Tort fluture

de cristina1985 in Torturi, 23 Iul 2014 | 4438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua+2 oua
  • 8 lg zahar+3 lg
  • 8 lg faina +3 lg
  • praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 4 lg amidon
  • zahar vanilinat 2
  • esenta vanilie 1/2
  • capsuni
  • banane(2)
  • mandarine sau portocale(3-2)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

Blaturile- Se fac 2 blaturi care se vor decupa fiecare in forma de aripa de fluture si din margine corpul fluturelui.Blatul se face din :4 albusuri se bat spuma cu putina sare; se adauga 4 lg de zahar si se bate in continuare.Se adauga  4lg faina si praf de copt (1/2).

Crema - se amesteca 2oua cu 3 lg zahar, esenta vanilie, zahar vanilinat, 3 lg faina , 4lg amidon. Cand fierbe laptele, se adauga amestecul de oua.Se fierbe 10-15 minute, amestecand .

Peste blaturi se pune crema de vanilie si se orneaza cu fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

23.07.2014, 22:00

Frumos!

MotanLaOale 1

24.07.2014, 09:01

cristina1985 1

06.12.2014, 16:58

Se face crema din 1 l lapte, deci dublati cantitatile. Se poate orna cu mandarine din compot (sunt decojite),Arata mai bine !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]