Tort "Caramel"

de Anamaria7 in Torturi, 14 Feb 2010 | 16683 vizualizari

 

Mama mi-a facut o surpriza si a cumparat o cartzulie groasa pliiina cu retete: "Enciclopedia de dulciuri si produse de patiserie" de la editura Bucataria pentru toti. Asa ca am rasfoit-o urgent sa vad ce gasesc prin ea... :)

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300g zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 50 ml esenta de rom
  • 50 ml esenta de vanilie
  • 150-200 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Caramel":

Intr-o cratita (sau forma speciala pentru tort) se caramelizeaza 200g zahar, apoi se tapeteaza peretii vasului. Separat, se amesteca 6 oua cu 50g zahar, laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se pune la cuptor la 180C cca 30min, pana cand crema de zahar ars s-a intarit.

Intre timp, se prepara blatul: se bat 4 albusuri spuma, se adauga 50g zahar, iar cand s-a intarit se pun galbenusurile si esenta de rom. Faina amestecata in prealabil cu cacaoa se adauga in ploaie.

Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul ars obtinut si se mai introduce o data in cuptor cca 30min, pana cand blatul trece testul scobitorii :)

Dupa ce il scoatem din cuptor, tortul trebuie lasat la racit in forma, doar apoi se rastoarna pe o tava, pentru a permite zaharului caramelizat sa se traga in crema. Dupa ce s-a racit complet, se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Se tine la frigider inainte de a fi taiat.

2

Este mai bun a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Caramel"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat