Chifle cu lapte bătut

de Xandrinne in Piine, 8 Iul 2013 | 6131 vizualizari

 

Reteta o am de pe blogul Amei și am fost foarte incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1 plic de drojdie uscata,
  • 1 lingurita zahar, putina apa calda,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de ulei, sare,
  • 200 ml lapte batut.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte bătut:

Cernem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care punem drojdia, apa calda si zaharul; amestecam usor drojdia si celelalte ingrediente. Cand incepe sa se formeze o mica bila de aluat, adaugam si laptele batut. Amestecam. Punem si oul, uleiul si sarea, dupa care framantam pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

Lasam la dospit 50 de minute. Apoi formam chifle (pe o suprafata pudrata cu faina), pe care le ungem cu ou batut si le lasam in tava la crescut pentru inca 30 de minute. Le coacem timp de 30 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte bătut" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

09.07.2013, 17:45

Va multumesc frumos!

mihaelar63 1

24.07.2013, 00:23

Ce frumoase , ti-au iesit . Si prezentarea este pe masura

Xandrinne 1

24.07.2013, 08:41

Multumesc! Reteta a fost de vina
Mi-a placut tare mult sa fac chiflele acestea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina de secara