Trifle cu limoncello

de diamond in Prajituri, 15 Apr 2013 | 4855 vizualizari

 

o reteta minunata, racoroasa, aromata... cu un echilibru perfect dulce-acrisor...parfumat...intr-un cuvant: delicios!

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale
  • 75 ml limoncello
  • 1 lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml lapte
  • piscoturi savoyarzi
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 2 plicuri zahar bourbon
  • zmeura
  • cateva patratele ciocolata neagra 75 % cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trifle cu limoncello:

Portocalele se storc de sucul lor...intr-un vas de marime potrivita acolo unde urmeaza sa asamblam desertul.

Peste sucul de portocale se adauga imoncello, verificand echilibrul dintre dulceata si alcool...

Fundul vasului se acopera cu un strat de piscoturi...

Intr-un vas separat se pun mascarponele, zaharul pudra, zaharul de bourbon si laptele...

Se mixeaza cateva secunde ca sa se omogenizeze totul...

Deasupra radeti coaja de lamaie, apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie...amestecati bine...

Crema se repartizeza peste piscoturi...care intre timp au absorbit tot lichidul de pe fundul vasului...

Peste crema se adauga zmeura...iar deasupra se rade din belsug ciocolata neagra!

Dati vasul la frigider...

Fiecare linguritza savurata lasa in urma cate o exclamatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trifle cu limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]