Chifle cu busuioc si patrunjel
Postat de: mimmi in PiineDrojdia o amestecam cu zaharul si apa calduta, o lasam la dospit 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margini punem untul, busuiocul si patrunjelul, sarea. Framantam un...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam si curatam legumele de coaja. Punem cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam sa se caleasca foarte putin, adaugam apoi morcovul taiat...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu carnaciori
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se feliaza la dimensiunile dorite. Ceapa se taie rondele sau solzisori, iar ardeiul se taie fasii subtiri. In tava se pune uleiul si se tapeteaza cu putin pesmet dupa care se...Citeste continuarea
Ciorba alba de dovlecei
Postat de: krinakrina in CiorbeSe curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert. Dupa 15 minute se adauga dovleceii...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: mamaieelena in PorcCarnea se toaca impreuna cu cartoful curatat si ceapa la fel. Felia de paine se pune la inmuiat in apa rece si apoi se stoarce si se pune in bol peste carne. Toate ingredientele se amesteca bine,...Citeste continuarea
Chiftelute marinate cu piure
Postat de: gurita_ta2005 in PorcChiftelutele deja prajite le punem in ceaun, punem pasta de tomate, apa si condimentele. Adaugam pe parcurs vinul rosu si lasam sa dea un clocot. Usturoiul se striveste si se pune intreg,...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPregatim intr-un vas carnea tocata, impreuna cu oul, cartoful ras si scurs si painea inmuiata in lapte si de asemenea stoarsa (fara coaja). Morcovul ras si ceapa taiata fin se pun la calit putin....Citeste continuarea
Cocktail de rodii si menta
Postat de: adasev12 in CocktailTuica se amestecva cu sucul de la lamaie si siropul de menta, apoi se adauga mierea si se lasa pe foc pana se infierbanta bine si se topeste mierea. Se da la rece. Se adauga apa minerala si...Citeste continuarea
Cozonacei cu nuca si gem de cirese...
Postat de: adasev12 in Dulciuriinitai vroiam sa faca un aluat sarat..dar mi-a venit apoi brusc pofta de cozonac... deci...drojdia se lasa la cald putin apoi se dizolva intr-un pahar pe jumatate cu lapte caldut si...Citeste continuarea
Crema de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriCiocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mascarpone il mixam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCuratam legumele, morcovul il taiem rondele, ceapa taiata fina, patrunjelul il dam pe razatoarea mica si le punem pe toate la calit impreuna cu gogosarul taiat cubulete. Se adauga in oala plina cu...Citeste continuarea
Coaste de porc caramelizate
Postat de: luminita20_2006 in PorcCarnea se spala apoi se infinge in ea cuisoare.Topim untul, adaugam rozmarinul pisat, usturoiul zdrobit, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge carnea si se da la rece 30 min. Dupa care...Citeste continuarea
Chec cu crema de lapte
Postat de: crissy in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza putin.Se dizolva intr-o cana praful de copt cu o lingura zeama de...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Incingem bine cuptorul. Se pudreaza planul de lucru cu putina faina si se intinde foaia de aluat. Se taie patratele, cu un cutit bine...Citeste continuarea
Chec din albusuri, cu cacao si nuca
Postat de: gaby_d in DulciuriBatem albusurile cu putina sare pana capata volum. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam faina si amidonul iar apoi...Citeste continuarea
Curcan cu sampanie, mazare si piure...
