Tort cu ciocolata Nutella

de IrinaChef in Bucataras in oras, 24 Ian 2013 | 4453 vizualizari

 

O reteta de un tort pufos si consistent , perfect pentru orice ocazie !

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata Nutella:

Pentru Blat :

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece,treptat zaharul se bate pana se face bezea.Galbenusul se freaca cu cele 2 linguri de ulei si se incoporeaza usor un albus batut bine.Se adauga faina cu praful de copt cernute, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit adaugam cacao.

Se toarna intr-o forma unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina,Il lasan 25-30 min depinde de cuptor. Il lasam la racit si se taie in 3 blaturi.

Intre timp facem crema: punem toata Nutella intr-o oala, adaugam esenta de rom si cele 2-3 linguri de lapte (cat sa se formeze o crema ca sa o putem intinde pe blaturi). O dam de pe foc. Punem intr-o tigaie nucile si putin zahar cat pentru a se carameliza si le adaugam in crema facuta.

Facem siropul din apa si zahar si insiropam bine cele 3 blaturi. Punem pe rand un blat si un strat de crema iar la sfarsit  il putem orna cu ciocolata alba ( eu asa am facut) .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]