cu oua

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-o forma termo-rezistenta mica se pun feliile de bacon si pastrama in cruce pt a tapeta forma si a se forma un cosulet. In Cosuletul format se sparg 2 oua intregi punem sare si piper si...Citeste continuarea

Cozonac Treccia Russa

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr. Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul...Citeste continuarea

Crema Mascarpone cu mere...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: corina241 in Dulciuri

Am pregatit un castron de plastic,am pus ouale si praful de sare,am adaugat treptat putin lapte si apa minerala,apoi am inceput sa adaug faina.Am amestecat bine cu telul,apoi am inceput sa subtiez...Citeste continuarea

Cale

Postat de: cec in Dulciuri

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei ) Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar...Citeste continuarea

Ciorba din gat de curcan

Postat de: mitinita in Ciorbe

Se fierbe gatul de curcan in oala minune cam 45 de minute. Se curata si se taie legume in cubulete. Dupa ce se deschide capacul oalei se adauga legumele si se mai fierbe pana devin moi,cu sau...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: LUK in Ciorbe

Slanina se taie cubulete mici si se rumeneste intr-un vas in care am pus o lingurita de ulei.Salata se spala se taie fasii si se pune peste slanina cand aceasta e rumenita.Se amesteca de cateva...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: MIUTA in Ciorbe

La inceput am curatat  si tocat salata.Intr-o cratita am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt.Am lasat-o cateva minute si am pus o lingura de faina.Am amestecat un minut si am adaugat la...Citeste continuarea

Carne de porc in sos de mustar

Postat de: mirela0911 in Porc

Se taie carnea bucatele ca pt snitele, se bat cu ciocanu, se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se dau prin faina. Intr-o tigaie, se incinge 2 lg ulei dupa care se rumeneste carnea pe ambele...Citeste continuarea

Chec ciocolata

Postat de: adriana_bobu in Prajituri

Se amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga...Citeste continuarea

Cozonac pufos Ionix cu rahat şi...

Postat de: ionix in Dulciuri

Preparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr...Citeste continuarea

Cotlet de porc “Simfonia...

Postat de: nico15 in Porc

Carnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa...Citeste continuarea

Cartofi Puc de Hockei

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii bine si se taie in jumatate ca in poza. Se pune putin ulei in tava si se pun cartofii pe care s-a presarat sare in tava,dar sa nu se suprapuna,pui numai cat sa se acopere tava....Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va...Citeste continuarea

Carnati afumati

Postat de: medioto59 in Mezel de casa

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne , usturoi , sare , piper ,boia de ardei  si ardei iute.Se framanta bine pentru...Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu pui

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii cu coaja se spala bine se pun in tava se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor 45min-1 ora. cand sunt gata se taie in patru dar nu pana la capat. Pieptul de pui se face la gratar cu...Citeste continuarea

Costite de porc la tigaie

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Se pune in tigaia incinsa foarte putin ulei dupa care costita de porc condimentata cu sare si piper coriandru  se toarna vinul si 50  ml  apa dupa care se pune capacul si se lasa la...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: lacrimioara in Mancaruri cu carne

Incepem cu chiftelele,amestecam carnea cu un ou,painea imuiata in apa  si stoarsa, usturoiul presat, faina, ceapa taiata cat mai marunt, sare, piper, marar si faina. Amestecam bine si formam...Citeste continuarea

Champignonsoße(sos de Champignon)

Postat de: cris2711 in Pt. carne

In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: lacrimioara in Dulciuri

Intr-un bol punem drojdia cu o lingura de zahar si 2 de faina si putin lapte caldut din cele 300 ml. Amestecam bine si lasam la dospit cam 15 -20 minute. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: lili in Ciorbe

Carnea se pune la fiert.Cand este pe jumatate fiarta punem cartofii taiati cubulete, o ceapa taiata marunt, 2 linguri de zarzavat pentru ciorbe ( eu am pus pe iaran ardeu cu rosii), o lingurita...Citeste continuarea

Chec cu nuca de cocos, cirese si...

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie....Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: miha in Prajituri

Am mai incercat acest chec si in alta varianta . Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: postavaru in Dulciuri

Amestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca. Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua....Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: LUK in Porc

Feliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc

Postat de: LUK in Porc

Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica.Se pun peste carnea tocata.Se bate oul si se pune cam jumatate peste carne.Se inmoaie felia de paine in apa si se zdrobeste apoi se pune pe carne.Se...Citeste continuarea

Chiftelute in sos aromat

Postat de: miha in Pui

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi il stoarcem de zeama. Amestecam pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam....Citeste continuarea

Chiftelute cu ceapa si maioneza

Postat de: lili in Aperitive / Garnituri

Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu  ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici...Citeste continuarea

Cotlet si muschiulet de porc umplut

Postat de: diaconta in Porc

Cotletul e de preferat sa fie mai subtirel. Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura. La...Citeste continuarea

Chiftelute cu ....surprize

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu...Citeste continuarea

Covrigi cu cas si chimen

Postat de: lili in Prajituri

 Faina, margarina, ouale, branza, chimenul si drojdia(inmuiata in lapte) se amesteca, formand un aluat destul de moale care se framanta bine.Se pune sare dupa gust si se lasa aluatul la...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu mazare

Postat de: nico15 in Porc

 Se curata ceapa si se taie fin, se pune ulei in tigaie se adauga ceapa si se va sota, dupa care se adauga bucatile de carne,  acestea se vor rumeni pe ambele parti de abia dupa...Citeste continuarea

CoffeeTime

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm. Blatul: Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se...Citeste continuarea

Caramel Chew Bars

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm. Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: adriana_bobu in Prajituri

Se amesteca toate componentele si se face un aluat ferm care se intinde si se taie in forma de triunghiuri pe care se pun bucatelele de rahat. Se ruleaza  si se obtin cornuletele care...Citeste continuarea

Carnati traditionali

Postat de: adriana_bobu in Mezel de casa

Se toaca carnea iar slanina se taie cubulete mici. Se adauga condimentele, usturoiul facut mujdei si putina apa (100 ml) ori zeama de la fiertura de oase/ Se monteaza dispozitivul de facut carnati...Citeste continuarea

Caltabos de casa

Postat de: adasev12 in Porc

partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere... maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la...Citeste continuarea

Ciorbita cu afumatura

Postat de: susu in Ciorbe

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de legume

Postat de: susu in Ciorbe

Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se curata legumele si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul si se adauga legumele si se lasa la calit pt. cateva minute. Se stinge cu 3 litri apa fierbinte si se lasa la...Citeste continuarea

Chec sarat ca la bunica

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata)...Citeste continuarea

Curcan umplut la cuptor

Postat de: Sylvia in Curcan

 Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior,   24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si...Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Dulciuri

Se face o maia din drojdie , putin zahar, 2 linguri lapte , o lingura de faina si se lasa la crescut cam 10 minute. Se cerne faina si se pune peste ea laptele caldut amestecat cu zaharul ,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]