Tort cu mere umplute si crema de branza

de diana_k in Torturi, 21 Noi 2011 | 7410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1/2 cana fructe uscate: caise, stafide, coji de portocala confiate..etc
  • 1/2 cana nuci taiate marunt
  • 20ml coniac
  •   pentru aluat
  • 200g unt sau margarina
  • 2 cani faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 plic praf de copt ...5 g. 
  • pentru umplutura de branza
  • 500g branza dulce
  • 200ml smantana
  • 1/2 cana gris
  • 1/2 cana zahar
  • 2 pliculete zahara vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere umplute si crema de branza:

pentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul
apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem aluatul la rece pentru 1 ora.
pregatim umplutura de branza
smantana o frecam cu zaharul, adaugam grisul, ouale, vanilia, romul si branza dulce data prin sita. se poate pregati si in robotul de bucatarie.

ungem  o tava cu inel cu unt si tapetam cu aluatul, avand grija sa acoperim bine si peretii ei.
pregatim merele, le curatam de coaja si scoatem miezul, avem grija sa nu stricam peretii si fundul lor.
asezam merele in mijlocul tavii si le umplem cu fructele scurse de lichid si amestecate cu nuca

turnam cu atentie branza in jurul merelor, nu umplem tava pana sus, lasam o distanta de 2 cm pana la marginea tavii dam tava la cuptor pentru 50 minute, la 180g.

facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinta, eu am folosit o glazura din albus de ou batut cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere umplute si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos cu alune de padure