A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chipsuri din vinete pane

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Vanata se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa pret de 10 minute. In doua farfurii punem ouale batute si faina.  Scurgem feliile de vinete de apa care si-au lasat-o. Punem tigaia cu...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii, se fierb in apa, se curata de coaja si se paseaza. Se adauga susanul, smantana, 2 oua si 200 g faina. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, ghimbir si piper alb...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie felii ca la snitele. Se bate si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune o felie de sunca, cascaval , si se ruleaza. Se da prin faina, ouale batute , pesmet si se...Citeste continuarea

Compot de piersici albe

Postat de: ianculubita in Sirop / Compot

Piersicile spalate,puse in borcane,masuram apa pentru sirop,o punem intr-o oala impreuna cu zahar,cate 1-2 linguri la fiecare borcan,in functie de dulceata fructelor si vanilia sau cine are 2-3...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata. Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori. Se taie sunca felii groase cam de un...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: ianculubita in Sirop / Compot

Prunele spalate,le impartim in borcane,umplem borcanele cu apa,rasturnam apa intr-o oala,adaugam zaharul,pentru fiecare borcan 2linguri zahar sau fiecare pune dupa gust,cuisoarele si lasam pe foc...Citeste continuarea

Calamari Pane (cu bere neagra)

Postat de: ReteteDePoveste in Fructe de mare

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: danakarin in Mancaruri de post

Curățăm cu grijă ciupercile de urme de pământ și crenguțe,dar nu le spălăm. Batem ouăle și le asezonăm cu sare și piper. Pregătim trei vase cu ceea ce ne trebuie și...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: nadea68 in Mancaruri de legume

Cartofii se curata de coaja si se spala. Se taie in patru sau bucati mai mari.Spalam si curatam si morcovul si ardeiul.Taiem in lung  ardeiul si morcovul. Intr-un recipient rezistent la...Citeste continuarea

Covrigei sarati

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Branza de vaci se amesteca cu sare. Se pune oul si se amesteca bine.Se pun 2 linguri de faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Continuam sa punem faina pe rand pana obtinem un aluat care...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata cu carnat...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Am pus fasolea  de cu seara  la inmuiat. A doua zi am pus-o intr-o oala  de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot . Apoi am pus apa calda si...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: Bucatardinpasiune in Dulciuri

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam...Citeste continuarea

Cochilii cu branza si coaja de lamaie

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Paste

Punem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din...Citeste continuarea

Clafoutis cu prune

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam....Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de...Citeste continuarea

Cartofi dauphinoise

Postat de: privatelaura in Pui

Am curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete....Citeste continuarea

Cartofi "crestati", la cuptor

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana la baza. Condimentam printre crestaturi cu boia, sare, usturoi granulat si ierburi de...Citeste continuarea

Chiftelute picante de cartofi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei. Pireul astfel obtinut il amestecam cu...Citeste continuarea

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Postat de: Ina75 in Ciorbe

Pregatim aragazul si o oala in care punem apa rece. Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa. Taiem morcovii in bucati...Citeste continuarea

Cartofi EVANTAI

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala si se taie felii dar nu pana jos, ca sa nu se desfaca. Se amesteca uleiul cu boiaua, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Se dau cartofii prin amestecul de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: manu_ela in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se taie coditele si se spala. Ceapa si ardeiul de taie marunt si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga coditele taiate si ele marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu dovlecel si...

Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw vegan

Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul,...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor umpluti cu carne

Postat de: TimofteAR03 in Mancaruri cu carne

Eu am preparat cartofii direct in coaja dar se pot si curata, deci sa incepem cu condimentatul carnii, care este dupa gust, apoi spalam bine bine cartofii, mai ales daca ii lasam cu coaja, dupa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: danielaR in Ciorbe

intr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete. Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte...Citeste continuarea

Chec cu mure

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul  si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...Citeste continuarea

Cheesecake cu gem si zmeura

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Tin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :) Daca renuntati la...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Strugurii se spala si se pun la scurs. Se aleg boabele sanatoase. Siropul de zahar: la 300 ml apa se pune o lingura jumatate de zahar, se amesteca pana la topire completa. Baobele se struguri...Citeste continuarea

Cornulete spritate cu nuci

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam....Citeste continuarea

Cheesecake cu afine

Postat de: stefydeea in Dulciuri

Biscuitii i-am maruntit bine la robot dar se pot si sfarama cu mana, dar trebuie destul de bine maruntiti, peste care am adaugat cele 6 linguri de lapte si untul topit. I-am amestecat bine si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Pui

Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Elena_Daria in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, indepartam coditele si le taiem in 2 sau in 4 daca sunt mai mari. Le trecem apoi prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat, fara coji si...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de rodie

Postat de: ianculubita in Porc

Intr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti...Citeste continuarea

Cosulete cu branza si cascaval

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Intai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu branza.Untul la temperatura camerei,se amesteca pana devine omogen.Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor cu rosii...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Coastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru  si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se...Citeste continuarea

Cum prepari cea mai gustoasa salata...

Postat de: gabrielacuisine in Salate

Cum prepari cea mai gustoasa salata orientala cu maioneza Se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit sau ii dam repede printr-un jet de apa rece ca sa ii racorim. Ii curatam de coaja si...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: Elena_Daria in Pui

Prima data pregatim clatitele dupa reteta preferata. Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute. Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta. Ghebele le punem la desarat in...Citeste continuarea

Cotlet de porc pe pat de ciuperci

Postat de: papabundetot in Porc

Am pus carnita la marinat in sos soia,apa de flori de portocal (mi se pare ca da  un gust fantastic carnii de orice fel)  curry,fulgi de ardei si apoi am pus carnea cu tot cu marinata la...Citeste continuarea

Chec cu vanilie

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa...Citeste continuarea

Cartofi aromati cu cascaval

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Cartofii taiati cuburi ii punem la prajit intr-o tigaie acoperita. Ii condimentam bine si pana nu se rumenesc suficient nu mai amestecam in ei. Ideea este aceea de a obtine cartofi crocanti la...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: babi5 in Ciorbe

Am curatat zarzavatul - ceapa,ardeiul si am tocat totul foarte marunt apoi am pus  totul  intr-o oala de 5 l la calit  cu uleiul de masline. Intre timp am curatat  cartofii...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: caroline in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Eu nu am separator ptr rosii asa ca m-am pus, am spalat rosiile si le-am rupt coditele. Le-am taiat in patru si le-am pus in robotul de bucatarie.Cand s-au facut ca...Citeste continuarea

Chiftelute in sos cu cartofi

Postat de: daniela_angelica in Porc

Se pregatesc chiftelutele astfel: se amesteca carnea cu jamonul,usturoiul pisat,5 oua,mugurasii de pin,patrunjelul si se condimenteza,compozitia iese mai moale. Intr-o tigaie se pune destul ulei...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul cu unt si...

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbu. Se curata porumbul de foi si matase,se spala si se pune intr-o oala mare la fiert cu apa.Deasupra oalei am pus foi de porumb si peste o farfurie sau capac ptr a nu se ridica...Citeste continuarea

Cimbru pentru iarna

Postat de: Bunica in Conserve

Cimbrul se spala,se sterge cu un prosop si se pune la uscat intr-un loc umbros si aerisit. Dupa cam 14 zile se iau crengutele,se freca intre palme. Tulpinile se dau de-o parte. Se pune...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, ou, pesmet, ou, pesmet. Lasam feliile de cascaval la rece pentru 15 minute. Feliile se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins. Citeste continuarea

Ciuperci in sos bechamel si...

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Ciupercile taiate se pun la calit in putin ulei deoarece acestea lasa zeama lor si se lasa acoperit la foc mic.Separat in alta craticioara se pune untul si uleiul la incins, se adauga faina, se se...Citeste continuarea

Copanele ca la KFC

Postat de: Lia1 in Pui

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Se taie in doua cand sunt intregi si se scoate pielea. Se cresteaza (mai ales partile superioare) ca sa patrunda marinada. Le presarati cu sare si...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carne

Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se toaca marunt. Cartofii si morcovii se dau pe razatoarea mica, scurgandu-se ulterior de zeama care o lasa. Feliile de franzela se umezesc in...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]