Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

de Bucataras in Mancaruri de legume, 12 Iul 2024 | 3218 vizualizari

 

Andra Mihail ne aduce azi o rețetă gustoasă și rapidă de vinete umplute cu legume și brânzeturi. Un preparat sănătos și delicios, perfect pentru zilele călduroase. Află secretele unei combinații savuroase și ușor de pregătit.
Pentru aceste Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară, ai nevoie de următoarele ingrediente: vânătă, feta, mozzarella, roșii chery, usturoi și cimbrișor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară
  • 1 vânătă potrivită
  • 150 gr feta
  • 50 gr mozzarella
  • 100 gr roșii cherry
  • cimbrișor
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară:

Cum se prepara Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară:

Taie vânăta în jumătăți, pe lungime. Scobește miezul, lăsând coaja cât mai subțire. Așază jumătățile de vânătă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentează cu puțină sare și piper.

Toacă mărunt miezul de vânătă. Taie roșiile cherry în jumătăți. 

Pune pe foc o tigaie cu puțin ulei de măsline. Așteaptă până se încinge uleiul, apoi pune la rumenit roșiile cherry, miezul de vânătă tocat și usturoiul mărunțit. Adaugă puțin cimbrișor pentru aromă. 

Lasă legumele să se înmoaie puțin, apoi adaugă cubulețe de brânză feta. Lasă 1-2 minute pe foc, apoi dă deoparte tigaia.

Umple fiecare jumătate de vânătă cu compoziția pregătită. Rade peste umplutură multă mozzarella.

Coace vinetele umplute, la 190 grade C, pentru 15-20 minute sau până se gratinează frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și presară puțin cimbrișor peste vinetele gratinate.

O mâncare gustoasa, ușor de făcut cu ingrediente puține.

Încearcă și rețeta de Vinete umplute cu carne sau varianta de Evantai de vinete.

Îți recomandăm și rețeta de Vinete pane cu sos de roșii.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute