Tort Harley Davidson

de meosiris in Torturi, 3 Aug 2011 | 8021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat pandispan din comert
  • 300g capsuni
  • 150ml iaurt
  • 400ml frisca
  • zahar dupa gust
  • vanilie
  • 1 1/2 pliculet gelatina

Sirop:

  • 150g zahar
  • apa
  • esenta de rom.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Harley Davidson:

Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata.
Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom.


Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa.
Pentru crema spalam bine capsunile, le curatam de codite apoi le mixam cu un blender. Amestecam cu iaurtul si frisca batuta bine cu zahar dupa gust. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn prin miscari de rasturnare. Punem si putina esenta de vanilie.


Dupa ce crema e gata, tot ce ne mai trebuie este gelatina topita pe baie de aburi. Omogenizam foarte bine compozitia.


Luam prima foaie de blat, o asezam in forma, o stropim cu sirop si asezam jumatate din crema, apoi tot asa pana terminam blatul. Lasam in frigider o noapte iar a doua zi ornam cu pasta Marshmallow sau pur si simplu daca vi se pare prea complicat, doar cu frisca si capsuni.

Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Harley Davidson" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de vanilie si crema ganache