A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chifle cu busuioc si patrunjel

Postat de: mimmi in Piine

Drojdia o amestecam cu zaharul si apa calduta, o lasam la dospit 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margini punem untul, busuiocul si patrunjelul, sarea. Framantam un...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam si curatam legumele de coaja. Punem cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam sa se caleasca foarte putin, adaugam apoi morcovul taiat...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu carnaciori

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se feliaza la dimensiunile dorite. Ceapa se taie rondele sau solzisori, iar ardeiul se taie fasii subtiri. In tava se pune uleiul si se tapeteaza cu putin pesmet dupa care se...Citeste continuarea

Ciorba alba de dovlecei

Postat de: krinakrina in Ciorbe

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert. Dupa 15 minute se adauga dovleceii...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: mamaieelena in Porc

Carnea se toaca impreuna cu cartoful curatat si ceapa la fel. Felia de paine se pune la inmuiat in apa rece si apoi se stoarce si se pune in bol peste carne. Toate ingredientele se amesteca bine,...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu piure

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Chiftelutele deja prajite le punem in ceaun, punem pasta de tomate, apa si condimentele. Adaugam pe parcurs vinul rosu si lasam sa dea un clocot. Usturoiul se striveste si se pune intreg,...Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pregatim intr-un vas carnea tocata, impreuna cu oul, cartoful ras si scurs si painea inmuiata in lapte si de asemenea stoarsa (fara coaja). Morcovul ras si ceapa taiata fin se pun la calit putin....Citeste continuarea

Cocktail de rodii si menta

Postat de: adasev12 in Cocktail

Tuica se amestecva cu sucul de la lamaie si siropul de menta, apoi se adauga mierea si se lasa pe foc pana se infierbanta bine si se topeste mierea. Se da la rece. Se  adauga apa minerala si...Citeste continuarea

Cozonacei cu nuca si gem de cirese...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

initai vroiam sa faca un aluat sarat..dar mi-a venit apoi brusc pofta de cozonac... deci...drojdia se lasa la cald putin apoi se dizolva intr-un pahar  pe jumatate  cu lapte caldut si...Citeste continuarea

Crema de ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam  si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mascarpone il mixam...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Curatam legumele, morcovul il taiem rondele, ceapa taiata fina, patrunjelul il dam pe razatoarea mica si le punem pe toate la calit impreuna cu gogosarul taiat cubulete. Se adauga in oala plina cu...Citeste continuarea

Coaste de porc caramelizate

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Carnea se spala apoi se infinge in ea cuisoare.Topim untul, adaugam rozmarinul pisat, usturoiul zdrobit, sarea si piperul.  Cu acest amestec se unge carnea si se da la rece 30 min. Dupa care...Citeste continuarea

Chec cu crema de lapte

Postat de: crissy in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza putin.Se dizolva intr-o cana praful de copt cu o lingura zeama de...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Incingem bine cuptorul. Se pudreaza planul de lucru cu putina faina si se intinde foaia de aluat. Se taie patratele, cu un cutit bine...Citeste continuarea

Chec din albusuri, cu cacao si nuca

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Batem albusurile cu putina sare pana capata volum. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam faina si amidonul iar apoi...Citeste continuarea

Curcan cu sampanie, mazare si piure...

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Laptele se pune sa se incalzeasca usor si din el se ia 50ml pentru dizolvarea drojdiei.In lapte eu am pus mirodeniile si zaharul,in galbenusuri eu am pus uleiul si am amestecat. Am pus in faina...Citeste continuarea

Coji de cartofi la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii de coaja, putin mai gros,sa nu fie doar coaja subtire:))),se spala foarte foarte bine si se pun in tava de cuptor.Le stropim cu ulei de masline ,sare si piper si le lasam 15 min...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de visine

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

  Punem  faina,ouale,1 pahar apa minerala,esentele si le amestecam. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,1 pahar de lapte si 1 lingura ulei. Cand se face o pasta moale...Citeste continuarea

Corăbioare de vinete la cuptor

Postat de: anomisana in Pui

Pulpele  se dezosează şi se curăţă de pieliţe şi tendoane, apoi se taie cuburi şi se amestecă cu oregano, sare, piper, boia şi un strop de ulei, după care se lasă la odihnit...Citeste continuarea

Conopidă gratinată la cuptor

Postat de: anomisana in Mancaruri cu carne

Conopida se desface bucheţele, se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în aburi. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit şi se curăţă de coajă,...Citeste continuarea

Ciorbă de burtă

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel. Celălalt morcov...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

  Spalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. O calim in ulei incins 1 minut, adaugam coditele de ciuperci taiate si lasam pe foc...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana

Postat de: miremirc in Mancaruri de legume

  Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb...Citeste continuarea

Clatite cu nuca si inghetata

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Preparati aluatul de clatite amestecand cu un tel ingredientele lichide mai intai, ouale le frecati cu drojdia, diluati cu lapte si apa minerala, adaugati sarea, coaja de lamaie, uleiul...Citeste continuarea

Chifle topitoare..:))

Postat de: alinutzika in Piine

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Taiem toate legumele in cubulete mici. Punem la fiert ceapa, morcovul si ardeiul. Cand acestea sunt pe jumatate fierte adaugam dovlecelul, cartofii si 2-3 linguri de zarzavat si lasam la fiert....Citeste continuarea

Cornulete cu unt

Postat de: deliciousflavours in Aperitive / Garnituri

Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: Ana_Maria269 in Dulciuri

Se freaca oul cu zaharul spuma. Se adauga untura la temperatura camerei, praful de copt stins in doua linguri de otet si 100 g de apa rece. Se adauga faina, se framanta si se da pentru o ora la...Citeste continuarea

Chec fondant de ciocolata, banane...

Postat de: CaroleCuisine in Prajituri

Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu untul. Spargem ouale, separam galbusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu zahar pana devin ca o crema. Apoi batem albusurile pana devin spuma,...Citeste continuarea

Cannelloni cu branza

Postat de: Julie in Cannelloni

Crema de branza Se paseaza branza, se adauga sunca taiata cuburi mici, patrunjelul tocat marunt si se asezoneaza cu piper. (In crema de branza mai pot fi adaugate ceapa verde sau ciuperci,...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de...Citeste continuarea

Copanele pane cu pilaf de orez

Postat de: pusikmea in Pui

Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le...Citeste continuarea

Cocktail Irish Creme

Postat de: oana_pisicutza16 in Cocktail

Se pun 3 parti amaretto, o parte baileys si 2 linguri de frisca lichida Citeste continuarea

Cocktail Bluegrenade

Postat de: oana_pisicutza16 in Cocktail

Intr-un pahar de cocktail se pune o parte blue curacao,2 parti rom, Sprite si la sfarsit se adauga siropul de grenadine Citeste continuarea

Ciocolatina cu blat de biscuiti

Postat de: adasev12 in Prajituri

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si...Citeste continuarea

Coaste de porc cu miere si ghimbir

Postat de: alice_ciobanu in Porc

Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra.  Lasati pe foc pana...Citeste continuarea

Cheesecake "Bounty"

Postat de: cristinne in Torturi

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde. Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. Se auresc usor marginile...Citeste continuarea

Ciocolata calda pentru zile reci :P

Postat de: deyutzky in Bauturi

Ciocolata cu lapte si cea alba se topesc intr-un ibric, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit toata ciocolata adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam.  La sfarsit adaugam 2-3...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Costita afumata se pune la foc, dupa ce da un clocot apa se arunca si se pune alta (asta e pentru cei care au probleme cu stomacul), se mai lasa 20 de minute sa fie aproape fiarta, se taie...Citeste continuarea

Clatite cu lapte condensat

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga. Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa si vegeta sau sare. Intr-o tigaie se pun ciuperciile taiate bucati mici la calit. Separat in ceaun punem ceapa taiata marunt si morcovul ras,...Citeste continuarea

Chiftelute de pui la cuptor

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina....Citeste continuarea

Cartofi cu kaizer la tavă

Postat de: anomisana in Mancaruri de legume

Am curăţat cartofii şi i-am tăiar felii destul de sibţiri. Am curăţat şi tăiat prazul rondele. Am tăiat kaizerul felii subţiri. Am pus aluminiu în tava de copt, am aşezat...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: anomisana in Prajituri

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când...Citeste continuarea

Cornulete cu migdale

Postat de: mena29 in Prajituri

Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa....Citeste continuarea

Cornulete cu rahat rosu:))

Postat de: mena29 in Dulciuri

Dezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in hainuta de...

Postat de: mena29 in Dulciuri

Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul...Citeste continuarea

Ciorbă din cotlet de porc,...

Postat de: botcrina in Ciorbe

Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu cartofii şi dovleacul. Tăiem carnea cubuleţe şi cârnaţul rondele. O jumătate dintr-un morcov o răzuim pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]