Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2013 | 4468 vizualizari

 

Pentru un mic dejun sanatos si consistent am pregatit vinete pane. Insa ca sa fie si mai consistente si mai gustoase decat cele pregatite dupa reteta clasica, am ales sa fac vinetele mele pane cu faina de ovaz si faina neagra.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina neagra
  • -3 linguri de faina de ovaz
  • -1 cana de lapte batut
  • -1/2 cana de miez crud de seminte de floarea soarelui
  • -condimente (sare, piper alb, busuioc)
  • -ulei de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui:

Am luat doua vinete medii ca marime si le-am taiat felii subtirele si circulare. Intr-un castron am batut trei oua in care am adaugat un praf de sare, busuioc si piper alb. Apoi am incorporat faina de ovaz – care reprezinta o sursa buna de carbohidrati si ne ajuta sa prevenim cresterea in greutate, alturi de faina neagra, seminte crude de floarea soarelui si lapte batut. Am omogenizat totul si in aceasta compozitie am scufundat feliile de vinete rand pe rand.

Intr-o tigaie am incins ulei de porumb despre care stim ca are un punct de ardere foarte ridicat, deci putem praji linistiti cu ulei de porumb. Mai stim si care are de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de floarea soarelui si contine de asemenea si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. In acest ulei incins am pus vinetele date prin amestecul prezentat mai sus la prajit, la foc mic. Le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti atat cat am considerat sa fie de rumenite si le-am scos pe o farfurie intinsa. Ca sa previn excesul de ulei, am asezat pe farfurie un prosop de hartie si vinetele prajite le-am asezat deasupra hartiei. Apoi doar le-am transferat intr-un alt vas.

 Ele pot fi servite atat la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte, fie la pranz alaturi de o salata.

Noi am servit alaturi de crema de branza facuta in casa si salata de sfecla rosie cu hrisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane