Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

de nadina73 in Dulciuri, 25 Iun 2010 | 26374 vizualizari

 

din curiozitate am incercat si eu acest tort care de face foarte rapid si care la un moment dat era in top 1

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola de vanilie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • Caramel:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • -frisca-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir:

Blatul:

Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine

Crema :

Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat

Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade

Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata