Varza dulce ca la Cluj

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 4 Ian 2019 | 5305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de varza proaspata mare
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g carne tocata de vita
  • 200 g de sunca afumata
  • 1 ceapa mare
  • 200 g de orez
  • sare, piper dupa gust
  • paprika afumata
  • 2 crengute de cimbru uscat
  • 800 ml sos de rosii de casa - reteta aici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce ca la Cluj:

Se curata ceapa si se taie marunt.

Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei, caliti jumatate din ceapa si adaugati varza. Puneti piper, paprika, cimbru uscat. Se amesteca din cand in cand, gatiti timp de 15 minute.

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiert, se strecoara si se lasa deoparte.

Intr-o tigaie in putin ulei puneti la calit ceapa ramasa cu sunca afumata taiata bucatele.

Colorati, adaugati apoi carnea tocata si cimbrul uscat. Reveniti pana cand carnea isi schimba culoarea, puneti piper , paprika, atentie la sare caci sunca este deja sarata.

Se unge un vas de yena cu ulei si se adauga un strat de varza. Se stropeste cu suc de rosii, se adauga jumatate din carnea tocata, se pune un strat de orez,  din nou un strat de varza, suc de rosii , restul de carne si restul de orez. Deasupra se pune un ultim strat de varza peste care se toarna si restul de sos de rosii.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 1h-1 h20.

Am acoperit vasul 40 de minute, apoi l-am descoperit ca sa se rumeneasca la suprafata.

Verificati si adaugati apa fiarta dacca trebuie (n-am pus).

Se serveste calda cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]