Cartofi la cuptor umpluti cu carne
Postat de: TimofteAR03 in Mancaruri cu carneEu am preparat cartofii direct in coaja dar se pot si curata, deci sa incepem cu condimentatul carnii, care este dupa gust, apoi spalam bine bine cartofii, mai ales daca ii lasam cu coaja, dupa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: danielaR in Ciorbeintr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete. Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte...Citeste continuarea
Chec cu mure
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...Citeste continuarea
Cheesecake cu gem si zmeura
Postat de: RuxyRux in PrajituriTin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :) Daca renuntati la...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: aliliana in Sirop / CompotStrugurii se spala si se pun la scurs. Se aleg boabele sanatoase. Siropul de zahar: la 300 ml apa se pune o lingura jumatate de zahar, se amesteca pana la topire completa. Baobele se struguri...Citeste continuarea
Cornulete spritate cu nuci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam....Citeste continuarea
Cheesecake cu afine
Postat de: stefydeea in DulciuriBiscuitii i-am maruntit bine la robot dar se pot si sfarama cu mana, dar trebuie destul de bine maruntiti, peste care am adaugat cele 6 linguri de lapte si untul topit. I-am amestecat bine si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PuiSpalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Elena_Daria in ConserveCum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, indepartam coditele si le taiem in 2 sau in 4 daca sunt mai mari. Le trecem apoi prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat, fara coji si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de rodie
Postat de: ianculubita in PorcIntr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti...Citeste continuarea
Cosulete cu branza si cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: comanligia in DulciuriSe pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu branza.Untul la temperatura camerei,se amesteca pana devine omogen.Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor cu rosii...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCoastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se...Citeste continuarea
Cum prepari cea mai gustoasa salata...
Postat de: gabrielacuisine in SalateCum prepari cea mai gustoasa salata orientala cu maioneza Se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit sau ii dam repede printr-un jet de apa rece ca sa ii racorim. Ii curatam de coaja si...Citeste continuarea
Clatite gratinate
Postat de: Elena_Daria in PuiPrima data pregatim clatitele dupa reteta preferata. Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute. Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta. Ghebele le punem la desarat in...Citeste continuarea
Cotlet de porc pe pat de ciuperci
Postat de: papabundetot in PorcAm pus carnita la marinat in sos soia,apa de flori de portocal (mi se pare ca da un gust fantastic carnii de orice fel) curry,fulgi de ardei si apoi am pus carnea cu tot cu marinata la...Citeste continuarea
Chec cu vanilie
Postat de: Elena_Daria in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa...Citeste continuarea
Cartofi aromati cu cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCartofii taiati cuburi ii punem la prajit intr-o tigaie acoperita. Ii condimentam bine si pana nu se rumenesc suficient nu mai amestecam in ei. Ideea este aceea de a obtine cartofi crocanti la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul - ceapa,ardeiul si am tocat totul foarte marunt apoi am pus totul intr-o oala de 5 l la calit cu uleiul de masline. Intre timp am curatat cartofii...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: caroline in ConserveCum se face sucul de rosii. Eu nu am separator ptr rosii asa ca m-am pus, am spalat rosiile si le-am rupt coditele. Le-am taiat in patru si le-am pus in robotul de bucatarie.Cand s-au facut ca...Citeste continuarea
Chiftelute in sos cu cartofi
Postat de: daniela_angelica in PorcSe pregatesc chiftelutele astfel: se amesteca carnea cu jamonul,usturoiul pisat,5 oua,mugurasii de pin,patrunjelul si se condimenteza,compozitia iese mai moale. Intr-o tigaie se pune destul ulei...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul cu unt si...
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbu. Se curata porumbul de foi si matase,se spala si se pune intr-o oala mare la fiert cu apa.Deasupra oalei am pus foi de porumb si peste o farfurie sau capac ptr a nu se ridica...Citeste continuarea
Cimbru pentru iarna
Postat de: Bunica in ConserveCimbrul se spala,se sterge cu un prosop si se pune la uscat intr-un loc umbros si aerisit. Dupa cam 14 zile se iau crengutele,se freca intre palme. Tulpinile se dau de-o parte. Se pune...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, ou, pesmet, ou, pesmet. Lasam feliile de cascaval la rece pentru 15 minute. Feliile se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins. Citeste continuarea
Ciuperci in sos bechamel si...
