Tocanita de pui cu legume

de Andra_Constantinescu in Pui, 24 Aug 2015 | 9953 vizualizari

 

Daca vreti o mancare ca la mama acasa v-o recomand pe aceasta. Pana acum o serveam cu paine si nu ma atragea atat de tare, dar acum ca am servit-o cu mamaliga mi s-a parut divina.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi;
  • 3 ardei verzi si unul rosu, kapia;
  • 4 cepe;
  • un morcov;
  • 3 catei de usturoi;
  • 4 rosii;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • sare;
  • circa 200 ml ulei pentru prajit.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu legume:

Se curata pulpele, se taie in cate 3 bucati si se spala. Se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei, acoperite cu un capac.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se toaca marunt.

Cepele se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie feliute.

Cand carnea s-a facut pe jumatate se adauga toate aceste legume si se mai adauga putina sare. Dupa ce s-au patruns si acestea, se spala rosiile, se decojesc, se taie marunt si se pun peste continutul din tigaie. La final se adauga putin maghiran si busuioc uscat.

Tocanita se serveste calda cu mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]