Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte

de botcrina in Porc, 26 Oct 2014 | 5194 vizualizari

 

Zilele acestea nu ştiam ce să mai gătesc, am căutat să văd cam ce aveam prin casă şi a ieşit următorul preparat, unul foarte gustos şi săţios.

 

INGREDIENTE

Pt. tocăniţă
  • 300 g carne de porc
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • o jumătate dintr-o rădăcină de ţelină
  • 1 morcov
  • sare, piper după gust
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură boia dulce
  • 100 ml ulei
Pt. găluşte
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • 1 praf de sare
Varza călită
  • 1 ceapă medie
  • 1 varză potrivit de mare(aprox. 1 kg)
  • sare, piper după gust
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte:

Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele.

Cu ajutorul unui cuţit facem varza fideluţă, presărăm peste aceasta 1 linguriţă sare, amestecăm şi o lăsăm să stea aproximativ 10 minute.

Între timp punem apă la fiert pt găluşte.

Într-un bol desfacem ouăle, apoi le amestecăm cu făină, griş şi sare până obţinem un aluat potrivit pentru găluşte.

Când fierbe apa, cu ajutorul unei linguri punem găluştele în apă.

După aproximativ 5-10 minute scoatem găluştele într-o strecurătoare.

Călim ceapă tăiată cubuleţe, apoi adăugăm varza. Punem dacă mai este nevoie sare, apoi piper şi 1 foaie de dafin. Stingem cu o ceaşcă de apă.

Când este bine pătrunsă varza şi are o culoare maronie este gata.

La final asamblăm totul astfel: punem găluştele peste varză apoi adăugăm tocăniţa de carne şi amestecăm cu grijă ca să nu rupem găluştele.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]