Conopida gratinata in sos Bechamel
Postat de: ela in Mancaruri de legumeCuratam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare. Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina....Citeste continuarea
Cornulețe cu gem
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron. Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei)....Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata
Postat de: dobrezaira in DulciuriBatem ouale cu zaharul, adaugam laptele cald in care dizolvam drojdia. Le turnam in ligheanul in care am cernut faina, adaugam sarea, aromele si framantam pana incorporam toata faina. Incingem...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: dobrezaira in DulciuriMai intai am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-un ibric, apoi am turnat caramelul in doua tavi de cozonac si am tapetat cu acesta marginile tavilor. Dam la rece. Intre timp am batut...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu mac si prune...
Postat de: postavaru in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam iar apoi adaugam esenta de vanilie. Faina o amestecam...Citeste continuarea
Cartofi dulci
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu un varf de sare. Dupa ce a fiert, zdrobim cartofii ca pt pireu, punem 2 lg de faina si lasam pe foc sa mai fiarba pireul. Taiem...Citeste continuarea
Cuib de viespe
Postat de: angyb in PrajituriPregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut. Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand...Citeste continuarea
Chec cu mere caramelizate
Postat de: miremirc in PrajituriCuratam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam bucatelele de mere si mai lasam pe foc pana cand se...Citeste continuarea
Clatite de post cu gem de prune si...
Postat de: merisor67 in DulciuriAm frecat intr-un bol uleiul cu zaharul pana a devenit ca o spuma, apoi am pus treptat apa minerala, sarea si esenta si in final faina amestecata cu praful de copt, pusa putin cate putin pana s-au...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriMai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte. Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu ou
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Se fierb 4 oua 10 minute, se curata si se taie...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: cristeena20 in Ciorbe1.Pregatim perisoarele: carne tocata , 1 ou, verdeata, sare, piper, orez 2. Razuim radacinoasele si le punem in oala la calit cu putin ulei d emasline. Adaugam fasolea taiata feliute,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu prosciutto...
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriCuratam si taiem cubulete mici cartofii si ii punem la fiert in apa sarata, Ceapa taiata julienne o calim pana devine sticloasa impreuna cu prosciutto taiat fasiute. Saram si piperam, dupa care...Citeste continuarea
Champagne cake - Tort cu sampanie
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul. 3. Turnam sampania peste...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu dulceata de prune
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale. Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Geanina87 in CiorbeIntr-o oala punem apa la fiert, iar cand clocoteste adaugam legumele: morcovul si dovlecelul rasi pe razatoarea mica, ceapa taiata marunt si ardeiul fasii. Sa nu uitam sa pastram o lingura de...Citeste continuarea
Chiftele in aluat de bere
Postat de: rocsi_1612 in CurcanPrima data pregatim chiftelutele : Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Cartoful il curatam de coaja, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si topping de...
Postat de: Retetegg in DulciuriAm batut ouale cu un praf de sare si zahar cateva minute. Am adaugat apa minerala, esentele si apoi faina. Am omogenizat bine compozitia. Am incins tigaia...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si rahat
Postat de: ela in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu uleiul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi esenta de lamaie....Citeste continuarea
Crumble cu mere si pere
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriUntul taiat bucati se amesteca, cu varful degetelor, cu faina, alunele taiate si 65 grame de zahar pana se obtine un aluat care seamana cu niste firmituri. Se pastreaza la frigider minim 2...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu pui / sunca
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriPentru inceput taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa. Calim putin, apoi adaugam toate piciorusele ciupercutelor,...Citeste continuarea
Crema de portocale
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi...Citeste continuarea
Cuburi de legume proaspete la tigaie
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeSe taie felii usturoiul si se pune la calit in putin ulei, in wok. Se taie legumele cuburi si se adauga in wok, toate in afara de rosie. Se lasa la foc mediu in jur de 20 de minute, amestecand...Citeste continuarea
Cuscus cu legume
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeSe pune apa la fiert, se condimenteaza cu Mirodenia si praf de curry, iar cand da in clocot se adauga cuscusul, se stinge focul, se acopera oala cu un capac si se lasa cateva minute sa se...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol punem laptele in care am topit la flacara mica zaharul (eu am facut asa deoarece nu am mixer sa pot amesteca laptele cu zaharul pina acesta se topeste) ,ouale,un praf de sare si...Citeste continuarea
Castane coapte
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPentru castane exista o tigaie speciala. O punem pe foc. Punem castanele si le amestecam foarte des pentru a nu se arde. Foarte folositor e daca se taie putin coaja cu un cutit, asa nu vor pocni...Citeste continuarea
Cannelloni alla Bolognese cu sos...
Postat de: Sidy in CannelloniPrima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici. Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: rhapsody in Ciorbe1. Spalam carnea si o taiem in bucati de 4-5 cm. 2. Punem carnea intr-un vas cu apa rece la fiert. Cand incepe sa fiarba, scurgem apa si spalam carnea din nou pana cand ramane curata. ...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu galuste si suc...
