Tort de mere

de Silvioara in Torturi, 8 Oct 2011 | 9206 vizualizari

 

Este o prajitura cu mere, cu aluat fraged ca de pandispan, care se poate coace in tava sau in forma de tort. Umplutura de mere se poate inlocui foarte bine si cu branza.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 gr iaurt simplu
  • 1 praf de copt
  • mirodenii (coaja de lamaie, vanilie)
  • 2 cani cu faina cernuta.

Umplutura:

  • 1 kg de mere rase calite pe foc mic cu 5 linguri zahar, pana scade zeama.
  • La sfarsit se pune o lingurita de scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu faina in plus.

Intr-o tava tapetata se toarna jumatate din aluat si se da la cuptor la foc mediu pana se intareste putin deasupra. Atentie! Nu se coace de tot, pana se face aurie, ci doar pana se intareste aluatul deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se uniformizeaza deasupra primei foi umplutura de mere si se toarna si cealalta parte de aluat, intinzand usor cu o lingura spre margini. Atentie! Umplutura de mere nu trebuie sa fie zemoasa, prea multa zeama inmoaie blatul de dedesubt si-l face sa para necopt. De asemenea, umplutura nu va fi fierbinte, ci racita la temperatura camerei.

 Se da din nou la cuptor, tot la foc moderat, pe cantul din mijloc al cuptorului. Cand s-a copt frumos deasupra, se opreste focul, se mai lasa in cuptor 2-3 minute si se scoate.

 Se lasa la racit, se scoate din tava, se taie si se pudreaza bine cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

10.10.2011, 08:39

bun bun

alinutzika 1

10.10.2011, 14:52

f buna

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 16:29

foarte reusit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)