Tort cu piersici si ananas fara blat

de Patricia Iordache in Torturi, 27 Feb 2013 | 16039 vizualizari

 

Acest tort pregatit pe fuga, pentru ziua mea, acum vreo 2 ani.

 

INGREDIENTE

  • Ne trebuie:
  • - 6 plicuri gelatina (10 gr * 6 plicuri)
  • - apa pentru preparat gelatina
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 2 oua
  • - 1 cutie compot ananas bucati
  • - 1 cutie compot piersici jumatati
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata
  • pentru frisca
  • - 1l frisca lichida
  • - 2 cani zahar tos
  • - 1 lingura smantana grasa
  • pentru ornare
  • - frisca colorata,
  • frisca alba,
  • floricele din pasta de zahar ( eu le-am facut singura) sau cumparate din comert
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ananas fara blat:

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar, adaugi cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.  

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 2 cani de zahar si cu 1 lingura de smantana.  

Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata si le lasi cam 30 minute. Scoti din compot bucatile de ananas si le pui la scurs intr-o sita. Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.  

Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse de visinata si bucatile de ananas.  

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma patrata si o forma inimioara), asezi in aceasta forma folie alimentara pe fund si pe pereti, torni 1/2 din compozitia obtinuta si dai la rece pentru 15 minute. Dupa ce s-a inchegat putin, o scoti de la frigider si asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus. Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.  

Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi faci modele dupa bunul plac din frisca colorata (frisca alba amestecata cu putin colorant alimentar). Poti orna chiar si cu fructe sau floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ananas fara blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

Sim0na 1

28.02.2013, 12:44

Mm... bun-bun! Si frumos pe dreasupra!!

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 18:11

Multumesc mult fetelor

Valclaudia 1

22.07.2013, 06:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]