Triunghiuri cu mere si cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 14 Iun 2011 | 5350 vizualizari

 

Dupa modelul de trigoane a lui Vladimir (MotanLaOale) am facut si eu cu mere si branza. Multumesc, au fost foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte
  • ulei pt uns foile
  • 3 mere
  • 3 lg nuca macinata
  • 1lgt scortisoara macinata
  • zahar dupa gust
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 200g branza de oaie framantata
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • sare (optional)
  • 1 ou pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu mere si cu branza:

Se lasa foile la dezghetat. Ungem fiecare foaie cu ulei dupa care le suprapunem, facem cate un set de trei foi. Le taiem pe lungime in trei fasii. In total vor iesi 12 portii.

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu sucul de lamaie. Se pune nuca macinata, zaharul si scortisoara si se amesteca. Cu aceasta compozitie ies 6 triunghiuri.

Branza se amesteca cu smantana si oul sa se omogenizeze. Se formeaza celelalte triunghiuri. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se da la cuptor pana se rumenesc.

Se servesc cele cu mere reci iar cele cu branza caldute (mie asa mi-a placut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu mere si cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

15.06.2011, 15:11

Serviti, va rog!

adry88 1

15.06.2011, 16:29

ionela2682 1

15.06.2011, 17:45

Am crezut ca ai combinat branza cu merele.... dar m-am lamurit dupa ce am citit reteta!
Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu branza dulce