Copanele de pui cu ciuperci umplute
Postat de: AnyCostescu in PuiCopanelele se spala si se pun la fiert...Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie...Cand sunt fierte se scot intr-un vas...Se pun 2 linguri de ulei si condimente din belsug , se maseaza bine...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: susu in Mancaruri de postSe spala ciupercile fara a li se indeparta pielita. Ceapa si coditele ciupercilor se toaca marunt, calim ceapa si usturoiul dupa care adaugam coditele si condimentam. Asezam palariile cu fata in...Citeste continuarea
Ciorbita de legume
Postat de: Betty96 in Supe/CiorbeCa la orice ciorba am lasat apa sa dea in clocot,am adaugat Maggi,iar apoi rosiile,morcovii si ceapa rase si cartofii cu dovleceii taiati cubulete impreuna cu bulionul si sarea de lamaie. Am...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si ciocolata
Postat de: ionela2682 in DulciuriMixam bine zaharul cu ouale si putina sare, pana cand compozitia -si dubleaza volumul -adaugam rand pe rand uleiul ,iaurtul , si zeama de lamaie,mixam dupa fiecare -cernem faina impreuna cu...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriAluatul Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se...Citeste continuarea
Ciuperci cu branza
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile ,se taie coditele si se pune in fiecare palarie cate o felie de branza,se sareaza dupa gust. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se dau la cuptor cam 20 minute. Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriCartofi ii spalam bine si ii fierbem putina in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei. Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de...Citeste continuarea
Cotlet de berbecut cu orez, spanac...
Postat de: nico15 in OaieAranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, ulterior acesteia vom marina bucatile de carne.: Mod de preparare: Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Valclaudia in DulciuriSe fierbe apa si zaharul pana cand devine un sirop consistent, asemanator mierii. Adaugam praful de cacao, amestecam. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste complet....Citeste continuarea
Cornulete cu lapte batut
Postat de: Valclaudia in PrajituriPregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul...Citeste continuarea
Cirighele
Postat de: babi5 in DulciuriSe pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat...Citeste continuarea
Costite de porc la cuptor
Postat de: Alina26 in Porc1.Am spalat costitele,le-am condimentat si le-am pus intr-o tava. 2.In tava am pus crengutele de rozmarin,usturoi,vin si o cana mare de apa.Le-am dat la cuptor la 170°timp de 2 ore,acoperit...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un bol punem cartofii razaliti, usturoiul pisat,ouale, faina, cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi...Citeste continuarea
Crutoane
Postat de: Valclaudia in PiineMaruntim feliile de paine, ungem bucatelele obtinute cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei, saram, piperam dupa gust. Presaram busuioc uscat si dam la cuptor la temperatura moderata...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: babi5 in MuraturiAm spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Winnie1 in TorturiSe bat ouale cu telul, impreuna cu 150 gr de zahar si apa de trandafiri, apoi diluam in compozitie cu laptele (putin incalzit), iar la sfarsit punem si faina. Intr-o cratita, punem la topit o cana...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, cu rasol...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcPunem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata. Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu legume...
Postat de: dariadeea in PorcCeafa de porc am portionat-o in 3 portii ,am batut-o cu ciocanul de snitele.Usturoiul l-am pisat foarte bine,l-am amestecat cu 2 linguri de ulei de masline si cu o lingura de condimente pentru...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ciupercile, le taiem la marimea dorita (atat coditele cat si palariutele). Curatam,spalam, tocam usturoiul, il calim in ulei 2 minute si adaugam ciupercile.Saram, piperam...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare, Ii scurgem de apa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja si ii...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriTaiem felii de cascaval grosute, Batem bine ouale cu sare si piper dupa gust, In 2 farfurii adaugam faina si pesmetul, Feliile de cascaval le trecem prin faina,oul batut,pesmet si repetam...Citeste continuarea
Cosulete la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPrepararea aluatului: -cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul. Intindem o...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam capsunile si le dam jos codita.Pregatim cateva borcane (spalate si scurse de apa )si adaugam capsuni dar lasam gol de doua degete.Deasupra in borcane adaugam cate 1/2 lingurita de...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriCartofii se spala,se razuieste coaja,se taie in 4 .Se amesteca intr-un bol cu ulei de masline,iar apoi cu condimentele,se pun intr-o tava si se dau la cuptor la 180 de grade pana sunt gata cam 45...Citeste continuarea
Cartofi cu sos de smantana
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala se taie pai. Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie. Sosul se prepara din smantana,...Citeste continuarea
Ciorba acra de vara
