Tort de portocale

de Ina in Torturi, 11 Apr 2010 | 5933 vizualizari

 

E mult mai gustos decat o arata pozele...

 

INGREDIENTE

            Blatul :

  • -   30 g. faina,
  • -         o lingurita rasa praf de copt,
  • -         100 g. zahar,
  • -         100g. migdale prajite si macinate,
  • -         coaja rasa de la o portocala,
  • -         3 oua,
  • -         50 ml. ulei,
  • -         un praf de sare.

Crema:  

  • - 9 foi de gelatina  ( sau 3 pliculete cu gelatina praf ) ,
  • - 350 ml. lapte,
  • - 5 galbenusuri,
  • - 120 g. zahar,
  • - 400 ml. frisca,
  • - 80 ml. lichior de portocale,
  • - 100 g. ciocolata amaruie ,
  • - 3-4 portocale.

  Pentru ornat:

  •  - 100 g. ciocolata amaruie sau menaj, in care mai adaugam cacao
  •  - 50 g. cacao.

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

 Blatul:   Se mixeaza ingredientele pentru blat , se toarna in forma (cu margini detasabile)  tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins.

 Crema:  Se bat galbenusurile cu zahar si se toarna laptele fierbinte. Se incalzeste in bain-marie amestecand continuu , pana se ingroasa putin. Se adauga gelatina si se dizolva . Se scoate compozitia din bain-marie si se bate pana se raceste, apoi se inglobeaza frisca batuta si lichiorul ( poate fi si alt lichior sau coniac, in care punem coaja de portocala ).

Se acopera blatul cu jumatate din crema, dupa ce am asezat cateva felii de portocala pe marginea vasului.  In restul de crema se inglobeaza 100 g. ciocolata topita si miezul de la 2-3 portocale, taiat cubulete. Crema de ciocolata se adauga peste crema alba si se marmoreaza cu o furculita. Tortul se da la frigider cca. 3-4 ore.

 ORNAT:  Se topeste ciocolata , se toarna pe o folie sau hartie de copt si se niveleaza, apoi se lasa sa se intareasca. Se rup bucati si se pudreaza cu cacao. Cu aceste bucati se orneaza suprafata tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

31.05.2013, 11:50

DIANA B 1

31.05.2013, 13:38

Saracul bucataras-Gusti ...

Miha 1

31.05.2013, 16:06

"Avea voceam subtire, cand mi-a vorbit"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.