Casuta din turta dulce
Postat de: mitinita in PrajituriTurta dulce: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi...Citeste continuarea
Chifle melc
Postat de: RuxyRux in PiineIntr-un vas adanc cernem faina apoi la mijloc punem drojdia, deasupra lingura de zahar, pe margini sarea si uleiul, apoi apa si incepem sa framantam, pana aluatul nu se mai lipeste de maini( e...Citeste continuarea
Cornulete simple cu nuca
Postat de: Criss in PrajituriSe amesteca margarina cu zaharul. Se adauga oul, nucile si faina. Se face un aluat care se taie si se formeaza niste baghete de grosimea unui deget care apoi se taie si se...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci (2)
Postat de: ela in CiorbeCuratam legumele si le taiem cubulete. Jumatate din ciuperci le curatam si le taiem marunt, restul le taiem rondele. Punem legumele(fara ciupercile rondele) in putin ulei si le calim cateva...Citeste continuarea
Clatite cu crema mascarpone si zmeura
Postat de: miha in DulciuriClatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit,...Citeste continuarea
Crap in crusta crocanta
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPestele se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Din ouale batute si faina facem un aluat ca cel de clatite pe care il condimentam cu sare si piper.Taiem marunt mararul...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: miremirc in CiorbeIntr-o oala cu apa punem fasolea de seara pana dimineata sa se inmoaie. A doua zi aruncam apa, punem alta peste fasole si asezam oala pe foc; dupa ce clocoteste apa, o aruncam si punem...Citeste continuarea
Crumble cu pui
Postat de: miha in PuiCopanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o...Citeste continuarea
Chiftelute crocante la cuptor
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui taiat bucati se pune in vasul robotului impreuna cu restul ingredientelor si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena. Cu mana umeda formam chiftelutele, pe care le tavalim apoi...Citeste continuarea
Chec cu banane si dulce de leche
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine sub jetul de apa si ii punem la fiert ,in coaja. Ii fierbem la foc potrivit,doar pe trei sferturi,nu de tot. Cand sunt fierti,scurgem apa si ii lasam putin la...Citeste continuarea
Cartofi ţărăneşti
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala). Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa...Citeste continuarea
Carnati si varza murata cu bere
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneVarza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu jeleu de sfecla...
Postat de: nico15 in PorcFacem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza: 1 ceapa taiata jullien 1 morcov taiat rondele ½ ceasca de vin rosu cimbru sare, piper si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: mimmi in DulciuriPunem apa cu zaharul pe foc si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Amestecam cacaua cu laptele praf. Luam siropul de pe foc,adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Turnam siropul...Citeste continuarea
Cotlet la tigaie cu ardei şi...
Postat de: madi_marin in PorcCarnea se spală, se şterge şi se presară cu condimente. Se pune la prăjit în puţin ulei încins, apoi se adaugă apă şi se pune capacul ca să se înăbuşe puţin....Citeste continuarea
Coaja de portocala confiata
Postat de: adasev12 in ConserveAm spalat bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi mi se pare ca cea cumparata e cu partea...Citeste continuarea
Clatite cu lapte acru
Postat de: pusikmea in DulciuriMixam ouale intregi cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana acesta nu se mai simte, adaugam apoi uleiul, laptele acru alternand cu faina si...Citeste continuarea
Cremă de zahăr ars
Postat de: Retetegg in DulciuriAm incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde (pastai) cu...
Postat de: diaconta in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita: Costita se taie bucati si se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza. Pe felia de piept de pui asezam o...Citeste continuarea
Ciorbă cu perişoare
Postat de: diaconta in CiorbeCuratam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Clătite bănăţene
Postat de: diaconta in DulciuriPregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in...Citeste continuarea
Ciorba de coada de manzat
Postat de: Bunica in CiorbeCoada de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert . Dupa ce a dat cateva clocote si a aparut spuma se varsa apa din oala. Carnea se spala si se pune iar la fiert. Cand este aproape...Citeste continuarea
Cornulete cu vanilie
Postat de: Ubulika in PrajituriSe amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e...Citeste continuarea
Conopidă pane
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriConopida am desfacut-o in buchetele si am spalat-o. Am pus-o intr-o oala cu apa clocotita si sare sa fiarba timp de 5 minute, apoi am scos-o intr-o strecuratoare. Am batut bine cele 3...Citeste continuarea
Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer...
Postat de: danakarin in PrajituriTaiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o...Citeste continuarea
Cornulete de vanilie
Postat de: danakarin in PrajituriSe amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca...Citeste continuarea
Covrigei cu susan si mac
Postat de: brunetica in PiineTopim margarina cu uleiul . Drojdia o dizolvam cu laptele caldut in bolul unde o sa framantam. Adaugam 2 oua, telemeaua de oi data prin razatoarea mica si margarina calduta si topita,...Citeste continuarea
Clătite cu bere şi caşcaval
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm batut bine cele 4 oua, am adaugat berea, praful de sare si apoi faina treptat pana am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat si 100 gr de cascaval ras in aluat. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Clătite cu dulceaţă de smochine...
Postat de: Retetegg in DulciuriAm pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita. Am umplut clatitele cu dulceata, le-am...Citeste continuarea
Cheesecake cu rodie
Postat de: nico15 in PrajituriRupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carnati de bere!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior putin ulei de masline . Se presara sare si cimbru si...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor tavalite prin...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneFeliile de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se...Citeste continuarea
Curcan la gratar cu cartofi in sos...
Postat de: adasev12 in CurcanCarnea eu am pus-o la marinat de seara si am lasat pana dimineata. Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat...Citeste continuarea
Chiftelute de pangasius
Postat de: Criss in PesteAm pus toate ingredientele intr-un bol (in afara de faina) si le-am mixat cu mixerul verticat. A rezultat o compozitie destul de moale in care am adaugat faina si am amestecat cu lingura sa se...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi
Postat de: Criss in CiorbePieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe...Citeste continuarea
Chili Oil
Postat de: mitinita in ConserveSe pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. Se lasa deoparte pana se raceste...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita
Postat de: Ubulika in CiorbeSe pune fasolea cu o seara inainte la inmuiat. Se pune la fiert schimbandu-i apa de 3 ori. Punem apa in cucta, apoi fasolea, morcovii rondele, patrunjelul, telina si jumatate din costita. Umplem...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Irina in CiorbeFasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore. Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa,...Citeste continuarea
Curry de pui cu lapte de cocos si mere
Postat de: Ramo81 in PuiToacã mãrunt ceapa si usturoiul, rade ghimbirul. Pune bucãtile de pui la prãjit cu uleiul iar când e rumen, adaugã ceapa, usturoiul si ghimbirul,...Citeste continuarea
Chutney de mere cu ghimbir si ardei...
Postat de: mitinita in MuraturiSe spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic....Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: ionela2682 in Prajituri-mixam bine toate ingredientele de mai sus pana ce zaharul este dizolvat complet -turnam in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pana trece testul scobitorii -Glazura :...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata
Postat de: Maria68 in PrajituriSe amesteca iaurtul, ouale,zaharul,drojdia si praful de sare.Adaugam faina cam 300-400g si continuam sa framantam cu untura. Daca ni se pare prea moale aluatul obtinut mai presaram faina , pana...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si vanilie
Postat de: LUK in PrajituriAmestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zaharul.Adaugati oul,iaurtul,zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Adaugati acum nuca si faina,treptat, amestecand sa...Citeste continuarea
Ciocolată de casă cu coajă de...
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună ,...Citeste continuarea
Cod file cu brocoli si morcovi -la...
Postat de: mihaelar63 in PesteAsezati intr-o tigaie pestele pe margini si brocoli , morcovul rondele , usturoiul tocat , Sarati , si inabusiti 15 min sub capac cu putina apa . Serviti presarat cu piper si patrunjel verde . Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu praz
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legume. Prajiti foarte usorin ulei , prazul si morcovul taiat rondele + slaninuta feliute subtiri. Turnati 4 l apa . Lasati la fiert 20 min . Adaugati ...Citeste continuarea
Coaste de miel la cuptor
Postat de: Kadia80 in OaieSe cresteaza carnea intre coaste dar nu le separ, doar cat sa para feliate si le ung cu un amestec bine frecat pana se face ca o pasta din o lingurita cu varf de praf de mustar, 2 linguri de sos...Citeste continuarea
Crofne banatene
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina. Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu...Citeste continuarea