A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cosulete foietaj cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pregatim formele de briose. Decupam patrate din foaia de copt( pergament) pentru cate bucati dorim sa facem. Decupam din aluat cu un cutit patrate si le asezam pe foitele pergament....Citeste continuarea

Crumble cu mere

Postat de: lilik in Prajituri

Prima data pregatim aluatul sfaramicios: Punem untul rece taiat cubulete intr-un vas cu zaharul si faina si framantam cu mainile pana otinem niste firimituri de aluat,apoi dam la rece pana...Citeste continuarea

Carpaccio

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

În cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Bateti spuma albusurile cu un pic de sare dupa care adaugati galbenusurile ,prosciutto ,gogosarul si maslinele taiate marunt si la sfarsit adaugati faina si sare. Turnati intr-o tava tapetata...Citeste continuarea

Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Cum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Mixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: LALY in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare.  Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Caponata cu amuse bouche

Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri

1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele. 2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin...Citeste continuarea

Cozonac pufos

Postat de: dobrezaira in Prajituri

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca. Intre timp incalzim laptele pe foc...Citeste continuarea

Costita cu cartofi noi si salata de...

Postat de: Ina in Porc

Feliem costita in fasii de  cca. 4-5 cm latime. Condimentam dupa preferinte   si lasam deoparte sa se patrunda aromele. Curatam cartofii, ii spalam ,  ii taiem jumatati,...Citeste continuarea

Concentrat de legume

Postat de: Criss in Conserve

Incepem prin a curata si spala bine legumele. (Am sa repet experimentul saptamana viitoare si vreau sa adaug varza, gulii, conopida pentru un plus de gust.) Legumele le dam prin masina de tocat...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: bahna_violeta in Aperitive / Garnituri

Taiem aluatul in patratele maricele,luam o patratica de aluat si infasuram carnaciorul in ea,facem asa pana terminam aluatul,presaram susan deasupra si bagam la cuptor timp de 30 de minute. Un...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Toamna07 in Fructe de mare

Mod de preparare: Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem. Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: bahna_violeta in Ciorbe

Curatam ceapa de coaja, o spalam bine si apoi o tocam marunt. Punem un pic de ulei la incins si cand s-a incins punem ceapa. Lasam sa se caleasca dupa care punem 2 litri de apa peste ceapa si...Citeste continuarea

Cod bachalau la gratar cu cartofi...

Postat de: cristeena20 in Peste

- Codul , daca e sarat de tine la desarat cu 3 zile inainte in apa rece si cand e gata, se pune pe gratar. Apoi se rupe fasii potrivite .( e important ca codul sa fie gros ). Se pune deoparte....Citeste continuarea

Cartofi natur trasi in unt

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata intr-o tigaie se pune untul si se topeste. Cartofii se scot si se pun intr-un vas rotund termorezistent, asezonam cu sare si...Citeste continuarea

Cartofi Any

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Nu am precizat cantitatile pentru ca ele variza in functie de numarul de persoane..deci asa:  Cartofii se curata se taie felii si se fierb in apa cu sare 10 minute. Ouale se fierb si ele....Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc. Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei. Dam deoparte...Citeste continuarea

Cartofi, ciuperci cu cimbru,...

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii, ciupercile, ii taiem feliute, ii punem pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Presaram peste ei cimbru, sare, piper si putin ulei de masline. Cand cartofii si...Citeste continuarea

Cozonac la tava cu prune

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se aseaza 200 g faina,...Citeste continuarea

Crema de caise cu branza de vaci si...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Caisele se spala , se scot samburii si api se taie cubulete. Se paseaza caisele si se obtine un piure care se amesteca cu branza de vaci in care am adagat mierea.Mixam bine pentru o buna...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu zer de oaie

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in 2 l de apa. Se adauga si zarzavatul si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierti cartofii se adauga zerul, smantana si se lasa sa mai dea un clocot. Se...Citeste continuarea

Creveti inabusiti in vin rosu...

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Intr-un vas termorezistent punem crevetii clatiti cu apa rece, ii asezonam cu condimentele, ii stropim cu ulei de masline si adaugam vinul rosu. Se lasa la cuptor circa 20 minute. Se servesc cu...Citeste continuarea

Cosulete din portocala

Postat de: caroline in Dulciuri

Se taie un capacel la portocale pe care nu il aruncam deoarece din el vom face tortile. Se scobeste miezul portocalelor si se taie in cubulete. Fructele se taie si ele in cuburi si se amesteca...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu rosii si...

