Turte cu ceapa verde

de Lau in Piine, 18 Ian 2021 | 2380 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 200-250 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 legaturi ceapa verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu ceapa verde:

Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea.

Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim cu folie alimentara bolul si lasma sa se odihneasca 30 min.

Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt.

Impartim aluatul in 8 bucati egale. intindem fiecare bucata de aluat pe care o ungem cu ulei,presaram putina sare si ceapa tocata.

Impaturim fiecare bucata din fata in spate sau putem rula ca un melc.

Aplatizam putin cu mana dupa care intindem putin cu sucitorul,

Lasam se odihneasca pana ce terminam fiecare bucata de aluat.

Le prajim in ulei incins pana ce se rumenesc pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine-Floare cu varza acra