Postat de: ralu_ca in CiorbeIntr-o cratita incingem uleiul in care adaugam ceapa taiata marunt, morcovul ( eu l-am taiat rondele ) calim cateva secunde, apoi punem rosiile taiate marunt, ardeiul. Punem apa, lasam sa fiarba,...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: COSTEO in Supe/CiorbeCarnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate se adauga ceapa...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura si capsuni
Postat de: scortisoara in PrajituriMai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu...Citeste continuarea
Cheese Sticks
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDezghetam foile de placinta, le taiem in jumatate cu foarfeca (pe lungime). Dam branza pe razatoare, o amestecam cu smantana si obtinem un amestec cremos. Punem crema de branza pe mijlocul...Citeste continuarea
Clafoutis cu rosii cherry
Postat de: camelia75 in Aperitive / Garnituri1.Incalziti cuptorul la foc mediu. 2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei. 3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor cu sos marinat
Postat de: aliliana in PorcCarnea se amesteca bine impreuna ceapa taiata fin, usturoi pisat, sare, piper, 3 oua, marar verde si o lingura de faina de secara. Se fac chiftele si se pun in cuptor la copt. La...Citeste continuarea
Ciorba de teci cu afumatura
Postat de: aliliana in Supe/CiorbeIntr-o cratita se pune la oparit afumatura. Intr-o alta se pune apa la fiert cu sare. Paralel legumele se spala, curata si toaca. Cand apa a fiert se adauga legumele si afumatura. Se lasa la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: delia64 in Supe/CiorbePunem osul afumat la fiert , cand da in clocot aruncam apa si punem alta curata lasand sa fiarba incet . Intre timp curatam cartofii , ceapa , morcovul , si...Citeste continuarea
Conopida pane cu gust de gaina
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe fierbe conopida apoi se face un aluat din ingredientele de mai sus,se trece conopida fiarta prin aluat si apoi prin pesmet.Se coc in tava pe hartie de copt pana devin putin rumene.Se servesc ca...Citeste continuarea
Cupe cu spuma de zmeura
Postat de: alba_zori in DulciuriMai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte. Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca...Citeste continuarea
Ciorba cu pulpa de porc si afumatura
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeSpalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt,...Citeste continuarea
Crochete de pui cu garnitura de...
Postat de: ianculubita in PuiPieptul dezosat, fara piele,taiat in suvite lungi groase de 1 deget,condimentate,le trecem prin faina,ou batut,pesmet,le prajim in ulei incins si le scoatem pe prosoape de hartie apoi le lasam...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: merisor67 in PrajituriMai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam. Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in...Citeste continuarea
Cartofi pai cu ceapa, la tigaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postCartofii de curata de coaja, se spala si se taie pai sau rondele. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte se adauga cartofii. Ii intindem in strat subtire, pe toata...Citeste continuarea
Chiftelute umplute cu oua de...
Postat de: bucatarie_marocana in VitaPuneti intr-un bol carnea,puneti peste ea ceapa,patrunjelul,si condimentele si amestecati toate ingredientele foarte bine. Luati cam o lingura de carne,turtiti-o cu palmele,si puneti in...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: Dya in Sirop / CompotCuratam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite. Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place...Citeste continuarea
Clatite cu gem de capsuni
Postat de: delia64 in DulciuriSpargem ouale intr-un bol , adaugam zaharul, zaharul vanilat , razatura de lamaie , laptele , sarea, berea si faina , amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea
Cod cu cartofi si frunze de...
Postat de: cristeena20 in Peste- Bucatile de peste trebuie sa fie desarate in prealabil in apa rece , apoi se pun la fiert in apa cu ulei de masline si cateva crengute de coriandru. Dupa ce fierb cca 10 minute se scot din apa...Citeste continuarea
Ciuperci Champignons Sotate sau cu...
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie la incins cu ulei de maspine si catel de usturoi curatat. Cupatam ciupercile,le spalam si le taiem rondele.Le punem in tigaie la foc mic,cu putina sare,si lasam pana scade toata...Citeste continuarea
Chec cu rahat si ciocolata
Postat de: babi5 in PrajituriMai inti separam galbenusurile de albusuri .. Apoi adaugam la galbenuse zaharul ,untura,( margarina ) zaharul vaniliat si mixam bine ,bine .. Apoi adaugam coaja de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu os la cuptor!
Postat de: panacris in PorcCotletul se feliază după forma oaselor și se asezonează de sare, piper și boia, și se așează înt-un vas tremorezistent. Ciupercile, ceapa să ardeiul se curăță. Ceapa și...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: delia64 in CiorbeSe spala salata se taie sau se rupe si se pune la fiert 20-25 minute . Se caleste usturoiul taiat in putin ulei si se pune in oala. Adaugam usturoiul verde taiat si mararul spalat si...Citeste continuarea
Cartofi natur cu unt si verdeata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel. Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din...Citeste continuarea
Clatite cu Banane,Mango si Nutella
Postat de: Alina26 in DulciuriLaptele,zaharul,margarina,sare si esenta de vanilie se pun intr-o olicica si se pune la foc pana se topeste margarina. Faina si ouale,le punem intrun bol si mestecam cu blanderul,apoi adaugam...Citeste continuarea