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii si se infasoara in foi de aluminiu. Se coc la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 1 si 1/4 ora. Se scot cartofii de la cuptor si se scot din folia de aluminiu. Se...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de lamaie (lemon...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus...Citeste continuarea

Chec cu afine si merisoare

Postat de: Poliana in Prajituri

Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar. Pregatim o tava de chec mai mica, de...Citeste continuarea

Ciorba de rosii ca la Arnota

Postat de: panacris in Ciorbe

Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat,...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: Zamfira in Pui

Spalam pulpele de pui, portionam carnea si o calim in ulei cu ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam rosiile taiate cubulete, punem sare, piper si un pahar cu apa. Timp de fierbere 20...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul, se decojeste, se spala, se razuieste prin ochiurile mari ale razatorii, se sareaza si se pune intr-o strecuratoare la scurs cca 30 min. Cartofii si morcovii decojiti se pun intr-o...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi, cimbru si rozmarin

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam, taiem cubulete si-i asezam intr-o tava. Sosul pentru cartofi: amestecam uleiul de masline cu usturoiul pisat, cimbru si rozmarin. Saram, piperam...Citeste continuarea

Cocktail din iaurt natural cu pulpa...

Postat de: merisor67 in Cocktail

Iaurtul tinut la rece, l-am batut bine cu telul pentru a-l omogeniza si subtia in acelas timp. Am decojit banana, am rupt-o in bucati si am pus-o in blender. Piersicile le-am decojit, le-am...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: lilik in Ciorbe

Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine. Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am rasturnat intri-un bol iaurtul si am pus praful de copt in el. Am inceput sa amestec cu telul pentru ca a inceput sa se umfle, apoi am turnat apa minerala si am omogenizat. Am lasat sa se...Citeste continuarea

Ceafa de porc aromata in bere, cu...

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Am amestecat mierea cu mustarul si am uns bucatile de carne. Am adaugat peste carne busuiocul uscat, cimbrul, piperul si uleiul de masline. Am amestecat binesi am pus carnea intr-un vas de yena....Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: jolygina in Ciorbe

Punem carnea la fiert in apa, iar dupa ce a inceput sa clocoteasca luam spuma in cazul in care se face. Curatam legumele, le tocam cubulete si le punem la fiert peste carne. Adaugam sarea sau...Citeste continuarea

Clatite zdrente cu inghetata

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Clatitele se prepara dupa reteta fiecaruia. Se ia o clatita si se face sul, apoi se taie zdrente. Eu am pus in cupe cate un rand de clatite, 3 cupe de inghetata frisca si toping. Cantitatile...Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: lilik in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri,apoi mixam albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, ca pentru bezele. Separat mixam si galbenusurile cu 150 gr zahar pana se fac precum o crema,apoi...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu legume

Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de legume

Mai intai punem uleiul la incalzit. Dupa ce s-a incalzim taiem ceapa marunt si punem si ciupercutele la foc, lasam sa se calasca cam 10 minutele, dupa care punem rosiile si ardeii tocati marunt....Citeste continuarea

Cremes cu cacao

Postat de: adela1981 in Prajituri

Asadar, g albenusurile se mixeaza cu 100 gr de zahar si esenta de vanilie,  se adauga amidonul alimentar si apoi treptat se subtieaza cu laptele.  S e pune pe foc si se amesteca pana...Citeste continuarea

Cornulete cu nucă şi vanilie

Postat de: gaby_d in Prajituri

Mixează spumă margarina împreună cu zahărul. Adaugă oul şi mixează în continuare. Încorporează nuca măcinată şi omogenizează. Pune făina amestecată cu praful de...Citeste continuarea

Clatite cu spanac la cuptor

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput ne ocupam de clatite. Ouale le batem usor, adaugam sarea si zaharul si mai mixam putin. Adaugam smantana, faina,lapte si apa minerala in reprize, alternand faina cu...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Pentru crema de zahar ars se bat ouale spuma cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un praf de sare. Se adauga laptele si faina. Se tapeteaza o cratita cu zahar caramelizat, dupa care...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Rupem coditele ciupercilor de la baza, curatam ciupercile de pielita apoi spalam palarioale si coditele (spalat = doar trecute repede sub jet de apa rece, apoi sterse putin). Tocam coditele,...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: dakris in Sirop / Compot

Piersicile bine spalate, decojite sau nu (dupa prefereinta) se taie felii si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 2 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: miha in Prajituri

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: gusti in Muraturi

 Se spala bine ingredientele si borcanele :P. La baza borcanului se aseaza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. Apoi se pun castravetii, morcovii taiat rondele sau in...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos picant

Postat de: caroline in Porc

Se prajesc cotletele la fel ca cele pentru friptura la gratar. Se sareaza si se tin asa pana pregatim sosul. Se taie ceapa si se prajeste usor cu o lingura ulei. Cand s-a inmuiat se adauga faina...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Coditele de ciuperci se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp faina se desface in lapte rece, se adauga peste...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: deyutzky in Muraturi

Castravetii ii spalam bine, la fel si restul legumelor. Telina o curatam si o taiem cubulete ii spalam bine si frunzulitele si le rupem... morcovii, usuturoiul si ardeii iuti se taie rondele....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]