Cupe pentru inghetata / crema

de _Alina_ in Dulciuri, 15 Iun 2012 | 5317 vizualizari

 

Dragilor, iata si retea cosuletelor in care am pus inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina integrala de orez
  • 2 cani faina de grau
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg de smantana
  • 60 g nuca de cocos
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe pentru inghetata / crema:

1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).

2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.

3. Adaugati si o cana de faina de grau.

4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.

5. Puneti si cealalta cana de faina amestecata cu praful de copt si framantati bine.

6. Infoliati aluatul si dati la frigider 60 min.

7. Scoateti aluatul si formati bile cu diam. de 5-7 cm.

8. Puneti bila de aluat intre 2 foi de pergament si aplatizati-o cu sucitorul

9. Foaia de aluat o puneti pe dosul unor forme de briose unse si tapetate cu faina (eu am forme de silicon :P)

10. Dati in cuptorul preincalzit la 200 °C 10-15 min.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus ies cam 20 de cupe cu diametrul de 8 cm. Din jumatate de aluat mi-au iesit 10 bucati :D, iar din restul am facut biscuiti :P

2

Puteti sa le umpleti cu orice fel de crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe pentru inghetata / crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:19

Madi ma bucur ca iti plac.

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:20

Ana

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:21

Simona sa stii ca-s tare bune si goale, dar mult mai bune pline

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu dovleac