Tort de căpșuni

de Zamfira in Torturi, 19 Oct 2015 | 10368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de căpșuni:

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două.

Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic.

Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare.

Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită.

Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă.

Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior.

Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.

Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior.

Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni.

Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]