A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute de legume

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Curatam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat...Citeste continuarea

Ceva perfect pentru cina

Postat de: AnyCostescu in Pui

Pieptul de pui se taie in bucati mai mari si se bate putin. Se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa 10 minute, apoi se pune intr-o tigaie teflonata sau daca aveti dry coker e...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui cu...

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu pireu...Citeste continuarea

Cartofi copți în jar

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Este o rețetă foarte simplă când aveți unde să o faceți! Când stai la bloc, e greu, mai ales că acum s-a dat și legea cu grătarele. Nu ai curte, yoc grătar. Dar, măcar o...Citeste continuarea

Chifle cu masline si seminte

Postat de: sufletista in Piine

Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte  Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si...Citeste continuarea

Chec cu pudra de roscove (de post)

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3.  Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in...Citeste continuarea

Coronita cu carne tocata

Postat de: timea in Mancaruri cu carne

Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora. In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: lilik in Ciorbe

Am curatat si tocat zarzavaturile,inclusiv rosiile,apoi le-am pus intr-o oala incapatoare cu 2 litri si jumatate de apa(aproximativ) si am pus pe foc. Intre timp am spalat bine carnea de curcan...Citeste continuarea

Cannelloni cu sos bechamel

Postat de: Steffy in Cannelloni

Compozitia pentru umplut: Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si...Citeste continuarea

Crochete pane cu cartofi si branza...

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam, spalam legumele. Cartofii ii taiem cuburi, legumele mai marunt iar tarhonul il tocam. Punem toate legumele la fiert in apa suficienta si tarhonul tocat (2 linguri). Timp de fierbere: 40...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: LALY in Ciorbe

Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari,...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun de prune

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si...Citeste continuarea

Chiftele din dovlecei cu branza

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare , apoi dam si branza telemea pe razatoare. Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, cele doua oua si...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: susu in Prajituri

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: susu in Ciorbe

Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul ras fin dupa care urmeaza radacinoasele rase prin razatoarea mare sau cubulete dupa...Citeste continuarea

Cus cus cu legume

Postat de: LadyCrs in Mancaruri de post

Intr-un vas am pus apa cu ulei si un praf de sare, am lasat sa dea un clocot dupa care am pus cus cusul si l-am lasat cateva minute pana s-a fiert. Am taiat cartofii cubulete si i-am fiert....Citeste continuarea

Cartofi cu muschi afumat la cuptor

Postat de: bahna_violeta in Porc

Curatam cartofii si ii taiem cubulete,spalam rosiile si le taiem si pe ele cubulete,taiem muschiul afumat cubulete,le punem pe toate in tava le asezonam cu sare si piper.Punem tava in cuptorul...Citeste continuarea

Ciorbă de perişoare de curcan

Postat de: DinDragostePentruGatit in Curcan

Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul. În timp ce fierb...Citeste continuarea

Clafoutis cu pepene

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Faina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se  omogenizeaza bine cu telul. Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se...Citeste continuarea

Clatite americane cu piure de...

Postat de: Sidy in Dulciuri

Prima data separam galbenusurile de albusuri.Cel mai simplu se procedeaza cu u sticla de 500 ml de plastic, cu care aspiram galbenusul din oul spart....Citeste continuarea

Ciuperci umplute (3)

Postat de: lilik in Vita

Luam coditele la ciuperci si stergem palariile cu un prosop. Carnea o amestecam cu painea inmuiata in lapte(stoarsa si data pe razatoare),oul,parmezan ras,sare,piper si usturoi dupa gust si...Citeste continuarea

Ciupercute la congelator

Postat de: rodicamaria in Conserve

Ciupercile se curata de pielea de deasupra, se trec repede prin jet de apa, se taie bucati. Se pun in punga de plastic si se dau la congelator. Cand am nevoie iau o tigaie teflonata, pun cateva...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi si patrunjel

Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de post

Se curata cartofii de coaja si se taie fasii. Se pun la prajit in tigaia incinsa, dupa care punem patrunjelul, iar spre sfarsit punem sarea si praful de usturoi sau chiar usturoi pisat. Pofta...Citeste continuarea

Cartofi la tava cu pulpe de pui

Postat de: bahna_violeta in Pui

Mai intai curatam pielita de pe carne si o spalam bine.Le crestam usor si le umplem cu usturoiul taiat mai mic si bucatele de rosie,le condimentam cu sare si piper si le punem in vin lasandu-le...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Arpacasul se curata de impuritati si se spala in noua ape. Arpacasul spalat se pune la fiert in 4 l apa si sarea si lasam fa fiarba la foc mic (cu tabla sub oala sa nu se prinda) pana ce toata...Citeste continuarea

Castraveti murati de sezon

Postat de: Zamfira in Muraturi

Spalam castravetii si ii asezam intr-un borcan, oala impreuna cu cimbrul, mararul si ardeiul iute. Deasupra castravetiilor asezam felia de paine alba. Fierbem apa cu ingredintele din reteta si-l...Citeste continuarea

Castraveți bulgărești în oțet

Postat de: elucubratiiculinare in Muraturi

Spălăm foarte bine castraveții. Pentru 2 kg de castraveți avem nevoie de 6 borcane de 800 g. Spălăm borcanele și pregătim capace pentru ele (de preferință noi). Curățăm morcovii, se...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu ardei kapia si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea se asezoneaza cu condimente,se stropeste cu ulei de masline si vin rosu si se lasa 30 minute la rece la marinat. Se adauga in tigaie, se acopera cu apa, se adauga legumele taiate rondele in...Citeste continuarea

Coronita crocanta cu urda dulce si...

Postat de: klausenburger in Prajituri

1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte; 2. separat amesteca scortisoara cu zaharul...Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura

Postat de: Zamfira in Muraturi

Spalam castravetii foarte bine. Pregatim borcanele punand pe fundul lor cimbru, marar, bucati de hrean, ardei iute si frunze de telina, apoi incepem sa asezam castravetii cat mai aproape unii de...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: dena in Porc

Creierul de porc se spala si se curata de eventualele bucatele de os ramase. Se pune la fiert in apa cu putin otet (sa se dizolve sangele ramas) si sare. Dupa ce s-a fiert, circa 5 minute,...Citeste continuarea

Chiftele de pui, prajite

Postat de: bylaura in Pui

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust. Se formeaza chiftelutele la...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa si  usturoiul se curata si se toaca marunt. Apoi se inabusa in ulei, in vasul wok, iar dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea tocata si ardeii (kapia si cel iute) curatat si tocat...Citeste continuarea

Compot de mere si struguri

Postat de: bahna_violeta in Sirop / Compot

Se spala merele si se curata de cotor, se taie feliute, se adauga bobitele de struguri, se pun la fiert cu 300 ml apa si cu cele 2 lg zahar. Pofta buna pitici! Citeste continuarea

Clatite de post cu magiun de prune

Postat de: scortisoara in Dulciuri

Cernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul si cacao si amestecam ingredientele uscate. Turnam apoi 2 linguri de ulei si apa minerala, pe rand cate o cana pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Crumble cu dulceata de prune

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora. Am scos...Citeste continuarea

Clatite cu mere si scortisoara

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da...Citeste continuarea

Castraveti murati pentru iarna

Postat de: elucubratiiculinare in Muraturi

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se bat ouale cu u praf de sare. Se adauga uleiul, faina si laptele mixand foarte bine sa nu ramana cocoloase. Se ia cu polonicul si se pune in tigaia incinsa rotind-o sa se intinda pe toata...Citeste continuarea

Cea mai simpla si cremoasa inghetata

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Bananele se baga pentru cateva ore in congelator cu tot cu coaja. Se scot si se lasa 5 minute pe masa. Se decojesc si se mixeaza cu robotul sau blenderul. Va rezulta o inghetata grozava! Citeste continuarea

Chiftele cu sos de tarhon

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Ingredientele pentru chiftele se amesteca, se formeaza chiftele, se prajesc in ulei incins si se pun deoparte. Intr-o cratita calim o ceapa dupa care punem sucul de rosii, pasta de tomate,...Citeste continuarea

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă. Se lasă să fiarbă cam 15 minute, apoi se pune orezul spălat . Se lasă...Citeste continuarea

Copanele in bacon crud

Postat de: lilik in Pui

Punem sarea mare cu piperul boabe,rozmarinul si usturoiul in blender si le mixam impreuna pana piperul si rozmarnul s-au faramitat. Spalam copanelele si le dam pielea jos,apoi cu un prosop...Citeste continuarea

Cartofi picanti

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii bine (cu un burete) Ii punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute (cat sa intre furculita in ei) Se scurg de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se...Citeste continuarea

Cuburi de gheata cu verdeata - pt...

Postat de: alinutzika in Conserve

Daca aveti un robot de bucatarie, treaba e gata in 3 minute. Daca nu aveti, atunci le tocati ff marunt si fin cu cutitul. Puteti pune separat ficare verdeata sau imbina 2-3 care stiti ca merg...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu pui si masline

Postat de: privatelaura in Pui

Intr-un castron, batem ouale cu putina sare, adaugam faina, praful de copt si amestecam sa se incorporeze. Spalam si tocam legumele (pastram o bucatica de gogosar ), le adaugam peste ouale...Citeste continuarea

Chec la microunde

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol amestecam toate ingredientele lichide dupa care adaugam ingredientele uscate(avem grija sa nu fie plin bolul) Punem bolul in cuptorul cu microunde cca 2-3 min la 700 w Noi am...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu rom, stafide...

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Se fierbe un sirop din apa si zahar de o consistenta apropiata de cea a dulcetii. Se pune in sirop o lingura de zeama de lamaie si apoi untul. Se topeste untul si apoi se stinge focul....Citeste continuarea

Clatite cu banane

Postat de: postavaru in Dulciuri

Batem bine ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilie pana isi dubleza volumul. Adaugam pe rand laptele, uleiul si iaurtul si mixam bine. Pasam bananele cu furculita si adaugam piureul obtinut...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]