A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi frantuzesti

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru pireu,lasam sa se raceasca, Fierbem...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana in Vita

    Voi pune carnea intr-un bol ,peste carne voi pune ceapa,patrunjel,sare,piper,boia de ardei,si curcuma Apoi voi amesteca toate aceste ingrediente foarte bine. Acum voi lua...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: gabrielacuisine in Ciorbe

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert). Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o...Citeste continuarea

Cartofi noi cu carne la cuptor

Postat de: pittbull in Porc

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in jur de 6 minute. Carnea taiata cuburi se pune intr-o tigaie cu putin ulei pina se rumeneste pe ambele parti.Se adauga un pahar de apa.Se lasa...Citeste continuarea

Chec cu branza, Dukan

Postat de: mimmi in Prajituri

Separam ouale, galbenusurile le mixam cu indulcitorul, iaurtul si lingura de cacao. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri taratele, praful de copt si albusurile...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecel cu pesmet

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata si se da pe razatoare. Usturoiul se piseaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga oul si se omogenizeaza. Apoi se adauga pesmetul , se amesteca si se formeaza...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam si fierbem conopida in apa cu sare cca 30 min. O lasam la scurs si racit. Facem maioneza dintr-un galbenus crud, un varf de cutit sare de lamaie, 100 ml de ulei si jumatate de lingurita...Citeste continuarea

Ciresata din cirese amare

Postat de: iri_love in Bauturi

Umplem pentru inceput bidoanele cu cirese ,cam trei sferturi din bidon,dupa care adaugam in fiecare bidon cam 300-400 gr de zahar si lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul ,dupa care adaugam in...Citeste continuarea

Ciocolata Bounty de casa

Postat de: Anett in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca nuca de cocos cu lapte condensat pana se obtine o pasta potrivita, nici tare nici moale. Apoi se  modeleaza si se lasa in congelator timp de 20 de minute. Intre...Citeste continuarea

Cheesecake cu crema de vanilie si...

Postat de: butoiaurora76 in Torturi

 Preparare: Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care se coace 10 minute in forma de tort in cuptorul preancalzit. Pt cheesecake se mixeaza crema...Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise cu piept de pui...

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Se curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Se caleste ceapa curata si taiata julien in ...Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: merisor67 in Sirop / Compot

Am ales niste piersici din piata mai tari sa nu se inmoaie la fiert, dar au fost destul de dulci. piersicile spalate, le-am spart in doua, am scos samburii si le-am asezat frumos in borcanele...Citeste continuarea

Chiftelute de legume cu branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se prepara simplu, se rade dovlecelul se presara sare pe el si se lasa deoparte cateva minute. Se rade ceapa, morcovul pe razatoarea mica, ciupercutele, apoi cartoful. Punem si dovlecelul bine...Citeste continuarea

Crema de branza cu smantana si ardei

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Branza se da pe razatoarea mica .Ardeiul se spala,se curata de seminte si se taie cubulete. Se amesteca branza,smantana si ardeiul , se asezoneaza cu sare si piper . Se condimenteaza cu oregano...Citeste continuarea

Cosulete cu gem si bezea de nuca

Postat de: RoXx in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si astfel coca formata se pune pe marginea formelor pentru briose . Cele 4 albusuri de la oua se bat spuma cu zaharul si nuca macinata pana se...Citeste continuarea

Catelus cu branza si sunca

Postat de: adnia in Mancare copii

Din toate ingredientele (cu exceptia maslinelor si suncii) se formeaza un aluat elastic, care se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti. Dupa ce a crescut, aluatul se mai...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: ianculubita in Sirop / Compot

Caisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Se spala si se curata legumele.Se toaca marunt toate.Fasolea se scurge de apa si se spala bine. Intr-o oala se pune uleiul la incins,se pun legumele la calit,dupa ce s-au calit se pune fasolea...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: dariadeea in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine,se pun la fiert cu tot cu coaja.Cand au fiert se scurge apa si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie felii potrivite.5 oua se fierb,iar celelalte...Citeste continuarea

Conopidă în vas Zepter

Postat de: panacris in Salate

 Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de...Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat...Citeste continuarea

Capsunato-ciresata

Postat de: delia64 in Bauturi

Spalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa). Punem cele 3 kg. de zahar peste...Citeste continuarea

Chec Zebra

Postat de: caroline in Prajituri

Margarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga apoi ouale unul cite unul pe...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza la cuptor

Postat de: danakarin in Dulciuri

Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem...Citeste continuarea

Chec aromat

Postat de: Alinutza80 in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Ciuperci umplute în vas Zepter

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier,...Citeste continuarea

Capsuni la borcan

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Spalam capsunile si le dam jos coditele daca au dupa care le lasam sa se scurga de apa. Pregatim cateva borcane curate(spalate si scurse bine de apa). Adaugam capsuni in borcan 3/4 lasand loc pt...Citeste continuarea

Cartofi a la Bunica

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul. Ceapa spalata si curatat se taie solzisori....Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: mybella in Prajituri

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca...Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere

Postat de: gabrielacuisine in Torturi

Blatul: Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete,zaharul si laptele,punem pe foc mic pana ce zaharul este dizolvat, Luam cratita de pe foc,adaugam cacao si lasam sa se raceasca, Mixam albusurile...Citeste continuarea

Crap in sos de rosii

Postat de: eduard_09 in Crap / Caras

Intr-o farfurie amestecam sare,piper,3 catei de usturoi pisat,busuiocul, Condimentam bucatile de crap si le acoperim cu folie dupa care dam la frigider 30 min, In blender adaugam ceapa...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: carla27carla in Sirop / Compot

Ciresele se aleg,se rup coditele si se spala.Borcanele se spala bine cu detergent si se usuca.In fiecare borcan se pun ciresele pana se umple 3 sferturi de borcan,se adauga 3 linguri zahar ,apa...Citeste continuarea

Compot de cirese cu visine

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa. Borcanele si capacele le spalam...Citeste continuarea

Cus cus cu lapte si dulceata de visine

Postat de: Elena_Daria in Mancare copii

Am pus apa la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat cuscus-ul si l-am lasat sa fiarba. Dupa ce s-a fiert am scurs apa de pe el, am adaugat laptele, cele trei linguri...Citeste continuarea

Cartofi in crusta de mustar

Postat de: caroline in Mancaruri de post

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii fierbem pentr circa 15 minute. Intr-un bol mic punem mustarul.Putin cite putin adaugam uleiul...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos de rosii

Postat de: Alina26 in Porc

1. Am spalat carnea.am taiat-o circa 3-4cm si am pus-o intr-o tigaie la prajit,fara ulei.Am pus capac. 2. Am curatat legumele,le-am spalat si am tocat ceapa si ardeiul marunt,ceapa verde...Citeste continuarea

Chec cu fursecuri

Postat de: sufletista in Prajituri

Fursecuri -se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste, adaugam faina si sirop de menta dupa gust (eu am pus 3 linguri) si amestecam bine. Coca o impaturim in folie alimetara si dam la rece 30...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: sufletista in Prajituri

Mixam albusurile cu un praf de sare, Treptat adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, In alt vas amestecam galbenusurile cu uleiul treptat,ca la maioneza, Adaugam amestecul...Citeste continuarea

Castraveti murati de vara

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Se pune apa la fiert cu sarea, cand a dat in clocot o lasam sa se raceasca putin, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga (eu n-am problema, il bag si in apa asa clocotita, n-am teama de...Citeste continuarea

Cornuleţe pufoase ♥

Postat de: Emacristina in Dulciuri

Am pus făină în bol şi am făcut o adâncitură în mijloc. În adâncitură am pus unt (puteti pune si untura sau margarina) , coajă de lămâie şi le- am...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja si se seminte si se razuieste. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune oul si se omogenizeaza, iar la final se adauga faina. Uleiul se pune la incins si...Citeste continuarea

Cordon bleu cu seminte de floarea...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Pui

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul...Citeste continuarea

Ciorba cu pastai

Postat de: bylaura in Ciorbe

Se pune apa la fiert cu putin ulei. Se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras tocate. Intre timp se pregatesc pastaile, se indeparteaza coditele, se spala bine si se rup dupa...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: sasha in Ciorbe

Daca luam burta congelata nefiarta, o lasam sa se dezghete. O punem la fiert pentru 2h sau chiar mai mult( depinde cat de batrana e vacuta) pana intra furculita in ea. Scoatem burta si o taiem...Citeste continuarea

Cornuri simple din aluat dospit

Postat de: caroline in Dulciuri

Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit. Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic...Citeste continuarea

Ciorbita cu cozi afumate de porc

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Se taie cozile de porc se spala cu apa fierbinte ,se pun in oala cu 3-4 l apa si se pun la fiert,cand sunt aproape fierte se dauga ceapa,delikatul si orezul si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.Se...Citeste continuarea

Cus cus cu legume

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare si cand clocoteste adaugam cus cus si il fierbem timpul indicat pe pachet(cca 10 min)dupa care scurgem de apa, Intre timp calim ceapa tocata,adaugam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]