Postat de: timea in CiorbeCuratam si spalam legumele. Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt. Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus. Adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si crema de alune
Postat de: adasev12 in DulciuriOuale se bat cu zaharul si vanilia bine, se adauga praful de copt stins cu apa minerala, coaja de vanilie si scortisoara, apoi 3 lg de faina. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga laptele si...Citeste continuarea
Ciuperci delicioase la cuptor
Postat de: hcristiana in Aperitive / GarnituriSe îndepărtează codițele ciupercilor. Se curăță ciupercile de pieliță și se spală, punându-se la scurs într-o strecurătoare mare. Se condimentează bine...Citeste continuarea
Caracatita
Postat de: mitinita in Mancare copiiPunem crema de branza intr-o farfurie,de preferat albastra. Taiem din ardeiul rosu ,capul si tentaculele caracatitei. Asezam peste crema de branza capul si tentaculele si lipim ochii din...Citeste continuarea
Cornuri cu finetti si alune
Postat de: annemarry in DulciuriOuale se bat cu un praf de sare,zahar,drojdia,untura.Laptele se incalzeste si adauga peste oua si apoi punem faina.Framantam bine cu ulei si lasam la crescut aluatul, pana-si dubleaza volumul....Citeste continuarea
Conopida cu file de pui
Postat de: panacris in PuiCeapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeiul tocat marunt, in putin ulei si apa. Conopida se desface buchetele, se spala si se adauga la amestecul de ceapa si ardei....Citeste continuarea
Clatite cu miere, nuci, alune...si gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe mixeaza ouale, cu laptele, zaharul, faina cernuta, apa minerala si aromele. Se adauga si untul topit. Se aeriseste compozitia cu un polonic, se ia din ea si apoi se da drumul in vas inapoi de...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de vita
Postat de: Sim0naWorld in CannelloniAm tocat marunt ceapa si morcovul si le-am calit in putin ulei de masline. Am adaugat carnea tocata, amestecand din cand in cand pana ce carnea si-a schimbat culoarea. Am pus rosiile...Citeste continuarea
Ciuperci cu kaizer si cascaval la...
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCiupercile – de preferinta cu palarioara mai mare, le-am curatat de coaja si codita, apoi le-am spalat bine, in mai multe ape.Am uns cu putin ulei un vas de yena, in care am asezat...Citeste continuarea
Carne tocata in stil korean
Postat de: mitinita in PorcCeapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de curcan in...
Postat de: rocsi_1612 in CannelloniCuratam ceapa, o spalam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie de ceramica punem uleiul, ceapa, morcovul, 2-3 linguri de apa si le...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: Maria68 in DulciuriSe cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul....Citeste continuarea
Clatite cu miere si nuci
Postat de: alexa_elena in DulciuriSe bat ouale cu un pic de sare, se adauga laptele, niste apa minerala, uleiul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca pana cand se omogenizeaza si se adauga faina in ploaie pana cand...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu tarhon in vas Zepter
Postat de: Bucataras in SupeSe pune carnea de pui la fiert, se arunca apa, se spala carnea si se pune cu apa curata din nou la fiert (se pune apa cat vrei sa ramana - se ia in considerare si borsul-, cand gatesti in vasul...Citeste continuarea
Covrigi polonezi insiropati
Postat de: jolygina in PrajituriPunem drojdia intr-un caston cu zaharul si o frecam, apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine. Adaugam si galbenusurile si amestecam in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam faina in...Citeste continuarea
Cornuleţe şi pâinici cu gem şi...
Postat de: diaconta in DulciuriAm facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut. Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul. Am cernut...Citeste continuarea
Ciorbita de pui cu legume
Postat de: Elena_Daria in CiorbePregatim o oala medie cu apa si sare, apoi o punem pe aragaz sa dea in clocot. Intre timp, spalam bine carnea si o taiem cubulete. Pana da intr-un clocot carnea, pregatim legumele: taiem...Citeste continuarea
Chiftelute coreene cu kimchi de varza
Postat de: mitinita in PorcChiftelutele: eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin....Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDesfacem buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa. Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si o...Citeste continuarea
Conopida Popcorn
Postat de: mitinita in Mancaruri de postConopida se spala si se curata in bucatele mici,de marimea popcornului. Se amesteca impreuna cu condimentele si uleiul si se pun intr-o tava. Se da tava la cuptor si se tine pana cand conopida...Citeste continuarea
Chiftele in aluat de bere
Postat de: timea in Mancaruri cu carnePentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Separat...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe amesteca faina cu praful de copt si praful de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu untura si iaurtul dupa care se incorporeaza in amestecul de faina. Se framanta putin aluatul dupa care se...Citeste continuarea