Varza noua calita cu marar si ciolan

de Bunica in Porc, 16 Mai 2009 | 39432 vizualizari

 

Varza noua este delicioasa calita cu marar si cu un ciolan afumat

 

INGREDIENTE

  • 2 verze noi de marime medie (3 kg)
  • 1 ciolan afumat
  • 2 legaturi de marar
  • 500 gr rosii taiate cubulete
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamiie (dc o vreti mai acra)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua calita cu marar si ciolan:

Ciolanul afumat se spala bine, se lasa 30 de minute in apa calduta pentru a se curata de fum bine.

Se taie varza fideluta si se freaca bine cu sare.

Ardeiul gras se taie cubulete si se inabusa in uleiul de masline, apoi se adauga varza si se caleste bine in continuare. Cind s-a inmuiat bine se adauga rosiile taiate cubulete, mararul tocat marunt, piper, cimbru si foaia de dafin.

Se pune cioloanul in mijlocul cratitei, se inveleste cu varza si se da la cuptor la foc moale. Puteti adauga acum o cana de apa, daca este nevoie.

Dupa o ora si jumatate se scoate cratita si se indeparteaza varza de pe ciolan. Se da din nou la cuptor circa o ora tot la foc moale.

Se serveste cu mamaliguta, ardei iute si o cana de vin!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua calita cu marar si ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan