Zarangollo

de Sidy in Mancaruri de legume, 24 Aug 2011 | 10364 vizualizari

 

Zarangollo este o garnitura usurica, sosita din Spania, in care legumele sunt bine ascunse sub un strat de oua.
Se poate consuma calda ca atare sau alaturi de o bucata de friptura, asa cum am facut si eu....

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 4 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • oregano proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarangollo:

Cartofii si dovleceii se spala bine si se sterg cu un servet absorbant. Cartofii se curata si se taie rondele. Dovleceii se taie si ei rondele, cu seminte cu tot. Ardeiul il taiem fasii subtiri.

Punem uleiul la incins in care calim ceapa tocata pina ce se sticleste. O scoatem cu o paleta si o punem pe un servet absorbant. In uleiul ramas prajim putin pe ambele parti cartofii si ardeiul , la foc mic sa se patrunda bine. Cand sunt gata ii scoatem si pe ei pe servet absorbant.

In uleiul ramas( daca este necesar, mai adaugam) prajim si dovleceii pe care ii vom aseza apoi pe servet absorbant. Intr-o cratita topim untul si asezam in straturi cartofii , ardeiul ,ceapa si dovleceii; ii condimentam.

Batem bine ouale , le condimentam si adaugam oregano taiat marunt. Rasturnam compozitia peste legume, acoperim cratita cu capac si lasam pe foc mic 5-10 minute pina se coaguleaza ouale pe legume. Cand ouale s-au intarit , portionam garnitura si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarangollo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta ratatouille