Tort cu crema de branza si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 3966 vizualizari

 

Un tort fresh !!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura unt topit
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • jumate de plic praf de copt
  • CREMA:
  • 250 gr. crema de branza
  • 150 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml suc de portocale,
  • 4 linguri zahar
  • JELEU:
  • 700 ml suc de portocale
  • 2 budinci de vanilie
  • 4 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu de portocale:

 Sii...

BLAT:

Ouale , zaharul si sarea se bat bine cu mixerul( cam 10 min.), se adauga esenta de vanilie si untul topit. Apoi se incorporeaza faina, amidonul,si praful de copt care au fost amestecate in prealabil. Se coace in tava cu diametrul de 28, unsa cu margarina timp de 40-50 min la foc potrivit.

Tortul l-am asamblat in tava cu pereti detasabila

CREMA:

Se mixeaza  branza, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se prepara gelatina, se bate frisca. Gelatina se toarna peste compozitia cu branza omogenizand apoi se adauga frisca batuta , se amesteca bine si se pune peste blat  si se da la frigider.

SIROP: 

Se pune sucul cu zaharul la fiert , pana se topeste zaharul. Se raceste si se insiropeaza blatul.

JELEU:

Budinca , zaharul si 100 ml de suc de portocale se pun in castron si se amesteca cu telul . Celalalt suc ramas se pune la fiert, cand fierbe se toarna budinca, se lasa pana se ingroasa putin, Se pune la racit pana devine caldut, apoi se toarna peste branza, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (9)

Miha 1

21.03.2013, 20:33

te rog redacteaza corect reteta pentru a putea fi aprobata in site. Exista rubrici separate pentru ingrediente, mod de preparare etc... Multumesc!

Dea_Dea 1

21.03.2013, 22:55

Miha am rectificat!! Sa imi spui daca este bine!!

Rocsi 1

22.03.2013, 13:16

Ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]