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneAm desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: mamaieelena in DulciuriLaptele se pune sa se incalzeasca usor si din el se ia 50ml pentru dizolvarea drojdiei.In lapte eu am pus mirodeniile si zaharul,in galbenusuri eu am pus uleiul si am amestecat. Am pus in faina...Citeste continuarea
Coji de cartofi la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja, putin mai gros,sa nu fie doar coaja subtire:))),se spala foarte foarte bine si se pun in tava de cuptor.Le stropim cu ulei de masline ,sare si piper si le lasam 15 min...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriPunem faina,ouale,1 pahar apa minerala,esentele si le amestecam. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,1 pahar de lapte si 1 lingura ulei. Cand se face o pasta moale...Citeste continuarea
Corăbioare de vinete la cuptor
Postat de: anomisana in PuiPulpele se dezosează şi se curăţă de pieliţe şi tendoane, apoi se taie cuburi şi se amestecă cu oregano, sare, piper, boia şi un strop de ulei, după care se lasă la odihnit...Citeste continuarea
Conopidă gratinată la cuptor
Postat de: anomisana in Mancaruri cu carneConopida se desface bucheţele, se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în aburi. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit şi se curăţă de coajă,...Citeste continuarea
Ciorbă de burtă
Postat de: madi_marin in CiorbePunem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel. Celălalt morcov...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. O calim in ulei incins 1 minut, adaugam coditele de ciuperci taiate si lasam pe foc...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana
Postat de: miremirc in Mancaruri de legumeCuratam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si inghetata
Postat de: mihaelar63 in DulciuriPreparati aluatul de clatite amestecand cu un tel ingredientele lichide mai intai, ouale le frecati cu drojdia, diluati cu lapte si apa minerala, adaugati sarea, coaja de lamaie, uleiul...Citeste continuarea
Chifle topitoare..:))
Postat de: alinutzika in PiineEu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: deyutzky in CiorbeTaiem toate legumele in cubulete mici. Punem la fiert ceapa, morcovul si ardeiul. Cand acestea sunt pe jumatate fierte adaugam dovlecelul, cartofii si 2-3 linguri de zarzavat si lasam la fiert....Citeste continuarea
Cornulete cu unt
Postat de: deliciousflavours in Aperitive / GarnituriIncalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: Ana_Maria269 in DulciuriSe freaca oul cu zaharul spuma. Se adauga untura la temperatura camerei, praful de copt stins in doua linguri de otet si 100 g de apa rece. Se adauga faina, se framanta si se da pentru o ora la...Citeste continuarea
Chec fondant de ciocolata, banane...
Postat de: CaroleCuisine in PrajituriTopim pe bain marie ciocolata impreuna cu untul. Spargem ouale, separam galbusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu zahar pana devin ca o crema. Apoi batem albusurile pana devin spuma,...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza
Postat de: Julie in CannelloniCrema de branza Se paseaza branza, se adauga sunca taiata cuburi mici, patrunjelul tocat marunt si se asezoneaza cu piper. (In crema de branza mai pot fi adaugate ceapa verde sau ciuperci,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de...Citeste continuarea
Copanele pane cu pilaf de orez
Postat de: pusikmea in PuiSpalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le...Citeste continuarea
Cocktail Irish Creme
Postat de: oana_pisicutza16 in CocktailSe pun 3 parti amaretto, o parte baileys si 2 linguri de frisca lichida Citeste continuarea
Cocktail Bluegrenade
Postat de: oana_pisicutza16 in CocktailIntr-un pahar de cocktail se pune o parte blue curacao,2 parti rom, Sprite si la sfarsit se adauga siropul de grenadine Citeste continuarea
Ciocolatina cu blat de biscuiti
Postat de: adasev12 in PrajituriSe pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si...Citeste continuarea
Coaste de porc cu miere si ghimbir
Postat de: alice_ciobanu in PorcAstfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra. Lasati pe foc pana...Citeste continuarea
Cheesecake "Bounty"
Postat de: cristinne in TorturiPreparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde. Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. Se auresc usor marginile...Citeste continuarea
Ciocolata calda pentru zile reci :P
Postat de: deyutzky in BauturiCiocolata cu lapte si cea alba se topesc intr-un ibric, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit toata ciocolata adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam. La sfarsit adaugam 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu costita afumata
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCostita afumata se pune la foc, dupa ce da un clocot apa se arunca si se pune alta (asta e pentru cei care au probleme cu stomacul), se mai lasa 20 de minute sa fie aproape fiarta, se taie...Citeste continuarea
Clatite cu lapte condensat
Postat de: alinutzika in DulciuriSe pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga. Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiBucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa si vegeta sau sare. Intr-o tigaie se pun ciuperciile taiate bucati mici la calit. Separat in ceaun punem ceapa taiata marunt si morcovul ras,...Citeste continuarea
Chiftelute de pui la cuptor
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina....Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer la tavă
Postat de: anomisana in Mancaruri de legumeAm curăţat cartofii şi i-am tăiar felii destul de sibţiri. Am curăţat şi tăiat prazul rondele. Am tăiat kaizerul felii subţiri. Am pus aluminiu în tava de copt, am aşezat...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: anomisana in PrajituriSe amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când...Citeste continuarea
Cornulete cu migdale
Postat de: mena29 in PrajituriFramantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa....Citeste continuarea
Cornulete cu rahat rosu:))
Postat de: mena29 in DulciuriDezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in hainuta de...
Postat de: mena29 in DulciuriIntr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul...Citeste continuarea
Ciorbă din cotlet de porc,...
Postat de: botcrina in CiorbeSe curăţă legumele şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu cartofii şi dovleacul. Tăiem carnea cubuleţe şi cârnaţul rondele. O jumătate dintr-un morcov o răzuim pe...Citeste continuarea