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCiupercile taiate se pun la calit in putin ulei deoarece acestea lasa zeama lor si se lasa acoperit la foc mic.Separat in alta craticioara se pune untul si uleiul la incins, se adauga faina, se se...Citeste continuarea
Copanele ca la KFC
Postat de: Lia1 in PuiPulpele de pui se spala si se curata bine. Se taie in doua cand sunt intregi si se scoate pielea. Se cresteaza (mai ales partile superioare) ca sa patrunda marinada. Le presarati cu sare si...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carneLegumele se curata si se spala bine. Ceapa se toaca marunt. Cartofii si morcovii se dau pe razatoarea mica, scurgandu-se ulterior de zeama care o lasa. Feliile de franzela se umezesc in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeSe curata si se spala bine legumele Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute Se...Citeste continuarea
Ciocolata de casa (raw vegan)
Postat de: DeliciiSanatoase in PrajituriCaju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema (practic unt). In acest timp va fi nevoie sa mai opriti robotul pentru a aduna compozitia de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas am pus coaja rasa de lamaie, untul, zaharul si am mixat foarte bine pana compozitia a devenit spumoasa. Am adaugat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina...Citeste continuarea
Ciorba cu rasol de vita - Reteta...
Postat de: Dya in CiorbeCum se prepara Ciorba cu rasol de vita - Reteta traditionala plina de savoare Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece,...Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: Dya in PrajituriDupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Ciuperci brune la cuptor
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se...Citeste continuarea
Clatite umplute cu crema de branza...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriCrema de branza de casa am obtinut-o prin amestecarea branzei cu smantana, la care am adaugat condimente. Si reteta cremei de branza de casa se afla pe site ...Citeste continuarea
Ciorba cruda de telina
Postat de: DeliciiSanatoase in CiorbeDupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa. Lichidul...Citeste continuarea
Chec cu inima de ciocolata
Postat de: ianculubita in PrajituriPregatim in primul rand inima de ciocolata;intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,sare,cacao,praful de copt toate cernute;untul si ciocolata le topim pe bain-marie apoi dam la rece;ouale...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriTinem creierul in apa rece10min apoi il oparim3-4min in apa cu 1lingura sare si 2linguri otet;strecuram,punem creierul intr-un vas si-l dam la frigider cateva ore sa se intareasca sa-l putem...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu alune de padure
Postat de: Criss in DulciuriApa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea. Se adauga cacao si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi...Citeste continuarea
Clatite cu sirop de visine
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron punem untul si coaja rasa de la lamaie si jumatate de compozitie de zahar. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul ramas.Se adauga si galbenusurile,untul...Citeste continuarea
Cubulete de carne cu piure de vinete
Postat de: Lia1 in OaiePREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: nadea68 in DulciuriLaptele se fierbe.Se adauga vanilia si zaharul.Se lasa la racit. Ouale se bat bine si se adauga la laptele racit.Se amesteca. Mai departe eu am folosit forme mici pentru budinca .Se pune...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: lorenik in CiorbeSe curata,se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza,dupa 30 de minute de fierbere se adauga la fiert si legumele taiate marunt. Se adauga un praf de sare ,piperul si cimbrul. Dupa inca vreo...Citeste continuarea
Compot de prune a la Mala
Postat de: babi5 in Sirop / CompotAm cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste...Citeste continuarea
Cartofi "in pijama"
Postat de: Lia1 in Mancaruri de postIntr-un castronel amestecati 4 linguri malai+1/2 lingurita sare+1 priza chilli+1/2 lingurita usturoi pudra+1 lingurita cu varf boia dulce. Se omogenizeaza amestecul uscat. Preincalziti cuptorul!...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan cu morcov
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCeapa o tocam marunt. Morcovul il dam pe razatoarea mica si amestecam toate ingredientele cu carnea tocata. Se adauga condimentele dupa gust si mararul tocat marunt. Se formeaza bilute de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeScarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert. Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de...Citeste continuarea
Crumble de piersici
Postat de: xana in PrajituriIngredientele pentru crumble se pun intr-un bol si se amesteca bine cu degetele pana le omogenizam. Piersicile taiate felii se imbraca bine in zahar, amidon, vanilie, zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Crap prajit cu sos de rosii si capere
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPeştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs. Capatana si coada o pastram pentru un bors de peste. Fiecare bucata in parte se condimenteaza...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: luminita_31 in PrajituriSeparam albusul de galbenusuri .Albusurile le mixam impreuna cu zaharul (zaharul il turnam putin cate putin)pana devine ca o bezea.Apoi punem cana de ulei peste bezeaua formata si mixam...Citeste continuarea




















