Toroş cu cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2012 | 5499 vizualizari

 

Toamna, pe lăngă căpăţânile de varză pe care le pun la butoi, mai pun şi varză răzuită fideluţă în pungi amestecată cu boabe de piper, boabe de muştar, cimbru, foi de dafin. Împung pungile din loc în loc pentru a intra apa cu sare în ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză murată tăiată fideluţă
  • 2 cârnaţi
  • 100 ml ulei
  • sare, piper după gust.
  • puţină boia

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toroş cu cârnaţi:

Luăm varza murată din butoi şi o punem o oră in apă rece pentru a ieşi sarea din ea.

Încingem uleiul şi călim cârnaţii tăiaţi rondele, apoi stoarcem varza şi o adăugăm în cratiţă peste cârnaţi, punem sare, piper şi boia după gust. Călim varza împreună cu cârnaţii circa 2-3 minute apoi adăugăm apă cât să acopere toate ingredientele.

Lăsăm să fiarbă până scade aproape toată apa amestecând din când în când, pentru a nu se prinde de cratiţă. Bineînţeles că gustăm, ca să vedem dacă varza s-a pătruns bine, iar dacă nu este fiartă de ajuns mai adăugăm apă şi lăsăm să mai fiarbă.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Toroş cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]