Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 6888 vizualizari

 

Cornulete aromate si foarte moi

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. migdale macinate
  • 50 gr. alune macinate
  • 280 gr. faina
  • 70 gr. zahar praf
  • un praf sare
  • 200 gr. unt
  • doua galbenusuri ou
  • Pentru pudrat : 5 pliculete zahar vanilat si o jumatate canita zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece  pentru doua ore.

Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care 

am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu 

hartie de copt cu distanta suficienta intre ele , ptr. ca vor creste si le coacem aprox. 10min 

sau mai mult (cu grija sa nu se arda) . Le lasam un pic la racit , dupa care le rostogolim

incet in zaharul praf amestecat cu cel vanilat. Sunt atat de bune ( din aceste cornulete

pregatesc intotdeauna mai multe portii ).

 

Va doresc : Pofta buna ! 

 

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale sau alune putem folosi nuci macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert kataif cu alune si fistic